zaterdag augustus 10, 2019 13:10

Het A B C van Yoga

Posted by Catharina

Het A BC van Yoga is een intensieve Yoga training samengesteld door Catharina Blijlevens. De afgelopen 20 jaar heeft ze haar aandacht gericht op Yoga, Yoga beoefend en geeft ze les in Yoga. Haar eerste opleiding en tweede opleiding tot Yogadocent heeft ze gevolgd bij Yoga Moves in Utrecht. Beide opleidingen heeft ze goed afgerond. Ze voldeed aan de criteria om Yoga les te mogen geven.  Om bij te blijven in haar vakgebied volgt ze met enige regelmaat workshops en trainingen. Haar passie om te schrijven helpt haar om zich steeds verder te verdiepen in de leer van Yoga, hieruit werd gecreëerd de intensieve Yoga Training het A B C van Yoga.

Over het A B C van Yoga

  • A van Asana gaat over het opbouwen van een dagelijkse Yoga beoefening, het bestuderen van de verschillende asanas of houdingen, de achtpaden van Yoga en de Yoga sutras van Patanjali.
  • B van balans, evenwicht vinden tussen de zon (yang) en maan(yin) energie
  • C van chakra’s, een chakra is een wiel van energie, deze wielen beheersen elk een afzonderlijk gebied binnen de ontwikkeling van de mens. Door het lezen van de chakra’s kun je patronen opsporen die een negatieve werking hebben op de energiestroom.

Yoga is eenworden, de leer van Yoga staat in verschillende boeken geschreven. Boeken die de leidraad vormen voor deze training zijn de Yoga sutra’s en de Hatha Yoga Pradipika. Beide brengen je naar de eindstaat van Yoga: samadhi, een zijn, harmonie ervaren. Yoga is meer dan het beoefenen van een reeks Yoga houdingen. Yoga is het opruimen van zaken die jou in disharmonie brengen. Yoga is komen tot een staat van harmonie, waarin je niet langer wordt geraakt door de krachten die op de aarde werkzaam zijn.

Duur van de training

In acht opvolgende trainingen ga je jezelf verdiepen in de wereld van Yoga met als doel: aan de hand van Yoga tot de eigen intrinsieke kracht te komen. Hulpmiddelen hierbij zijn: lichaamstraining, balans vinden tussen yin en yang, het ontrafelen van patronen zodat men steeds dichter bij de eigen kern kan uitkomen.

Deze training wordt gegeven iedere eerste zaterdag van een maand en duurt acht maanden. Tijdens de training coacht Catharina je in het opbouwen van een dagelijkse Yoga discipline, daagt ze je uit op onderzoek uit gaan om te komen tot de beste versie van jezelf.

Globaal ziet een trainingsdag er als volgt uit

  • 09.30 uur Welkom en introductie onderwerp van de trainingsdag
  • 10.00 uur Asana training
  • 12.15 uur lunch (zelf meebrengen)
  • 13.00uur  Chakra’s en Yoga filosofie
  • 14.00 uur Asana training of opdrachten uit werken
  • 15.30 uur einde

Wanneer?

Deze training start op zaterdag 7 september 2019 (minimaal aantal deelnemers 4-maximaal aantal deelnemers 8)

Kosten voor deze intensieve Yoga training (8 trainingen inclusief thee en kleine versnaperingen, exclusief eventueel aan te schaffen boeken): € 990,00.

Wil je deelnemen aan deze training, graag aanmelden via het contactformulier

Een wereld zonder Yoga dat kan ik mij niet voorstellen, Yoga wordt al eeuwen lang doorgegeven aan de volgende generatie. Graag deel ik mijn ervaringen over Yoga met jou tijdens de intensieve training Het A B C van Yoga.

Namaste,

Catharina Blijlevens

Lesrooster geldig vanaf 1 september 2019

MAANDAG
09.30 Pilates (all)

18.00 Yoga chakra balans
19.30 Pilates (2)
DINSDAG
09.30 Ashtanga Vinyasa Yoga

19.30  Prive les

WOENSDAG

18.00 Bodyflex Chandra Yoga
19.30 Pilates (2)

DONDERDAG

09.30 Cursus

18.00 Prive Yoga

19.30 Yin Yoga (75 min)
VRIJDAG

09.30 Pilates (2)

13.00 Yoga specials

ZATERDAG
09.30 Pilates basics
10.45 Power Yoga

14.00 workshops
Graag 5 minuten voor aanvang van een les aanwezig zijn. Prijzen voor deelname aan de lessen vind u hier

Voor het deelname aan een les kun je een plaats reserveren via het contactformulier

BODYFLEX 100% Catharina

Frederikstraat 60 A
2514 LL Den Haag
[Google Maps]

T 070-3656583
T 06-51419790


E info@bodyflex.nl
Contact form