zaterdag augustus 10, 2019 13:10

Het A B C van Yoga

Het A BC van Yoga is een intensieve Yoga training samengesteld door Catharina Blijlevens. De afgelopen 20 jaar heeft ze haar aandacht gericht op Yoga, Yoga beoefend en geeft ze les in Yoga. Haar eerste opleiding en tweede opleiding tot Yogadocent heeft ze gevolgd bij Yoga Moves in Utrecht. Beide opleidingen heeft ze goed afgerond. Ze voldeed aan de criteria om Yoga les te mogen geven.  Om bij te blijven in haar vakgebied volgt ze met enige regelmaat workshops en trainingen. Haar passie om te schrijven helpt haar om zich steeds verder te verdiepen in de leer van Yoga, hieruit werd gecreëerd de intensieve Yoga Training het A B C van Yoga.

Over het A B C van Yoga

 • A van Asana gaat over het opbouwen van een dagelijkse Yoga beoefening, het bestuderen van de verschillende asanas of houdingen, de achtpaden van Yoga en de Yoga sutras van Patanjali.
 • B van balans, evenwicht vinden tussen de zon (yang) en maan(yin) energie
 • C van chakra’s, een chakra is een wiel van energie, deze wielen beheersen elk een afzonderlijk gebied binnen de ontwikkeling van de mens. Door het lezen van de chakra’s kun je patronen opsporen die een negatieve werking hebben op de energiestroom.

Yoga is eenworden, de leer van Yoga staat in verschillende boeken geschreven. Boeken die de leidraad vormen voor deze training zijn de Yoga sutra’s en de Hatha Yoga Pradipika. Beide brengen je naar de eindstaat van Yoga: samadhi, een zijn, harmonie ervaren. Yoga is meer dan het beoefenen van een reeks Yoga houdingen. Yoga is het opruimen van zaken die jou in disharmonie brengen. Yoga is komen tot een staat van harmonie, waarin je niet langer wordt geraakt door de krachten die op de aarde werkzaam zijn.

Duur van de training

In acht opvolgende trainingen ga je jezelf verdiepen in de wereld van Yoga met als doel: aan de hand van Yoga tot de eigen intrinsieke kracht te komen. Hulpmiddelen hierbij zijn: lichaamstraining, balans vinden tussen yin en yang, het ontrafelen van patronen zodat men steeds dichter bij de eigen kern kan uitkomen.

Deze training wordt gegeven iedere eerste zaterdag van een maand en duurt acht maanden. Tijdens de training coacht Catharina je in het opbouwen van een dagelijkse Yoga discipline, daagt ze je uit op onderzoek uit gaan om te komen tot de beste versie van jezelf.

Globaal ziet een trainingsdag er als volgt uit

 • 09.30 uur Welkom en introductie onderwerp van de trainingsdag
 • 10.00 uur Asana training
 • 12.15 uur lunch (zelf meebrengen)
 • 13.00uur  Chakra’s en Yoga filosofie
 • 14.00 uur Asana training of opdrachten uit werken
 • 15.30 uur einde

Wanneer?

Deze training start op zaterdag 7 september 2019 (minimaal aantal deelnemers 4-maximaal aantal deelnemers 8)

Kosten voor deze intensieve Yoga training (8 trainingen inclusief thee en kleine versnaperingen, exclusief eventueel aan te schaffen boeken): € 990,00.

Wil je deelnemen aan deze training, graag aanmelden via het contactformulier

Een wereld zonder Yoga dat kan ik mij niet voorstellen, Yoga wordt al eeuwen lang doorgegeven aan de volgende generatie. Graag deel ik mijn ervaringen over Yoga met jou tijdens de intensieve training Het A B C van Yoga.

Namaste,

Catharina Blijlevens

zaterdag augustus 3, 2019 15:07

Maancirkel, werken met de fases van de maan

Maancirkel, een prachtige cirkel om je te verbinden met de energie van de maan. De maan die verschillende fases kent en die grote invloed heeft op de emoties. Emoties die de kop op kunnen steken tijdens volle maan of donkere maan (nieuwe maan).

