dinsdag november 15, 2016 16:00

Nieuwsbrief: 07 winter

Posted by Catharina

In deze nieuwsbrief vind je informatie voor de komende periode over het actuele lesrooster, komende activiteiten en workshops in de studio.

De laatste maand van het jaar is alweer in zicht, de klok is terug naar wintertijd en buiten wordt het steeds kouder. Kortom het is bijna winter. Tijd om naar binnen te keren en het vuur in jezelf op te stoken. Ashtanga Vinyasa Yoga is een hele fijne vorm om jezelf van binnen uit op te warmen. Een vorm van Yoga die ik zelf 4 keer per week beoefen. In december is er op vrijdag 13.00 uur een cursus Ashtanga Vinyasa Yoga, 99% is practice, 1 % is theorie.

72 3Vrijdag 2 december 2016: cursus Ashtanga Vinyasa Yoga: 99% practice, 1% Theorie

Ashtanga staat voor achtvoudig pad, het achtvoudig pad zoals omschreven door Patanjali in de Yoga sutras. In deze sutras staat het proces van Yoga omschreven. Vinyasa staat voor plaatsen op een bepaalde manier of aan elkaar rijgen, Yoga staat voor verbinden. Deze Yoga vorm kent een aantal series, de meest beoefende is de Primary series die bekend staat als ‘Yoga Chikitsa’ wat Yogatherapie betekent. Tijdens deze cursus wordt in 4 opvolgende lessen de basis aangereikt van deze vorm van Yoga; zoals de ademhaling, vinyasa, bandhas en het opbouwen van een practice. Kosten € 65,00. Aanvang lessen 13.00 ( duur 90 minuten).

Wat was het weer een mooie maan, de super maan op 14 november 2016. Een krachtige energie die mij enorm heeft geholpen om een project af te ronden waar ik de afgelopen maanden aan heb gewerkt. Deze maand is er een workshop over de energie van de maan.

Zaterdag 26 november 2016: Chandra Yoga, over de energie van de maan

De maan kent vier verschillende fases. Tijdens de eerste twee fases neemt de energie toe (yang) en tijdens laatste twee fases neemt de energie af (yin). De maan neemt eerst toe in licht en is zichtbaar en wordt vervolgens steeds minder zichtbaar door haar stand ten opzichte van de zon en de aarde tot ze niet meer zichtbaar is. Tijdens deze workshop worden Yoga en Pranayama oefeningen gedaan, en handvaten aangereikt om je af te stemmen met de energie van de maan. Aanvang workshop: 14.00 uur (duur 2 uur). Kosten € 30,00.

Verder zijn er deze in de maand december de workshops: Hormoon Yoga en Restorative Yoga:

Zaterdag 3 december 2016 workshop Hormoon Yoga, de hormonen in balans

Hormoon Yoga is een reeks van Yoga houdingen die zich richt op de organen die verantwoordelijk zijn voor de hormoonproductie. Hormonen hebben een grote invloed op hoe we ons voelen. Deze serie van Yoga houdingen en ademhalingsoefeningen helpt de hormonen in balans te brengen en is geschikt voor een ieder die ongemakken ondervindt van de hormoonschommelingen tijdens de menstruatie, overgang of door stress. In deze workshop maak je kennis met deze serie. Aanvang workshop 14.00 uur( duur 2 uur). Kosten: €30,00.

dsc_0929Zaterdag 17 december 2016: Restorative Yoga, langer in een houding blijven

Restorative Yoga is een vorm van Yoga waarin gebruik wordt gemaakt van diverse props, met als doel langer in een houding te kunnen blijven, tot stilstand te komen en dieper gelegen spanning los te laten. Plaatsen waar we veel spanning kunnen vastzetten, zijn de rug en de heupen. Deze workshop begint met enkele Yin houdingen voor de heupen en eindigt met Restorative Yoga voor de ontspanning van de rug. Heerlijk om te ervaren tijdens de donkere dagen van de winter. Aanvang workshop 14.00 uur ( duur 2 uur). Kosten: €30,00

Voor deelname aan de workshops kun je een plaats reserveren via het inschrijfformulier of bellen naar 070-3656583. Gereserveerde plaatsen graag afmelden 1 dag voor aanvang van de workshop.

Aura en Chakra healing door Zandria Pattiiha, in de praktijkruimte van Bodyflex

De aura is het energieveld om ons heen, een chakra is een wiel waardoor levensenergie stroomt. Zowel het veld als de wielen kunnen vervuild raken of geblokkeerd. Aan de hand van diverse technieken geeft Zandria Pattiiha een behandeling voor de aura en chakra’s. Voor een afspraak op donderdag of zaterdagmiddag kun je contact opnemen met Zandria letyourpranaflow@gmail.com of: 06-31793723.

December feestdagen

December de laatste maand van het jaar. De maand van de langste nacht, kerst en oud en nieuw. Bodyflex 100% Catharina is in de maand december gesloten op de volgende dagen:

  • Maandag 26 december 2016: tweede kerstdag
  • Zaterdag 31 december 2016: oudejaars dag.

Een hele mooie december maand, 

Namaste,

Catharina Blijlevens.

Bodyflex 100% Catharina

Naast de nieuwsbrief kun je het laatste nieuws over de studio vinden op de Facebook pagina: Bodyflex 100% Catharina. Like deze pagina zodat je wekelijks op de hoogte blijft van het laatste nieuws van de studio.

Lesrooster geldig vanaf 1 augustus 2017

MAANDAG
9.30 Pilates (all)
18.00 Yin Yoga 1
19.30 Pilates 2
DINSDAG
09.30 Ashtanga Vinyasa Yoga
13.00 Pregnant Yoga
19.30 Ashtanga Vinyasa Yoga
WOENSDAG
18.00 Bodyflex Chandra Yoga
19.30 Pilates 2
DONDERDAG
10.45 Cursus
19.30 Yin Yoga 2
VRIJDAG

9.30 Pilates 2

13.00 Cursus

ZATERDAG
9.30 Pilates 2
10.45 Power Yoga
14.00 Workshops

Graag 5 minuten voor aanvang van de les aanwezig zijn.

Ashtanga Vinyasa Yoga (AVY) 2= 75 minuten
Yin Yoga 1= 60 minuten Yin Yoga 2= 75 minuten
Pilates = 60 minuten
Power Yoga, Bodyflex Chandra Yoga= 60 min

BODYFLEX 100% Catharina

Frederikstraat 60 A
2514 LL Den Haag
[Google Maps]

T 070-3656583
T 06-51419790


E info@bodyflex.nl
Contact form