zaterdag augustus 3, 2019 15:07

Maancirkel, je verbinden met de vrouwelijke energie

Posted by Catharina

Maancirkel, een prachtige cirkel om je te verbinden met de vrouwelijke energie. “De vrouw ze hoort te zorgen”. Een uitspraak die bij sommige vrouwen de haren recht overeind kan doen zetten. Er wordt duidelijk iets aangeraakt. Oude pijn, pijn die je kunt transformeren in liefde. Is er weer liefde dan kun weer zij aan zij staan, naast de mannelijke energie dan word je niet meer geraakt, omdat je weet dat het uiteindelijk gaat om harmonie. Om tot deze staat te komen kan de energie van de maan je helpen. De maan die verschillende fases kent en die grote invloed heeft op de emoties. Emoties die de kop op kunnen steken tijdens volle maan of donkere maan (nieuwe maan).

Het is mooi om te zien dat er in het nu weer steeds meer vrouwen zich bezig houden met de verschillende fases van de maan. De maan die in het verleden een belangrijke rol speelde in het leven van de spirituele vrouw. De maan was en is een mooi medium om je voor te bereiden op een volgende fase, het kan helpen om  af te stemmen op wie je bent en wat je wil.

Voor mij is het een manier om de intuïtieve vrouw in mij eren. Door naar haar te luisteren, en met haar mee te bewegen kun je harmonie, heelheid en innerlijke kracht ervaren. Heel vroeger was een vrouw degene die raad gaf, die kon voorspellen wat er in de nabije toekomst stond te gebeuren. Ze kon dit omdat ze leefde in contact met de natuur (aarde) en het goddelijke (hemel). Ze had de perfecte balans tussen de vrouwelijke (yin) en mannelijke (yang) energie. De maandelijkse menstruatie was een voor haar retreat, een moment waarin ze zich met of zonder andere afzonderde om naar binnen te keren met .

Zelf ben ik weer begonnen met mij af te stemmen op deze cycli nadat ik moeder ben geworden van mijn dochter. De afgelopen jaren heb ik mij verdiept in dit prachtige proces. Iedere maand heb ik mijzelf de ruimte gegeven om tijdens de menstruatie te luisteren naar mijn lichaam en dit proces te eren. Ondertussen ben ik in de overgang. Na een diep dal of een fase waarin ik werd teruggezet in de donkere kant van mijn ziel voel ik dat de energie weer gaat stromen. Deze fase bracht mij terug naar het tweede chakra: Svadhistana chakra. Een chakra is een wiel van energie, het tweede chakra is gelegen in het bekkengebied en beheerst de processen op het gebied van voortgang van leven.

Dit is het chakra dat is verbonden met de processen van de vrouw (yin) en de maan. Een gezond tweede chakra zorgt voor een goede energiestroom. Niet meer jezelf verstoppen maar worden wie je in essentie bent, een krachtige vrouw die niet vecht met haar man (yang), maar samenwerkt met haar man, samen zijn ze in staat te creëren. Dit is waar we in maancirkel mee aan het werk gaan. Aan de hand van Yoga oefeningen, ontspanning, opdrachten, vergevingsrituelen en meditaties, gaan we langs de verschillende fases van de maan.  Met als doel te komen tot wat de aarde nodig heeft, harmonie tussen Yin en Yang.

Maan cirkel worden gehouden een keer per maand.

  • Eerstvolgende maancirkel is op vrijdag 30 augustus 2019
  • Aanvang: 13.00 uur (duur 2 uur)
  • Kosten voor deelname: € 35,00

Wil je deelnemen aan deze cirkel, graag aanmelden via het contactformulier

Namaste,

Catharina Blijlevens

 

Lesrooster geldig vanaf 1 juni 2019

MAANDAG
09.30 Pilates (all)

18.00 Yoga en chakra’s
19.30 Pilates 2
DINSDAG
09.30 Ashtanga Vinyasa Yoga

19.30 Power Yoga

WOENSDAG

10.00 workshop

18.00 Bodyflex Chandra Yoga
19.30 Pilates (all)

DONDERDAG

09.30 Ashtanga Vinyasa Yoga

11.00 Priveyoga

19.30 Yin Yoga (75 min)
VRIJDAG

09.30 Pilates (1)

13.00 Yoga specials

ZATERDAG
09.30 Pilates (2)
10.45 Power Yoga
14.00 Workshops

Graag 5 minuten voor aanvang van een les aanwezig zijn. Prijzen voor deelname aan de lessen vind u hier

Voor het deelname aan een les kun je een plaats reserveren via het contactformulier

BODYFLEX 100% Catharina

Frederikstraat 60 A
2514 LL Den Haag
[Google Maps]

T 070-3656583
T 06-51419790


E info@bodyflex.nl
Contact form