donderdag september 7, 2017 15:06

Yoga voor tieners

Yoga voor tieners!

Yoga wordt tegenwoordig door heel veel mensen beoefend, tegenwoordig is Yoga hip. En dat is maar goed ook, want behalve dat Yoga hip is, geeft Yoga ook heel veel voordelen. Het houd je gezond, geeft je een goede lichaamshouding, een betere focus, een goed contact met je intuïtie en helpt je te ontspannen.

Yoga is een worden, balans vinden tussen actief zijn en passief zijn. Is er balans dan is er harmonie, dan voel je je fijn en kan je de hele wereld aan.

Yoga voor tieners is een les waarin tieners kennis maken met deze begrippen en de voordelen van Yoga. Naast het doen van Yoga houdingen, is er aandacht voor de ademhaling, ontspanning en welke factoren van invloed zijn op onze gezondheid en wat ons uit balans haalt.

Deze les start bij voldoende aanmeldingen op woensdag 20 september 2017, aanvang 15.00 uur. De les duurt 60 minuten. In de studio zijn Yoga matten, maar het is altijd fijner om op je eigen mat te oefenen. Dus ben je in het bezit van een Yoga mat neem deze dan mee.

Leeftijd: Vanaf 11 jaar tot 15 jaar

Kosten: losse les € 12,50  strippenkaart voor 5 lessen: € 50,00

Voor deelname aan deze les kun je je aanmelden via het contact formulier.

zaterdag mei 27, 2017 14:25

Maancirkel, over de fases van de maan

Op de dagen dat de nieuwe maan en de volle maan er is doe je geen intensieve Yoga practice. Een soort van geschreven wet binnen de Yoga, waarom is dat?

De maan kent verschillende fases en wordt van oudsher verbonden met de menstruatie, dagen waarop je het rustig aan moet doen. De maan die veel invloed uitoefent op de aarde en haar bewoners. Zo zal je de ene helft van de maand ervaren dat je bruist van energie, terwijl de andere helft van de maand je het tegenovergestelde ervaart. Als jij de cycli van de maan kent, weet je wanneer je pas op de plaats moet maken, wanneer je in actie moet komen en kun je de processen eren van de vrouw: menstruatie, ovulatie, overgang, de wijze oude vrouw. Door mee te bewegen met de ritme van de maan vind je harmonie, heelheid en je innerlijke kracht.

Dat is waar de maancirkel over gaat, hoe je je kunt af stemmen op de ritme van de maan, waar de verschillende verschijningen van de maan voor staan en waarom je op deze dagen je practice aan moet passen. Hoe je gemakkelijk je leven kunt ondergaan door mee te bewegen met deze ritme die iedere maanfase weer worden herhaald.

Aan de hand van Yoga oefeningen (Yin en Yang), pranayama’ s, meditatie en het raadplegen van een orakel (maankaarten) krijg je van Catharina handvaten aangereikt om je te verbinden met de energie van de maan en meer in overstemming te zijn met de ritme van de maan.

Wanneer: zaterdag 30 september 2017

Aanvang workshop: 14.00-16.00  (duur 2 uur)

Kosten: € 30,00

woensdag mei 10, 2017 09:37

Intensieve Yoga training, het A B C van Yoga

Gisteren zei een dame tegen mij: ‘het is best lastig hoor jezelf veranderen, dat lukt niet in een keer.’ Dat klopt als een bus, veranderen is niet iets dat je in een dag doet. Mijn verandering begon vanaf het moment dat ik besloot mij te verdiepen in Yoga. Dat was in 2003. Mijn toenmalige coach zei: ‘weet je het zeker als je gaat, er is geen weg meer terug.’

Als je besluit te veranderen, wil je ook niet terug. Tot op de dag van vandaag ben ik blij, dat ik toen de stap heb genomen, iets in mij gaf mij de aanwijzing dat het mij goed zou doen, me verdiepen in Yoga en les gaan geven in Yoga in mijn studio: Bodyflex 100% Catharina

Na dertien jaar oefenen en lesgeven kan ik zeggen dat ik een behoorlijke verandering heb doorgemaakt. Yoga heeft daar heel erg bij geholpen, maar ook het doorlopen van de verschillende fases van het leven hebben ertoe bijgedragen dat ik een andere kijk op het leven heb gekregen. Volgende week, krijg ik een nieuwe vloer. Voor deze nieuwe vloer moet mijn hele huis leeg, en dat is best fijn. Alle spullen die ik in de loop van mijn leven tot nu toe heb verzameld worden tegen het licht gehouden, is het functioneel, of houdt het mij vast in mijn verleden. Dat is precies het proces van beoefenen van Yoga, niet iedere houding is direct een fijne houding waarin je kunt ontspannen. Sommige houdingen vragen om meer onderzoek of om los te laten. Tijdens de intensieve Yoga training het A B C van Yoga wordt de basis gelegd voor het opbouwen van een Yoga practice en worden handvaten aangereikt hoe je kunt loslaten.