Het is mooi om te zien dat er in het nu weer steeds meer vrouwen zich bezig houden met de verschillende fases van de maan. De maan die in het verleden een belangrijke rol speelde in het leven van de spirituele vrouw. De maan was en is een mooi medium om je voor te bereiden op een volgende fase, het kan helpen om  af te stemmen op wie je bent en wat je wil.

Voor mij is het een manier om de intuïtieve vrouw in mij eren. Door naar haar te luisteren, en met haar mee te bewegen kun je harmonie, heelheid en innerlijke kracht ervaren. Heel vroeger was een vrouw degene die raad gaf, die kon voorspellen wat er in de nabije toekomst stond te gebeuren. Ze kon dit omdat ze leefde in contact met de natuur (aarde) en het goddelijke (hemel). Ze had de perfecte balans tussen de vrouwelijke (yin) en mannelijke (yang) energie. De maandelijkse menstruatie was een voor haar retreat, een moment waarin ze zich met of zonder andere afzonderde om naar binnen te keren met .

Zelf ben ik weer begonnen met mij af te stemmen op deze cycli nadat ik moeder ben geworden van mijn dochter. De afgelopen jaren heb ik mij verdiept in dit prachtige proces. Iedere maand heb ik mijzelf de ruimte gegeven om tijdens de menstruatie te luisteren naar mijn lichaam en dit proces te eren. Ondertussen ben ik in de overgang. Na een diep dal of een fase waarin ik werd teruggezet in de donkere fase van de maan voel ik dat de energie weer gaat stromen. Deze fase bracht mij terug naar het tweede chakra: Svadhistana chakra. Een chakra is een wiel van energie, het tweede chakra is gelegen in het bekkengebied en beheerst de onbewuste processen, processen die omhoog komen tijdens de donkere fase van de maan

Dit is het chakra dat is verbonden met de processen van de vrouw (yin) en de maan. Een gezond tweede chakra zorgt voor een goede energiestroom. Niet meer jezelf verstoppen maar worden wie je in essentie bent, een krachtige vrouw die niet vecht met haar man (yang), maar samenwerkt met haar man, samen zijn ze in staat te creëren. Dit is waar we in maancirkel mee aan het werk gaan. Aan de hand van Yoga oefeningen, ontspanning, opdrachten, vergevingsrituelen en meditaties, maak je kennis met de verschillende fases van de maan.  Met als doel te komen tot wat de aarde nodig heeft, harmonie tussen Yin en Yang.

Maan cirkel worden gehouden een keer per maand.

 • Eerstvolgende maancirkel is op vrijdag 27 september 2019
 • Aanvang: 13.00 uur (duur 2 uur)
 • Kosten voor deelname: € 35,00

Wil je deelnemen aan deze cirkel, graag aanmelden via het contactformulier

Namaste,

Catharina Blijlevens

 

woensdag juli 24, 2019 10:47

Ashtanga Vinyasa Yoga voor tieners

Ashtanga Vinyasa Yoga, voor tieners

Zelf ben ik begonnen met het beoefenen van Yoga toen ik 40 was. Hoe fijn is het om deze dynamische vorm van Yoga al op jonge leeftijd te leren. Het heeft namelijk heel veel voordelen, je wordt er leniger van, je kunt je beter concentreren, het houd je gezond en je voelt je ontspannen en chill na een sessie.

Ashtanga Vinyasa Yoga is een vorm van Yoga die bestaat uit een vaste serie Yoga houdingen. De houdingen bereiden de leerling voor op het innemen van een juiste houding. Yoga betekent een worden. De wetenschap van Yoga staat opgeschreven in de Yoga sutra’s van Patanjali, een boek dat werd geschreven rond 50 voor Christus waarin in 196 sutra’s de leer van Yoga staat opgeschreven. Het boek bestaat uit vier pada’s (hoofdstukken) en pada twee behandelt het oefenen van Yoga. In een van de sutra;s staan de acht paden van Yoga (Ashtanga) opgeschreven.

