vrijdag september 20, 2019 13:25

Chakra’s op een lijn, chakra alignement!

Posted by Catharina

Chakra alignement ZEVEN WORKSHOPS

Chakra alignement bestaat uit zeven workshops waarin je kennis maakt met de zeven chakra’s. Je leert over de chakra’s, voor welke lessen ze staan en hoe ze kunnen helpen meer richting te geven aan je leven. Welk deelgebied een chakra beheerst en hoe je in het hier en nu je daar mee kunt verbinden en je voordeel kunt doen. Ze vertegenwoordigen bepaalde kwaliteiten die van invloed zijn om harmonie en gezondheid te ervaren, en kunnen richting geven in alledaagse dingen of situaties herhalen die disbalans veroorzaken.

Over chakra’s

Chakras zijn wielen van energie gelegen in het energie lichaam van de mens. Ze liggen langs de wervelkolom en staan in verbinding met het aura. Het aura is een veld dat jou omgeeft en net als je huid je afschermt van invloeden van buiten. De chakra’s verwerken, slaan energie op en sturen energie door naar de verschillende systemen van het lichaam. De zeven chakra’s waarin het meest les wordt gegeven zijn: Muladhara, Svadhistana, Manipura, Anahata, Vishuddi, Anja en Sahasrara. Naast deze chakra’s zijn er ook chakra’s in de handen, ellebogen, voeten, knieën en buiten het lichaam.

Samen vormen ze een geheel, het chakrasysteem en zijn onderdeel van het energie lichaam. Het energielichaam is een lichaam dat is opgebouwd uit energie banen (nadis)  en energiepunten (chakras) waardoor energie (prana) stroomt. In de geschriften worden meerdere nadis beschreven voor de bestudering van de chakra’s zijn de volgende drie belangrijk:

  • De centrale midden lijn: Sushumna
  • De lijn langs de rechterkant van de middenlijn: Pingela, zonne-energie: Ha
  • De lijn langs de linkerkant van de middenlijn: Ida, maan-energie: Tha

Deze lijnen ontspringen aan de onderzijde van de rug bij het staartbeen. De Pingela en Ida kronkelen langs de wervelkolom waardoor de middenlijn loopt (Sushumna) omhoog naar de top van het hoofd, de kruin. Daar waar de Pingela en Ida elkaar kruizen vinden we de chakra’s. Deze chakra’s hebben alle hun eigen kenmerken en ontwikkelen zich gedurende een bepaalde fase van het leven, rond het veertigste levensjaar zijn ze ontwikkeld, een moment van evenwicht.

OVER CHAKRA ALIGNEMENT

Deze chakra’s kunnen geblokkeerd raken, hetgeen tot disbalans kan leiden en energieverlies. Yoga en chakra’s zijn met elkaar verbonden, yoga is meer dan het doen van een oefening, yoga is onderzoeken of je energie stroomt of blokkeert.  Aan de hand van oefeningen: Yoga houdingen, meditatie en affirmaties kunnen de chakra’s worden onderzocht.Goed functionerende chakra’s geven een gevoel van heelheid, Yoga richt zich op heel worden en een betere energieverdeling en kan worden ingezet om chakra’s te herstellen. Er zijn specifieke Yoga vormen die zich richten op de chakra’s. Chakra alignement is een training samengesteld door Catharina Blijlevens. Vanaf dat ze is begonnen met Yoga heeft ze een klik gehad met de leer over de chakra’s. In het begin van haar Yoga carrière kreeg ze twee boeken van een klant die de leidraad vormden voor het schrijven van haar training, Chakra Alignement. In 2018 heeft ze een opleiding gevolgd bij Civas: Chakra en aura healing waarvoor ze is geslaagd.

Een workshop bestaat uit een theorie, praktijk gedeelte en een creatief gedeelte. Aan de hand Yoga oefeningen, ademhalingsoefeningen, affirmaties, mudra’s en mantra’s, tekenen van de chakra’s, meditatie en zelfonderzoek verdiep je jezelf in de zeven chakra’s.

Door wie?

Deze workshops worden gegeven door Catharina Blijlevens.

Data van de workshops:

  • dinsdag 29 oktober 2019, 5 november 2019, 12 november 2019, 19 november 2019, 26 november 2019, 3 december 2019 en 10 december 2019.
  • Aanvang workshop: 13.00 uur (duur 2,5 uur)
  • Kosten voor deze training € 275,00

Volgende data: Het bedrag voor deelname aan de workshop(s) dient bij de aanvang van de eerste workshop te zijn voldaan.

Voor deelname aan de workshops graag aanmelden via het contact formulier of bij de balie van Yoga en Pilates studio Bodyflex 100% Catharina. Adres van de studio: Frederikstraat 60 A, 2514 LL Den Haag.

Namaste,

Catharina Blijlevens

Lesrooster geldig vanaf 1 september 2019

MAANDAG
09.30 Pilates (all)

18.00 Yoga chakra balans
19.30 Pilates (2)
DINSDAG
09.30 Ashtanga Vinyasa Yoga

19.30  Prive les

WOENSDAG

18.00 Bodyflex Chandra Yoga
19.30 Pilates (2)

DONDERDAG

09.30 Cursus

18.00 Prive Yoga

19.30 Yin Yoga (75 min)
VRIJDAG

09.30 Pilates (2)

13.00 Yoga specials

ZATERDAG
09.30 Pilates basics
10.45 Power Yoga

14.00 workshops
Graag 5 minuten voor aanvang van een les aanwezig zijn. Prijzen voor deelname aan de lessen vind u hier

Voor het deelname aan een les kun je een plaats reserveren via het contactformulier

BODYFLEX 100% Catharina

Frederikstraat 60 A
2514 LL Den Haag
[Google Maps]

T 070-3656583
T 06-51419790


E info@bodyflex.nl
Contact form