Deze intensieve Yoga training: het A B C van Yoga richt zich op de eigen beoefening, het opbouwen van een dagelijkse Yoga practice. Dit is een eerste vereiste om te verbinden of terug te keren naar de innerlijke kracht. Yoga is één worden, als we gaan oefenen komen vanzelf de handvaten omhoog om tot deze eenwording te komen.

Het A B C van Yoga is verdeeld over acht weekenden waarin wordt behandeld de basisbeginselen van Yoga, de verschillende Yoga vormen, wordt ingegaan op de begrippen Yin en Yang, de acht paden, de Yoga sutra’s en hoe je een eigen Yoga beoefening tot stand brengt.

Lesgeven is een vak, dat begint met zelf oefenen, zodat je meester wordt over de lesstof die je gaat doorgeven aan anderen. Misschien wil je geen Yoga docent worden maar ben je nieuwsgierig naar wat jou inspireert, waar jij in uitblinkt. Ook dan kan Yoga een mooie manier zijn om weer in contact te komen met je innerlijke kracht, jouw waarheid. Zelfstudie is één van de pijlers van deze training, door naar jezelf te leren kijken in een aangename situatie en een minder aangename situatie kun je komen tot wie je bent. Yoga is een worden, verbinden, deze training is een opstapje naar een worden. Een worden begint met het opbouwen van discipline (tapah), gevolgd door zelfstudie (svadhyaya) waaruit volgt wat jouw waarheid is, waar jij in uitblinkt, jouw unieke talent!

Lijkt het je wat, deze training, in september start de volgende editie. Meer informatie vind je op http://bodyflex.nl/yoga-pilates/intensieve-yoga-training-het-a-b-c-van-yoga/

 

 

vrijdag april 21, 2017 14:41

Yoga nidra, luisteren en ontspannen

Het is alweer enige tijd geleden dat ik voor het eerst in aanraking ben gekomen met Yoga Nidra. Tijdens een Yoga teacher trainingen die volgde had ik mijn eerste ervaring met deze Yoga oefening. Het was een kleine Indiase dame die de oefening gaf. De oefening gaf mij een heerlijke ontspanning en bleef mij tot de dag dat ik begin met het typen van de woorden, die jij nu leest, intrigeren. Zelfs zo, dat ik besloot in de winter van 2017 mij te verdiepen in deze prachtige Yoga oefening.

Het is een oefening die valt onder prathyahara, één van de paden van Yoga. Dit pad staat voor het naar binnen keren van de zintuigen. Vanaf dat we geboren worden zijn onze zintuigen actief, je kunt ze niet uitzetten, alleen als we slapen, het laatste zintuig dat zich terugtrekt voor we over gaan in de diepere slaap, is het gehoor. De ontdekker van Yoga Nidra kwam hierachter tijdens zijn verblijf in een klooster waar terwijl hij sliep, iedere nacht jonge studenten teksten reciteerden. Het viel hem op dat hij deze teksten feilloos kon herkennen als hij wakker was. Toen hij tot deze ontdekking kwam heeft hij dit verder uitgewerkt en zo ontstond deze oefening: Yoga Nidra.

Yoga Nidra is Yoga slaap. Niet slapen zoals je s ’nachts doet, tijdens deze oefening blijft het gehoor actief. Door te luisteren naar de instructies  kom je tot ontspanning op fysiek, emotioneel en geestelijk niveau. Deze oefening wordt uitgevoerd in Savasana. Aan de hand van een vaste methode word je tot een diepe ontspanning gebracht. Je zult ervaren hoe het voelt als de zintuigen niet meer geprikkeld worden. Yoga Nidra geeft je een geweldig gevoel en heel veel helderheid. Het is de manier om afscheid te nemen van opgeslagen ballast

Een keertje zelf ervaren? In september is er op vrijdag 29 september 2017 een Yoga Nidra sessie. Voorafgaand aan de Yoga Nidra oefening worden voorbereidende oefeningen gedaan om het lichaam voor een langere tijd in Savasana tot stil stand te brengen.

Aanvang  13.00, duur 60 minuten kosten € 17,50

Voor deelname aan deze les kun je je aanmelden via het contactformulier

woensdag maart 8, 2017 12:23

Nieuwsbrief 02-2017: Lente

In deze nieuwsbrief vind je informatie voor de komende periode over het actuele lesrooster, komende activiteiten en workshops in de studio.