Ashtanga is achtvoudig, het achtvoudig pad dat bijdraagt aan bewustwording, een zijn. Vinyasa is vloeiende beweging, het aan elkaar rijgen van de ene houding met de andere houding door de adembeweging, Yoga is eenworden. Deze vorm van Yoga werpt haar vruchten af door regelmatig te oefenen. Het uiteindelijke doel is dat je zelfstandig oefent. Om hier te komen heb je een gids of leraar nodig. In de herfst geeft Bodyflex 100% Catharina een cursus Ashtanga Yoga voor tieners. In 4 opvolgende lessen leer je de basis van Ashtanga,  de zonnegroet, staande houdingen, zittende houdingen en leer je hoe je aan de hand van de adem de ene houding met de andere houding verbindt. Een hele fijne routine die je stabiele basis geeft voor een gezond lichaam en ontspannen geest.

Ook krijg je richtlijnen wanneer je wel en wanneer je niet moet oefenen.

Deze reeks is geschikt voor tieners van 12-16 jaar en wordt gegeven door Catharina Blijlevens.  Als je deel wilt nemen aan de lessen kun je je aanmelden via het contactformulier

Aanvang lessen 16.00 uur, duur van een les 60 minuten.

Kosten: € 47,50 (voor 4 lessen)

Deze cursus start op dinsdag 11 september 2019

Leuk als je meedoet,

Namaste Catharina

donderdag juni 27, 2019 19:15

Leven als een Yogi

Leven als een Yogi. Hoe ziet dat er uit? Moet je daarvoor in een lotushouding kunnen zitten of op je hoofd kunnen staan. Vragen die wellicht aan de oppervlakte komen en jou ervan weerhouden om aan Yoga te gaan doen. Er zijn natuurlijk heel veel redenen om het niet te doen. Zelf stond ik er niet bij stil toen ik aan Yoga begon, hoe dat er uit zag, leven als een Yogi. Een Yogi is iemand die aan Yoga doet. Yoga is eenworden of heel zijn. Dat betekent dat je in het nu geen hinder ondervindt van de werking van energie of die nu prettig of niet prettig is. Dus wat er ook om je heen gebeurd je blijft in de staat van een Yogi, in balans.

Balans is een van de kenmerken van Yoga, een ander kenmerk is gezond zijn, geen zorgen over het lichaam hebben en als er een zorg is weten dat het iets tijdelijks is dat het voorbij gaat, dat het een ervaring is die jou verder kan helpen. Yoga is luisteren naar je lichaam en hiervoor doe je allerlei houdingen. Houdingen die erop gericht zijn om geblokkeerde energie in het lichaam vrij te maken. Energie die ooit is geblokkeerd en jou in het nu weerhoudt om de beste versie van jezelf te zijn of constant in een zelfde patroon houdt. Yoga is patronen herkennen en observeren, of deze jou brengen in de staat van harmonie of er van weerhouden.
Zelf ben ik begonnen met Yoga in 1999, ik was uitgenodigd door een paar collega’s van de sportschool om mee te gaan naar een workshop Power Yoga. Een workshop die mij inspireerde om mijn focus te leggen op Yoga. Yoga is focus, aandacht hebben. Ik vond het zo prettig dat ik besloot om mijn aandacht te richten op Yoga en opende mijn Yoga en Pilates school, Bodyflex 100% Catharina. Een keuze die mij in allerlei verschillende situaties bracht en mij bracht tot de versie die ik nu ben: een Yoga docent die haar passie deelt in de vorm van het geven van lessen in groeps verband of privé, het organiseren van workshops en cursussen.

Een van de workshops die ik geef is: Leven als een Yogi.

