dinsdag november 21, 2017 19:54

Hormoon Yoga, de hormonen in balans

Posted by Catharina

Hormonen

Hormonen je denkt er niet over na en dat hoeft ook niet want er is een systeem dat voor ons deze hormonen aanmaakt op het moment dat deze nodig zijn. Zo maakt het lichaam voor vrouwen de ene helft van maand het hormoon oestrogenen aan en de andere maand richt het de aandacht meer op progesteron. Twee hormonen die een belangrijke rol spelen bij de maandcyclus van de vrouw. Het ene hormoon is verantwoordelijk voor de eisprong, het andere voor het innestelen van het wel of niet bevruchte eitje in de baarmoeder. Een proces dat uit balans raakt door te veel stress.  Zelf heb ik dit ervaren tussen mijn 35 en 40ste levensjaar, een periode waarin ik veel stress heb ervaren. De laatste jaren heb ik minder stress. Dit komt onder andere door de wijze waarop ik mijn leven heb ingericht. De beste maatregel was regelmaat en een tweede maatregel was, rust.

Oestrogeen is een hormoon dat  over het algemeen zorgt voor een hoop goede energie, maar helaas neemt de productie van dit hormoon in de loop van ons leven af. Iets dat gebeurt vanaf de jaren dat we in de overgang komen.  Dit zorgt voor onrust en disbalans. Dit kunnen we in balans brengen door voeding en juiste beweging. Dinah Rodrigues, heeft een oefenreeks samengesteld voor vrouwen voor een natuurlijk balans in de overgang, voor de overgang en na de overgang: Hormoon Yoga.

Hormoon Yoga bestaat uit 16 Yoga houdingen, voorafgaand aan de Yoga houdingen worden een aantal opwarm oefeningen gedaan. Het zijn geen ingewikkelde houdingen alleen de omgekeerde houdingen (schouderstand met allerlei variaties) kunnen als pittig worden ervaren. Maar laat je niet afschrikken want deze houdingen kunnen worden aangepast of stap voor stap worden aangeleerd. Ook worden tijdens de houdingen pranayamas gedaan. Pranayama is het sturen of verlengen van de energie. De oefenreeks wordt afgesloten met een extra lange ontspanning.

Tijdens de workshop Hormoon Yoga, de hormonen in balans kun je kennis maken met deze serie. Naast het doen en uitleggen van de oefeningen krijg je informatie over de hormonen en wat voor invloed stress op je hormonen heeft.

Op zaterdag 9 december 2017 is er een workshop: Hormoon Yoga, je hormonen in balans.

Aanvang van de workshop: 14.00 uur (duur 2 uur)

Kosten: € 30,00.

Voor deelname aan de workshop kun je je aanmelden via het contactformulier

 

 

  • Category: Algemeen
  • Reacties uitgeschakeld voor Hormoon Yoga, de hormonen in balans

Lesrooster geldig vanaf 21 april 2019

MAANDAG
9.30 Pilates (all)

18.00 Chakra Balance
19.30 Pilates 2
DINSDAG
09.30 Ashtanga Vinyasa Yoga

13.00 Pilates (all)

WOENSDAG

9.30  Chakra Alignement

18.00 Bodyflex Chandra Yoga
19.30 Pilates (all)

DONDERDAG

09.30 A B C van Yoga

19.30 Yin Yoga (75 min)
VRIJDAG

9.30 Pilates (all)

13.00 Yoga Specials

ZATERDAG
9.30 Pilates (2)
10.45 Power Yoga
14.00 Workshops

Graag 5 minuten voor aanvang van een les aanwezig zijn. Prijzen voor deelname aan de lessen vind u hier

Voor het deelname aan een les kun je een plaats reserveren via het contactformulier

BODYFLEX 100% Catharina

Frederikstraat 60 A
2514 LL Den Haag
[Google Maps]

T 070-3656583
T 06-51419790


E info@bodyflex.nl
Contact form