woensdag maart 8, 2017 12:23

Nieuwsbrief 02-2017: Lente

Posted by Catharina

In deze nieuwsbrief vind je informatie voor de komende periode over het actuele lesrooster, komende activiteiten en workshops in de studio.

Koning winter maakt bijna plaats voor de lente. De dagen worden steeds lichter. De krokussen en het eerste groen kleuren weer het veld. Groen is de kleur die hoort bij de lente en groei is een kenmerk van de lente. Tijdens de winter ben ik heerlijk naar binnen gegaan en heb ik een studie gevolgd: coaching bij hoogsensitiviteit. Een prachtig eigenschap die goed past bij Yoga en Pilates. Iemand met deze eigenschap is gebaat bij het doen van Yoga. Regelmatig de aandacht terug te brengen naar zichzelf en contact te maken met het krachtcentrum. In maart is er een workshop: Hoogsensitiviteit, een eigenschap die ertoe doet.

Ashtanga Vinyasa Yoga is een hele fijne vorm van Yoga. Het is één van de vormen die aan bod komt tijdens de intensieve Yoga training, het A B C van Yoga. Yoga is iets heel persoonlijks, niemand is het zelfde, iedereen beschikt over een kwaliteit waarin hij zich onderscheidt. Deze training gaat in op de verschillende facetten van Yoga, jouw unieke talent en het opbouwen van een dagelijkse practice. Meer informatie over deze training klik hier

Voor de komende periode staan de volgende workshops op de agenda:

Zaterdag 18 maart 2017: Yin Yoga en een reis langs de zeven Chakra’s

Yin Yoga is een vorm van Yoga waarin de houdingen voor een langere tijd worden aangehouden met de spieren ontspannen om zo dieper gelegen zaken helder te krijgen of zicht op te krijgen. Een chakra is een punt gelegen in het lichaam waar de energiebanen van de zon (Ha) en maan (Tha) elkaar kruizen. Tijdens deze workshop wordt aan de hand van Yin Yoga oefeningen een reis gemaakt langs deze chakra’s. Aanvang workshop 14.00 uur (2 uur). Kosten: €30,00

Zaterdag 25 maart 2017: Hooggevoeligheid, een eigenschap die ertoe doet

Iemand die hooggevoelig is beschikt over een zenuwstelsel dat gevoeliger is voor zintuigelijke prikkels. Hierdoor is deze persoon in staat eerder en sneller waar te nemen dan iemand die dit niet heeft. Over het algemeen word je met deze eigenschap geboren, iets dat heel handig kan zijn in sommige situaties maar soms ook heel lastig. Tijdens deze workshop wordt uitleg gegeven aan het begrip Hooggevoeligheid, en worden oefeningen gedaan die het zenuwstelsel tot rust brengen. Aanvang 14.00 uur (duur 2 uur). Kosten € 30,00

Zaterdag 8 april 2017: Hormoon Yoga, de hormonen in balans

Hormoon Yoga is een reeks van Yoga houdingen die zich richt op de organen die verantwoordelijk zijn voor de hormoonproductie. Hormonen hebben een grote invloed op hoe we ons voelen. Deze serie van Yoga houdingen en ademhalingsoefeningen helpen de hormonen in balans te brengen en is geschikt voor een ieder die ongemakken ondervindt van de hormoonschommelingen tijdens de menstruatie, overgang of door stress. In deze workshop maak je kennis met deze serie. Aanvang 14.00 uur( duur 2 uur). Kosten: €30,00.

Zaterdag 22 april 2017: Ashtanga Vinyasa Yoga, 99% is practice 1% is theorie

Ashtanga staat voor achtvoudig pad, het achtvoudig pad zoals omschreven door Patanjali in de Yoga sutras. In deze sutras staat het proces van Yoga omschreven. Vinyasa staat voor plaatsen op een bepaalde manier of aan elkaar rijgen, Yoga staat voor verbinden. Deze Yoga vorm kent een aantal series, de meest beoefende is de Primary series die bekend staat als ‘Yoga Chikitsa’ wat Yogatherapie betekent. Tijdens deze workshop wordt kennis gemaakt met de basis van deze vorm van Yoga: Aanvang: 14.00 uur (2 uur). Kosten € 30,00.

Voor deelname aan de workshops kun je een plaats reserveren via het e-mailadres: Info@Bodyflex.nl of bellen naar 070-3656583. Gereserveerde plaatsen graag afmelden 1 dag voor aanvang van de workshop.

Lijkt het je ook fijn meer te weten over Yoga, de geschiedenis van Yoga en wat het voor je kan betekenen. Op zaterdag 1 april 2017 start de intensieve Yoga Training, het A B C van Yoga. Geïnteresseerd? Meld je aan via het contactformulier.

In april is de studio gesloten op de volgende feestdagen: maandag 18 april 2017 (2e paasdag) en donderdag 27 april 2017 Koningsdag.

Namaste,

 

Catharina Blijlevens.

Bodyflex 100% Catharina

 

Lesrooster geldig vanaf 1 oktober 2017

MAANDAG
9.30 Pilates (all)
18.00 Yin Yoga 1
19.30 Pilates 2
DINSDAG
09.30 Ashtanga Vinyasa Yoga
18.00 Personal Training
19.30 Ashtanga Vinyasa Yoga
WOENSDAG
18.00 Bodyflex Chandra Yoga
19.30 Pilates 2
DONDERDAG
10.45 Pregnant Yoga
19.30 Yin Yoga 2
VRIJDAG

9.30 Pilates 2

13.00 Basics of Ashtanga (course)

ZATERDAG
9.30 Pilates 2
10.45 Power Yoga
14.00 Workshops

Graag 5 minuten voor aanvang van de les aanwezig zijn.

Voor het deelname aan een les kun je een plaats reserveren via het contactformulier

BODYFLEX 100% Catharina

Frederikstraat 60 A
2514 LL Den Haag
[Google Maps]

T 070-3656583
T 06-51419790


E info@bodyflex.nl
Contact form