Koning winter maakt bijna plaats voor de lente. De dagen worden steeds lichter. De krokussen en het eerste groen kleuren weer het veld. Groen is de kleur die hoort bij de lente en groei is een kenmerk van de lente. Tijdens de winter ben ik heerlijk naar binnen gegaan en heb ik een studie gevolgd: coaching bij hoogsensitiviteit. Een prachtig eigenschap die goed past bij Yoga en Pilates. Iemand met deze eigenschap is gebaat bij het doen van Yoga. Regelmatig de aandacht terug te brengen naar zichzelf en contact te maken met het krachtcentrum. In maart is er een workshop: Hoogsensitiviteit, een eigenschap die ertoe doet.

Ashtanga Vinyasa Yoga is een hele fijne vorm van Yoga. Het is één van de vormen die aan bod komt tijdens de intensieve Yoga training, het A B C van Yoga. Yoga is iets heel persoonlijks, niemand is het zelfde, iedereen beschikt over een kwaliteit waarin hij zich onderscheidt. Deze training gaat in op de verschillende facetten van Yoga, jouw unieke talent en het opbouwen van een dagelijkse practice. Meer informatie over deze training klik hier

Voor de komende periode staan de volgende workshops op de agenda:

Zaterdag 18 maart 2017: Yin Yoga en een reis langs de zeven Chakra’s

Yin Yoga is een vorm van Yoga waarin de houdingen voor een langere tijd worden aangehouden met de spieren ontspannen om zo dieper gelegen zaken helder te krijgen of zicht op te krijgen. Een chakra is een punt gelegen in het lichaam waar de energiebanen van de zon (Ha) en maan (Tha) elkaar kruizen. Tijdens deze workshop wordt aan de hand van Yin Yoga oefeningen een reis gemaakt langs deze chakra’s. Aanvang workshop 14.00 uur (2 uur). Kosten: €30,00

Zaterdag 25 maart 2017: Hooggevoeligheid, een eigenschap die ertoe doet

Iemand die hooggevoelig is beschikt over een zenuwstelsel dat gevoeliger is voor zintuigelijke prikkels. Hierdoor is deze persoon in staat eerder en sneller waar te nemen dan iemand die dit niet heeft. Over het algemeen word je met deze eigenschap geboren, iets dat heel handig kan zijn in sommige situaties maar soms ook heel lastig. Tijdens deze workshop wordt uitleg gegeven aan het begrip Hooggevoeligheid, en worden oefeningen gedaan die het zenuwstelsel tot rust brengen. Aanvang 14.00 uur (duur 2 uur). Kosten € 30,00

Zaterdag 8 april 2017: Hormoon Yoga, de hormonen in balans

Hormoon Yoga is een reeks van Yoga houdingen die zich richt op de organen die verantwoordelijk zijn voor de hormoonproductie. Hormonen hebben een grote invloed op hoe we ons voelen. Deze serie van Yoga houdingen en ademhalingsoefeningen helpen de hormonen in balans te brengen en is geschikt voor een ieder die ongemakken ondervindt van de hormoonschommelingen tijdens de menstruatie, overgang of door stress. In deze workshop maak je kennis met deze serie. Aanvang 14.00 uur( duur 2 uur). Kosten: €30,00.

Zaterdag 22 april 2017: Ashtanga Vinyasa Yoga, 99% is practice 1% is theorie

Ashtanga staat voor achtvoudig pad, het achtvoudig pad zoals omschreven door Patanjali in de Yoga sutras. In deze sutras staat het proces van Yoga omschreven. Vinyasa staat voor plaatsen op een bepaalde manier of aan elkaar rijgen, Yoga staat voor verbinden. Deze Yoga vorm kent een aantal series, de meest beoefende is de Primary series die bekend staat als ‘Yoga Chikitsa’ wat Yogatherapie betekent. Tijdens deze workshop wordt kennis gemaakt met de basis van deze vorm van Yoga: Aanvang: 14.00 uur (2 uur). Kosten € 30,00.

Voor deelname aan de workshops kun je een plaats reserveren via het e-mailadres: Info@Bodyflex.nl of bellen naar 070-3656583. Gereserveerde plaatsen graag afmelden 1 dag voor aanvang van de workshop.

Lijkt het je ook fijn meer te weten over Yoga, de geschiedenis van Yoga en wat het voor je kan betekenen. Op zaterdag 1 april 2017 start de intensieve Yoga Training, het A B C van Yoga. Geïnteresseerd? Meld je aan via het contactformulier.

In april is de studio gesloten op de volgende feestdagen: maandag 18 april 2017 (2e paasdag) en donderdag 27 april 2017 Koningsdag.

Namaste,

 

Catharina Blijlevens.

