zaterdag augustus 3, 2019 15:07

Maancirkel, werken met de energie van de maan

Posted by Catharina

Maancirkel, een prachtige cirkel om je te verbinden met de energie van de maan. De maan kent verschillende fases en heeft grote invloed op de emoties. Emoties die kunnen pieken tijdens volle maan of donkere maan (nieuwe maan). Denk maar aan de uitspraak: volle maan is de beste tijd om iemand een romantisch aanzoek te doen en met donkere maan kun je beter geen duisternis tegenkomen. De maan wordt gelinkt aan de processen van de vrouw, de godin van het voortbrengen van leven.

Het is mooi om te zien dat er in het nu  steeds meer vrouwen zich bezig houden met de verschillende fases van de maan. De maan die in het verleden een belangrijke rol speelde in het leven van de spirituele vrouw. De maan was en is een mooi medium om je voor te bereiden op een volgende fase, het kan helpen om antwoorden te vinden op de vragen: wie ben ik, wat wil ik, waarom ben ik hier?

Voor mij is het een middel om de intuïtieve vrouw in mij eren. Door naar haar te luisteren, en met haar mee te bewegen kun je harmonie, heelheid en innerlijke kracht ervaren. Heel vroeger was een vrouw degene die raad gaf, die kon voorspellen wat er in de nabije toekomst stond te gebeuren. Ze kon dit omdat ze leefde in contact met de natuur (aarde) en het goddelijke (hemel). Ze had de perfecte balans tussen de vrouwelijke (yin) en mannelijke (yang) energie. De maandelijkse menstruatie was voor haar een retreat, een moment waarin ze zich alleen of met anderen afzonderde om naar binnen te keren met.

Maan en Svadhistana chakra

Zelf ben ik weer begonnen met mij af te stemmen op deze cycli nadat ik moeder ben geworden van mijn dochter. De afgelopen jaren heb ik mij verdiept in dit prachtige proces. Iedere maand heb ik mijzelf de ruimte gegeven om tijdens de menstruatie te luisteren naar mijn lichaam en dit proces te eren. Ondertussen ben ik in de overgang. Na een diep dal of een fase waarin ik werd teruggezet in de donkere fase van de maan voel ik dat de energie weer gaat stromen. Deze fase bracht mij terug naar het tweede chakra: Svadhistana chakra. Een chakra is een wiel van energie, het tweede chakra is gelegen in het bekkengebied en beheerst de onbewuste processen, processen die omhoog komen tijdens de donkere fase van de maan

Svadhistana chakra dat is verbonden met de processen van de vrouw (yin) en de maan. Een gezond tweede chakra zorgt voor een goede energiestroom, en kan helpen antwoorden te vinden wie je in essentie bent, een krachtige vrouw die niet vecht met haar man (yang), maar samenwerkt met haar man.  Dit is waar we in maancirkel mee aan het werk gaan. Aan de hand van Yoga oefeningen, ontspanning, opdrachten, vergevingsrituelen en meditaties, maak je kennis met de verschillende fases van de maan.  Met als doel te komen tot wat de aarde nodig heeft, harmonie tussen Yin en Yang.

Maancirkel worden gehouden een keer per maand

  • Eerstvolgende maancirkel is op vrijdag 27 september 2019
  • Aanvang: 13.00 uur (duur 2 uur)
  • Kosten voor deelname: € 35,00

Wil je deelnemen aan deze cirkel, graag aanmelden via het contactformulier

Namaste,

Catharina Blijlevens

 

Lesrooster geldig vanaf 1 september 2019

MAANDAG
09.30 Pilates (all)

18.00 Yoga chakra balans
19.30 Pilates (2)
DINSDAG
09.30 Ashtanga Vinyasa Yoga

19.30  Prive les

WOENSDAG

18.00 Bodyflex Chandra Yoga
19.30 Pilates (2)

DONDERDAG

09.30 Cursus

18.00 Prive Yoga

19.30 Yin Yoga (75 min)
VRIJDAG

09.30 Pilates (2)

13.00 Yoga specials

ZATERDAG
09.30 Pilates basics
10.45 Power Yoga

14.00 workshops
Graag 5 minuten voor aanvang van een les aanwezig zijn. Prijzen voor deelname aan de lessen vind u hier

Voor het deelname aan een les kun je een plaats reserveren via het contactformulier

BODYFLEX 100% Catharina

Frederikstraat 60 A
2514 LL Den Haag
[Google Maps]

T 070-3656583
T 06-51419790


E info@bodyflex.nl
Contact form