Een workshop waarin verschillende elementen van Yoga aan bod komen, we doen Yoga houdingen, ademhalingsoefeningen, chanten mantra’s en eindigen met een heerlijke ontspanning. Kortom we doen een serie oefeningen die helpen om je dag in harmonie te starten.  Verder geef ik tips hoe je in balans kunt blijven. Deze workshop kent het volgende programma:
 • Welkom thee en kennis maken
 • Yoga houdingen
 • Ochtendritueel
 • Ontspanning
 • Afsluiting
Lijkt dit je leuk om aan mee te doen of te ervaren, deze workshop is op: Zaterdag 13 juli 2019 aanvang 14.00 uur( einde 16.00 uur). Voor deelname aan deze workshop kun je je aanmelden via het contactformulier
Namaste,
Catharina Blijlevens

zaterdag juni 15, 2019 13:21

Yoga les geven

CatharinaYoga is eenworden en is meer dan het vastpakken van je voeten. Sinds 1999 bewandel ik het pad van Yoga, en het heeft mij  nog geen dag verveeld. Dagelijks ben ik te vinden op mijn meditatie kussen en op mijn Yoga mat. Heel wat uurtjes heb ik hier aan besteed. Hierdoor kan ik nog steeds gemakkelijk bij mijn voeten. Iets dat ik niet kon in 1999, mijn hemel wat voelde ik mij stijf en raakte ik in de war toen de Yoga leraar tegen mij zei: “Jij bent een leraar, dat zie ik in je ogen”. Je ogen, het zijn de spiegels van de ziel. Zelf zag ik mij niet zo, op dat moment, ik een leraar, ik voelde mij stijf en dacht: ja, het zal wel. Maar ik kocht zijn boek: de Power of Yoga en volgde een eerste Yoga teacher training.

Na deze training opende ik mijn Yoga en Pilates school: Bodyflex 100% Catharina. Mijn dagen waren gevuld met het geven van Yoga en Pilates lessen. Ik had het enorm naar mijn zin tot dat moment dat alles anders werd en mijn ware Yoga avontuur begon. Toen ik werd gedwongen om naar binnen te bewegen, op zoek naar mijzelf. Hoe kom ik hier door heen? Dat was mijn grote vraag toen ik in 2006 zwanger raakte. Niet ongepland, beiden wilde we een kind. We hadden het alleen niet verwacht dat het zou gebeuren, maar het gebeurde en toen kwam ik oog in oog te staan met mijn demonen, wezens die je creëert gedurende je leven, energie die aan je haakt alsof het van jou is, en dat blijft het tot je besluit, het is genoeg, dit is niet wie ik ben.

Yoga is niet het kunnen vastpakken van je voeten. Yoga is jezelf herontdekken, duiken in de kluwen van afweermechanismen die je gedurende je leven hebt gecreëerd, al die gedachten die door je hoofd spoken, situaties die zich blijven herhalen, gekoppeld aan je mechanismen. Afgelopen week had ik een gesprek met een dame, ze raakte het aan, mijn demon die al mijn hele leven met mij mee wandelt.  Toen zij het aanraakte zag ik het ook, ik hoor het je denken zei ze tegen mij, ja het zal wel maar, je mag nu echt Catharina laten zien, zei zij tegen mij.

Haar woorden resoneerden in mij. Ze had gelijk, dat ene negatieve zinnetje dat al mijn hele leven met mij meeloopt, het zal wel, dat mag weg. Van het kind dat veel heeft doorstaan tijdens haar leven. Maar altijd weer de moed wist te verzamelen om door te bewegen, om te komen tot dit punt, dit inzicht, dit is niet wie je bent, je bent liefde, wel of niet gemaakt in een moment dat je ouders het wenste, je bent er, en je bent er omdat jij dat wil. Niemand heeft je gedwongen of gezegd dat je het moest doen, iets in mij had een enorme wil om hier te zijn. Wil is wat je nodig hebt om je te brengen tot een dagelijkse discipline die ervoor zorgt dat je lichaam gezond blijft. Je lichaam is het voertuig van je ziel, een omhulsel waarin je verblijft tot je weer vertrekt en dan kan je het maar beter naar je zin hebben.

