woensdag oktober 7, 2015 10:03

Ashtanga Vinyasa Yoga the basics BBVD

Posted by Catharina

Ashtanga betekent achtvoudig en verwijst naar de acht paden van Yoga, Vinyasa is plaatsen op een bepaalde manier of aan elkaar verbinden, Yoga is eenworden, versmelten met de bron.

Deze vorm van Yoga is opgebouwd uit een vaste reeks van yogahoudingen (asana) en kent meerdere series. Iedere serie begint  met de aandacht te richten, gevolgd door de zonnegroeten A en B, staande houdingen, de serie oefeningen gevolgd door afsluitende houdingen. Het begin en het eind staat vast alleen het midden wordt gevuld met een ander beleg, de eerste serie, de tweede serie, derde serie en vierde serie. Iedere student begint met het leren van de eerste serie ookwel Yoga Chikitsa. Een serie die overwegend bestaat uit zittende houdingen en enkele armbalanshoudingen en zich richt op heel worden, schoonmaken en scherpen van lichaam, geest en zintuigen. Regelmatige beoefening van deze vorm van Yoga leidt tot een krachtig midden, een betere energieverdeling en een heldere geest.

In deze 2 uur durende workshops wordt uitleg gegeven aan de acht paden van Yoga en wordt de  basis aangereikt van deze vorm van Yoga. Behalve het aanleren van de basiselementen: Ademhaling (ujjayi breath), Focus of de aandacht richten (dristhi),  energie (prana) vergrendelen of sturen (bandhas) worden de zonnegroeten a en b stapsgewijs, de staande houdingen en de basis om te kunnen zitten aangeleerd.

Catharina 2Deze workshop wordt gegeven door Catharina Blijlevens, Catharina beoefent dagelijks deze vorm van Yoga en is voor het eerst in contact gekomen met deze vorm in 2003. Vanaf het eerst moment voelde ze dat deze vorm van Yoga haar veel zou gaan brengen en hoewel ze ook haar mindere momenten heeft gehad is ze nog steeds heel blij dat ze dagelijks aan deze vorm van Yoga doet.

Deze workshop is op zaterdag 20 augustus 2016

  • Aanvang workshop 14.00 uur duur 2 uur.
  • Kosten voor deze workshop: € 30,00.

Voor deelname kun je je inschrijven via het inschrijfformulier.

Lesrooster geldig vanaf 1 oktober 2017

MAANDAG
9.30 Pilates (all)
18.00 Yin Yoga 1
19.30 Pilates 2
DINSDAG
09.30 Ashtanga Vinyasa Yoga
18.00 Personal Training
19.30 Ashtanga Vinyasa Yoga
WOENSDAG
18.00 Bodyflex Chandra Yoga
19.30 Pilates 2
DONDERDAG
10.45 Pregnant Yoga
19.30 Yin Yoga 2
VRIJDAG

9.30 Pilates 2

13.00 Basics of Ashtanga (course)

ZATERDAG
9.30 Pilates 2
10.45 Power Yoga
14.00 Workshops

Graag 5 minuten voor aanvang van de les aanwezig zijn.

Voor het deelname aan een les kun je een plaats reserveren via het contactformulier

BODYFLEX 100% Catharina

Frederikstraat 60 A
2514 LL Den Haag
[Google Maps]

T 070-3656583
T 06-51419790


E info@bodyflex.nl
Contact form