woensdag juli 24, 2019 10:47

Ashtanga Vinyasa Yoga voor tieners

Posted by Catharina

Ashtanga Vinyasa Yoga, voor tieners

Zelf ben ik begonnen met het beoefenen van Yoga toen ik 40 was. Hoe fijn is het om deze dynamische vorm van Yoga al op jonge leeftijd te leren. Het heeft namelijk heel veel voordelen, je wordt er leniger van, je kunt je beter concentreren, het houd je gezond en je voelt je ontspannen en chill na een sessie.

Ashtanga Vinyasa Yoga is een vorm van Yoga die bestaat uit een vaste serie Yoga houdingen. De houdingen bereiden de leerling voor op het innemen van een juiste houding. Yoga betekent een worden. De wetenschap van Yoga staat opgeschreven in de Yoga sutra’s van Patanjali, een boek dat werd geschreven rond 50 voor Christus waarin in 196 sutra’s de leer van Yoga staat opgeschreven. Het boek bestaat uit vier pada’s (hoofdstukken) en pada twee behandelt het oefenen van Yoga. In een van de sutra;s staan de acht paden van Yoga (Ashtanga) opgeschreven.

Ashtanga is achtvoudig, het achtvoudig pad dat bijdraagt aan bewustwording, een zijn. Vinyasa is vloeiende beweging, het aan elkaar rijgen van de ene houding met de andere houding door de adembeweging, Yoga is eenworden. Deze vorm van Yoga werpt haar vruchten af door regelmatig te oefenen. Het uiteindelijke doel is dat je zelfstandig oefent. Om hier te komen heb je een gids of leraar nodig. In de herfst geeft Bodyflex 100% Catharina een cursus Ashtanga Yoga voor tieners. In 4 opvolgende lessen leer je de basis van Ashtanga,  de zonnegroet, staande houdingen, zittende houdingen en leer je hoe je aan de hand van de adem de ene houding met de andere houding verbindt. Een hele fijne routine die je stabiele basis geeft voor een gezond lichaam en ontspannen geest.

Ook krijg je richtlijnen wanneer je wel en wanneer je niet moet oefenen.

Deze reeks is geschikt voor tieners van 12-16 jaar en wordt gegeven door Catharina Blijlevens.  Als je deel wilt nemen aan de lessen kun je je aanmelden via het contactformulier

Aanvang lessen 16.00 uur, duur van een les 60 minuten.

Kosten: € 47,50 (voor 4 lessen)

Deze cursus start op dinsdag 11 september 2019

Leuk als je meedoet,

Namaste Catharina

Lesrooster geldig vanaf 1 september 2019

MAANDAG
09.30 Pilates (all)

18.00 Yoga chakra balans
19.30 Pilates (2)
DINSDAG
09.30 Ashtanga Vinyasa Yoga

19.30  Prive les

WOENSDAG

18.00 Bodyflex Chandra Yoga
19.30 Pilates (2)

DONDERDAG

09.30 Cursus

18.00 Prive Yoga

19.30 Yin Yoga (75 min)
VRIJDAG

09.30 Pilates (2)

13.00 Yoga specials

ZATERDAG
09.30 Pilates basics
10.45 Power Yoga

14.00 workshops
Graag 5 minuten voor aanvang van een les aanwezig zijn. Prijzen voor deelname aan de lessen vind u hier

Voor het deelname aan een les kun je een plaats reserveren via het contactformulier

BODYFLEX 100% Catharina

Frederikstraat 60 A
2514 LL Den Haag
[Google Maps]

T 070-3656583
T 06-51419790


E info@bodyflex.nl
Contact form