In het hier en nu geef ik nog steeds les. Zelf zal ik niet zo snel zeggen: “ik ben een leraar”. Wat ik wel weet, is dat als ik les geef ik het heel erg naar mijn zin heb en voel dat ik leef! Yoga leer je eerst aan jezelf en dan aan een ander. Het vak Yoga leraar begint met zelf oefenen.

Ook Yoga beoefenen binnenkort start in mijn Yoga studio de training: het A B C van Yoga, een intensieve Yoga training die bestaat uit acht trainingen en waarin ik je bouwstenen aanreik om een dagelijkse Yoga discipline op te bouwen en het beste in jou naar boven te halen.

 

Namaste,

 

Catharina Blijlevens

vrijdag maart 29, 2019 12:58

Lente, tijd om te starten met iets nieuws!

Het is lente, langer licht en buiten is het weer groen. Groen de kleur van de lente, de lente die staat voor groei. De afgelopen maanden heb ik achter de schermen gewerkt aan een cursus Chakra Alignement, een cursus die bestaat uit acht opvolgende lessen. Uit iets komt iets, zo ook uit deze cursus, op dit moment ben ik bezig met het schrijven van een boek. Een prachtig proces dat soms net op een Vinyasa lijkt. Vinyasa is het rijgen van de ene beweging aan de andere beweging, op de ene beweging adem je uit, op de andere beweging adem je in, tussendoor is een pauze waarin je voelt of het juist is geplaatst. Het boek is nog niet af, maar wel is er vanaf april een nieuwe les in de studio!

In april op maandag 18.00 uur: Chakra Balance

Een chakra is een wiel van energie, het is punt dat ligt langs de wervelkolom en in het hoofd. In totaal zijn er zeven chakra’s die samen het chakrasysteem vormen. Een chakra wisselt energie in en extern energie uit met de omgeving en is verantwoordelijk voor de doorstroming van energie in een bepaald gebied van het lichaam en heeft invloed op hoe je je voelt. Indien een van de chakra minder functioneert heeft dit invloed op het hele systeem. In deze les worden oefeningen gedaan voor het chakra systeem. Aan de hand van Yoga houdingen, pranayama en reinigingsoefeningen wordt het systeem in balans gezet. Deze les wordt in april gegeven op maandag 18.00 uur in plaats van Yin Yoga. 

Verder in april op woensdag ochtend workshops:

Woensdag 3 april 2018: Muladhara chakra, gronden en aanwezig zijn.

Muladhara chakra is een wiel van energie dat je verbindt met de aarde. De aarde vraagt ons om haar te eerbiedigen. Maar hoe zit dat met jou, hoe ga jij om met de aarde en jezelf. Sta je iedere dag op en neem je een moment om echt contact te maken met  je lichaam  en als je het contact verliest, hoe herstel je dat dan? In deze workshop krijg je informatie over dit chakra, waar het voor staat en worden oefeningen gedaan om het contact met dit chakra te ervaren. Aanvang workshop 10.00 uur (duur 2 uur) kosten workshop € 35,00  

Woensdag: 17 april 2018 De overgang, het schoonmaken van het tweede chakra

De een wordt er blij van, een ander ziet er tegenop, maar er komt een moment dat je er door heen gaat of er al door heen bent, de overgang een fase van loslaten en je overgeven aan de nieuwe fase van je leven. In deze workshop doen we Yoga oefeningen, krijg je tips en informatie om deze fase op een gemakkelijke manier te ondergaan. Aanvang workshop 10.00 uur (duur 2 uur) kosten workshop € 35,00  

In april op donderdag 9.30 uur: Ashtanga Yoga, de basis.  Ashtanga is een dynamische vorm van Yoga en bestaat uit een aantal series. Iedere serie vangt aan met de zonnegroeten, gevolgd door Yogahoudingen en eindigt met de afsluitende serie. Door regelmatig te oefenen zul je de vruchten ervaren van deze heerlijke vorm van Yoga die ookwel bekend staat als meditatie door beweging! In deze les wordt de aandacht gebracht naar de  basis elementen van deze vorm van Yoga: de  adem, bandha technieken en plaatsing van het lichaam (vinyasa). De lessen duren 60 minuten.

