vrijdag maart 29, 2019 12:58

Lente, tijd om te starten met iets nieuws!

Posted by Catharina

Het is lente, langer licht en buiten is het weer groen. Groen de kleur van de lente, de lente die staat voor groei. De afgelopen maanden heb ik achter de schermen gewerkt aan een cursus Chakra Alignement, een cursus die bestaat uit acht opvolgende lessen. Uit iets komt iets, zo ook uit deze cursus, op dit moment ben ik bezig met het schrijven van een boek. Een prachtig proces dat soms net op een Vinyasa lijkt. Vinyasa is het rijgen van de ene beweging aan de andere beweging, op de ene beweging adem je uit, op de andere beweging adem je in, tussendoor is een pauze waarin je voelt of het juist is geplaatst. Het boek is nog niet af, maar wel is er vanaf april een nieuwe les in de studio!

In april op maandag 18.00 uur: Chakra Balance

Een chakra is een wiel van energie, het is punt dat ligt langs de wervelkolom en in het hoofd. In totaal zijn er zeven chakra’s die samen het chakrasysteem vormen. Een chakra wisselt energie in en extern energie uit met de omgeving en is verantwoordelijk voor de doorstroming van energie in een bepaald gebied van het lichaam en heeft invloed op hoe je je voelt. Indien een van de chakra minder functioneert heeft dit invloed op het hele systeem. In deze les worden oefeningen gedaan voor het chakra systeem. Aan de hand van Yoga houdingen, pranayama en reinigingsoefeningen wordt het systeem in balans gezet. Deze les wordt in april gegeven op maandag 18.00 uur in plaats van Yin Yoga. 

Verder in april op woensdag ochtend workshops:

Woensdag 3 april 2018: Muladhara chakra, gronden en aanwezig zijn.

Muladhara chakra is een wiel van energie dat je verbindt met de aarde. De aarde vraagt ons om haar te eerbiedigen. Maar hoe zit dat met jou, hoe ga jij om met de aarde en jezelf. Sta je iedere dag op en neem je een moment om echt contact te maken met  je lichaam  en als je het contact verliest, hoe herstel je dat dan? In deze workshop krijg je informatie over dit chakra, waar het voor staat en worden oefeningen gedaan om het contact met dit chakra te ervaren. Aanvang workshop 10.00 uur (duur 2 uur) kosten workshop € 35,00  

Woensdag: 17 april 2018 De overgang, het schoonmaken van het tweede chakra

De een wordt er blij van, een ander ziet er tegenop, maar er komt een moment dat je er door heen gaat of er al door heen bent, de overgang een fase van loslaten en je overgeven aan de nieuwe fase van je leven. In deze workshop doen we Yoga oefeningen, krijg je tips en informatie om deze fase op een gemakkelijke manier te ondergaan. Aanvang workshop 10.00 uur (duur 2 uur) kosten workshop € 35,00  

In april op donderdag 9.30 uur: Ashtanga Yoga, de basis.  Ashtanga is een dynamische vorm van Yoga en bestaat uit een aantal series. Iedere serie vangt aan met de zonnegroeten, gevolgd door Yogahoudingen en eindigt met de afsluitende serie. Door regelmatig te oefenen zul je de vruchten ervaren van deze heerlijke vorm van Yoga die ookwel bekend staat als meditatie door beweging! In deze les wordt de aandacht gebracht naar de  basis elementen van deze vorm van Yoga: de  adem, bandha technieken en plaatsing van het lichaam (vinyasa). De lessen duren 60 minuten.

Uiteraard vier ik zoals ieder jaar het paasfeest en is de studio gesloten op de eerste en de tweede paasdag.

Voor deelname aan de lessen of de workshops kun je je aanmelden via het contactformulier!

Namaste,

Catharina Blijlevens.

Enjoy your practice!

 

  • Category: Algemeen, chakra
  • Reacties uitgeschakeld voor Lente, tijd om te starten met iets nieuws!

Lesrooster geldig vanaf 1 juni 2019

MAANDAG
09.30 Pilates (all)

18.00 Yoga en chakra’s
19.30 Pilates 2
DINSDAG
09.30 Ashtanga Vinyasa Yoga

19.30 Power Yoga

WOENSDAG

10.00 workshop

18.00 Bodyflex Chandra Yoga
19.30 Pilates (all)

DONDERDAG

09.30 Ashtanga Vinyasa Yoga

11.00 Priveyoga

19.30 Yin Yoga (75 min)
VRIJDAG

09.30 Pilates (1)

13.00 Yoga specials

ZATERDAG
09.30 Pilates (2)
10.45 Power Yoga
14.00 Workshops

Graag 5 minuten voor aanvang van een les aanwezig zijn. Prijzen voor deelname aan de lessen vind u hier

Voor het deelname aan een les kun je een plaats reserveren via het contactformulier

BODYFLEX 100% Catharina

Frederikstraat 60 A
2514 LL Den Haag
[Google Maps]

T 070-3656583
T 06-51419790


E info@bodyflex.nl
Contact form