Uiteraard vier ik zoals ieder jaar het paasfeest en is de studio gesloten op de eerste en de tweede paasdag.

Voor deelname aan de lessen of de workshops kun je je aanmelden via het contactformulier!

Namaste,

Catharina Blijlevens.

Enjoy your practice!

 

 • Category: Algemeen, chakra
 • Reacties uitgeschakeld voor Lente, tijd om te starten met iets nieuws!

woensdag januari 2, 2019 12:12

Chakra Alignement

Over chakra’s

De chakras zijn wielen van energie gelegen in het energie lichaam van de mens. Het is een punt waar  energie en bewustzijn samenkomen. Je kunt een chakra niet zien, maar wel voelen en ervaren. Ze liggen langs de wervelkolom en in het aura  veld. De chakra’s verwerken, slaan energie op en sturen energie door naar de verschillende systemen van het lichaam.

De zeven chakra’s waarin het meest les wordt gegeven zijn: Muladhara, Svadhistana, Manipura, Anahata, Vishuddi, Anja en Sahasrara. Naast deze chakra’s zijn er ook chakra’s in de handen, ellebogen, voeten, knieën en buiten het lichaam

De chakra’s zijn onderdeel van het energie lichaam. Het energielichaam is een lichaam dat is opgebouwd uit energie banen (nadis)  en energiepunten (chakras) waardoor energie (prana) stroomt. Er zijn drie hoofdbanen:

 • De centrale midden lijn: Sushumna
 • De lijn langs de rechterkant van de middenlijn: Pingela, zonne-energie: Ha
 • De lijn langs de linkerkant van de middenlijn: Ida, maan-energie: Tha

Deze lijnen ontspringen aan de onderzijde van de rug bij het staartbeen. De Pingela en Ida kronkelen langs de wervelkolom waardoor de middenlijn loopt (Sushumna) omhoog naar de top van het hoofd, de kruin. Daar waar de pingela en ida elkaar kruizen vinden we de chakra’s. De chakra’s hebben alle hun eigen kenmerken en kwaliteiten en staan in verbindingen met het  zenuwstelsel. Deze chakra’s kunnen geblokkeerd raken, hetgeen tot disbalans kan leiden en energieverlies. Yoga en chakra’s zijn met elkaar verbonden, goed functionerende chakra’s geven een gevoel van heelheid, Yoga richt zich op heel worden. Yoga en de chakra’s zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Chakra alignement

In de cursus chakra alignement ga je jezelf verdiepen in de zeven chakra’s. Aan de hand Yoga oefeningen, ademhalingsoefeningen, affirmaties, mudra’s en mantra’s worden de chakra’s ervaren en behandelt. Aan het eind van de cursus beschik je over kennis hoe de chakra’s uit te lijnen en in balans te houden. Je leert meditaties voor de chakra’s, hoe je ze reinigt en hoe je vaststelt of ze open, gesloten, actief, inactief of overactief zijn.

Deze cursus bestaat uit acht lessen, een les duurt twee uur die  bestaat uit een praktijk en een theoriegedeelte.

 • Een volgende cursus start op donderdag 5 september 2019, (vervolgdata 12 september 2019,  19 september 2019, 26 september 2019, 3 oktober 2019, 10 oktober 2019, 17 oktober 2019 en 31 oktober 2019)
 • Kosten voor deze cursus: € 295,00

Voor deelname aan de cursus graag aanmelden via het contact formulier of bij de balie van Yoga en Pilates studio Bodyflex 100% Catharina. Adres Frederikstraat 60 A, 2514 LL Den Haag.

vrijdag oktober 12, 2018 13:58

In verbinding door Yoga

Wie ben ik? Hoe voed ik mijn eigen ziel? Wanneer ben ik in verbinding en wanneer niet? Vragen die beantwoord kunnen worden tijdens de intensieve Yoga training: Het A B C van Yoga. Deze training duurt acht maanden. Acht maanden om te komen tot jezelf en meer harmonie in je leven. Deze training is niet bedoeld om van jouw een lesgever te maken, maar om te komen tot wat jouw unieke talent is. Misschien is dat lesgeven, misschien is het wat anders. Maar hoe fijn is het om aan de hand van Yoga weer in contact te komen met je intuitie.

Yoga is eenworden, heel worden. Om hier toe te komen bewandelen we de acht paden van Yoga. De eerste twee stappen de regels en onthoudingen hoe je omgaat met jezelf en hoe je je gedraagt ten opzichte van een ander, de omgeving waarin je bent, helpen de geest voor te bereiden op de fysieke beoefening van Yoga houdingen. De Yoga houdingen, het derde pad, helpen het lichaam gezond en sterk te blijven zodat de energie goed door het lichaam kan stromen en het vierde pad kan worden beoefend, het verlengen van de adem. Dit zijn eerste vier paden van Yoga: yama, niyama, asana en pranayama.

Zijn deze paden bewandelt dan keren we de aandacht naar binnen we de aandacht naar binnen door de zintuigen in te trekken of niet langer te reageren op dat wat we met de zintuigen waarnemen, dan kunnen we de aandacht richten om over te gaan naar meditatie die ons brengt naar harmonie, heelheid. De laatste vier paden van Yoga: prathyahara, dhyana, dharana en samadhi.

Eenvoudig opgeschreven, maar hoe ingewikkeld kan dit zijn om in je dagelijks leven toe te passen. Hierbij kan het A B C van Yoga je helpen, een van de doelen van deze training is te komen tot een regelmatige Yoga beoefening die ondersteund een gezond lichaam. Een ander element van de training is handvaten aan te reiken hoe tot stilstand te komen in deze drukke wereld en niet meer van uit je emoties te reageren, maar te handelen vanuit een rustige geest. Is er rust dan is er harmonie en is het gemakkelijker je af te stemmen op je intuïtie. Een goede raadgever op het gebied van je talenten en wat jij nodig hebt om in harmonie te zijn.

Lijkt dit je wat, in januari 2019 start de volgende editie van het A B C van Yoga. Deze training duurt acht maanden en bestaat uit acht intensieve trainingsdagen. Gedurende deze periode krijg je opdrachten om thuis mee aan de slag te gaan. Iedere maand staat er een thema centraal die helpt meer in contact te zijn met je intuïtie en helpt je te herontdekken jouw unieke talent.

Kosten voor deze training € 990,00. Je kunt je aanmelden via de website www.bodyflex.nl

woensdag juni 13, 2018 11:32

Yin Yoga en de zomerwende

Yoga is naast het doen van Yoga oefeningen, je levenswijze aanpassen, leef je leven in het ritme van de natuur en je zult ervaren harmonie en balans. Ervaren doe mee met deze workshop: Yin Yoga en de zomerwende!

Yoga is meer dan het doen van een Yoga oefening, yoga is eenworden, leven in harmonie met de wetten van de natuur. De natuur kent drie werkende krachten: rajas, tamas en sattva. Rajas is actief, naar buiten bewegen (yang), tamas is passief, naar binnen bewegen (yin). Sattva is harmonie.Ieder jaar is er een toppunt van yang (21 juni) en een toppunt van yin (21 december), goede momenten om bij stil te staan en letterlijk tot stilstand te komen.

Yin Yoga is een vorm van Yoga waarin het lichaam voor een langere periode tot stilstand wordt gebracht om zo zicht te krijgen op zaken die energie blokkeren. Door het lichaam in een bepaalde houding te brengen ontstaat er een lichte druk en strekking op bepaalde delen van het lichaam. Deze druk heeft ook invloed op de dieper gelegen structuren van het lichaam, waaronder de organen en kan invloed uitoefenen op de stroming van energie. Energie is nodig om het lichaam optimaal te laten functioneren. In de zomer is er meer energie door het licht van de zon, iets dat uitnodigt om er op uit te trekken en actief te zijn. Op 21 juni is het de langste lichte dag, de dag waarop het licht maximaal schijnt. Met het volle licht van het toppunt van de zomer kun je een helder zicht krijgen op dat wat de energie blokkeert of dat wat de energie doet stromen.

In deze workshop wordt uitleg gegeven aan de begrippen yin en yang, maak je kennis met de kenmerken van de zomer, en worden oefeningen gedaan (Yoga houdingen en ademhalingsoefeningen) die bijdragen tot meer harmonie en balans in de zomer.

Aanvang workshop: 14.00 uur (duur 2 uur) kosten € 30,00.

Voor deelname aan deze workshop kun je een plaats reserveren via het contact formulier:  of je aanmelden bij de balie. Gereserveerde plaatsen graag afmelden 1 dag voor aanvang van de workshop.

Namaste,

 

Catharina Blijlevens

donderdag mei 3, 2018 11:34

Pilates, introductie cursus

Mijn eerste Pilates sessie was in 1999, een hele bijzonder ervaring die voor mij de inspiratie was om mij verder te verdiepen in deze unieke methode.

Pilates is een serie van strek en rekoefeningen ontwikkeld door Joseph Pilates. Zelf heeft hij zijn leven gewijd aan het vinden van de juiste lichaamshouding, niet alleen fysiek maar ook mentaal. Deze methode is een workout voor lichaam en geest. Regelmatige beoefening van deze methode leidt tot een betere lichaamshouding en geeft een goede fundering voor je andere activiteiten.

De oefeningen worden uitgevoerd in controle van het Power House, het Power House verwijst naar de buik spieren en rugspieren. Door de oefeningen uit te voeren in een langzaam tempo in samenspel met de adem komt de geest tot rust.

In dit moment geef ik al heel wat jaren les in deze fantastische methode. Een methode die gebruik maakt van apparaten en oefeningen op de mat. In mijn Yoga en Pilates studio geef ik Pilates mat lessen.

In mei is er op zaterdag een introductie cursus Pilates: In vier opvolgende lessen wordt kennis gemaakt met de zes basis principes van Pilates: controle, concentratie, coördinatie, precisie, ademhaling en vloeiende beweging (flow). Naast deze basisbegrippen wordt uitleg gegeven over het Power House, het centrale midden van waaruit de oefeningen wordt aangestuurd en worden de basis Pilates mat oefeningen aangeleerd.

Enkele voordelen van Pilates:

 • Sterkere buikspieren
 • Betere lichaamshouding
 • Afnemen van stress
 • Betere ademhaling
 • Meer souplesse en flexibiliteit
 • Betere weerstand

Data cursus: 5 mei, 12 mei, 19 mei en 26 mei

Kosten: € 59,00

Aanvang 09.30-10.30

Voor deelname aan deze cursus graag aanmelden via http://bodyflex.nl/contact/

Lesrooster geldig vanaf 1 juni 2019

MAANDAG
09.30 Pilates (all)

18.00 Yoga en chakra’s
19.30 Pilates 2
DINSDAG
09.30 Ashtanga Vinyasa Yoga

19.30 Power Yoga

WOENSDAG

10.00 workshop

18.00 Bodyflex Chandra Yoga
19.30 Pilates (all)

DONDERDAG

09.30 Ashtanga Vinyasa Yoga

11.00 Priveyoga

19.30 Yin Yoga (75 min)
VRIJDAG

09.30 Pilates (1)

13.00 Maancirkel

ZATERDAG
09.30 Pilates (2)
10.45 Power Yoga
14.00 Workshops

Graag 5 minuten voor aanvang van een les aanwezig zijn. Prijzen voor deelname aan de lessen vind u hier

Voor het deelname aan een les kun je een plaats reserveren via het contactformulier

BODYFLEX 100% Catharina

Frederikstraat 60 A
2514 LL Den Haag
[Google Maps]

T 070-3656583
T 06-51419790


E info@bodyflex.nl
Contact form