Bodyflex 100% Catharina

 

Ganesha en een reis langs de zeven chakra’s.

Binnenkort verschijnt een nieuwe titel van mijn hand: Ganesha en een reis langs de zeven chakra’s. Een duwtje tot het schrijven van dit Yoga avontuur voor kinderen vanaf 8 jaar, kreeg ik aan het einde van de zomervakantie 2016. De kinderen gingen bijna weer naar school. Of ik voor één van de kinderen van mijn leden een workshop kinderyoga wilde verzorgen. Het was voor de verjaardag van haar dochter, Livia. Ik kon rekenen op een groep van acht kinderen, leeftijd zeven en negen jaar.

Door deze vraag begon er van alles in mij te stromen. Houdt ze van iets met de regenboog? Was mijn eerste vraag. Ja, antwoordde de moeder, dat vindt ze prachtig. Ah, mooi dan kan ik een verhaal maken waarin de regenboog voor komt. Misschien kan ik iets doen met de chakra’s dacht ik.

En zo kwam van het een het ander, voor ik het wist, had ik enkele oefeningen opgeschreven. Ik was zo geïnspireerd dat ik besloot een boekje te maken. Uiteraard duurt het schrijven van een boekje langer dan enkelen weken. Tijdens de workshop beloofde ik Livia dat zij zeker een exemplaar zou krijgen als het boekje af was. En het is af, gisteren heb ik de bestanden akkoord bevonden.

Ganesha is een hindoeïstische God, die staat voor wijsheid en kennis. Hij is de god met het hoofd van een olifant, die helpt om obstakels te verwijderen en die staat voor een nieuw begin. Hij is een van mijn favoriete goden binnen de Yoga en zijn mantra is een van de mantra’s die ik graag gebruik om mijn gedachten tot stilstand te brengen. Met zijn mantra open ik het boek. ‘OM GAM GANAPATYE NAMAHA’,

De chakra’s zijn samenkompunten van energie. Je kunt deze punten niet zien, wel kun je je aandacht richten op deze punten door het doen van Yoga oefeningen, ademhalingsoefeningen en het herhalen van specifieke klanken. In het boekje schrijf ik over de chakra’s en staan Yoga oefeningen. Ieder chakra heeft een specifiek kenmerk en thema dat aansluit bij onderwerpen die we in ons dagelijks leven tegenkomen.

Op dit moment zou je kunnen zeggen dat we de wijsheid van Ganesha nodig hebben om de obstakels op te heffen die er op dit moment wereldwijd aan de gang zijn. Veiligheid, het is niet meer zo vanzelfsprekend, veiligheid behoort toe aan het eerste chakra. Het eerste chakra staat voor stabiliteit en veiligheid. Waar de andere chakra’s voor staan dat kun je lezen in het boek. Het boekje is vanaf 10 februari 2017 te koop bij Bodyflex 100% Catharina en bij Bol.com.

Kinderen ze brengen altijd een hoop plezier, dit was een tweede kinderyoga boekje dat ik schreef en het verhaal krijgt zeker een vervolg.

Ook een keer een workshop ervaren bij Bodyflex 100% Catharina; Op de website www.bodyflex.nl. vind je een overzicht van de geplande workshop en andere activiteiten.

Catharina Blijlevens

 

 • Category: Algemeen, Yoga
 • Reacties uitgeschakeld voor nieuw boek: Ganesha en een reis langs de zeven chakra’s

woensdag juli 13, 2016 10:08

Ashtanga Vinyasa Yoga, meditatie door beweging

Introductie cursus Ashtanga Vinyasa Yoga, meditatie door beweging.

Meditatie is aanwezig zijn, aandacht hebben voor wat zich aandient. Ashtanga Vinyasa  Yoga leert je aanwezig te zijn en aandacht te hebben voor wat zich aandient.

In 4 opvolgende trainingen leer je de basis van Ashtanga Vinyasa Yoga, Ashtanga betekent de acht paden van Yoga. Deze acht paden zijn: Yamas, richtlijnen hoe je je gedraagt ten opzichte van de wereld, Niyamas, richtlijnen hoe je gedraagt ten opzichte van je zelf en je innerlijke wereld: Asana: het doen van houdingen, die het lichaam in gezonde staat houden: Pranayama: het bevrijden of reguleren van de energie (levensenergie): Prathyahara, het naar binnen keren van de zintuigen, niet meer reageren op wat wordt waargenomen middels de zintuigen: Dharana, concentratie, de aandacht gericht houden: Dhyana: komen tot de staat die leidt naar meditatie: Samadhi: een worden met de bron, versmelting, pure staat van zijn.

Vinyasa is vrij vertaald: aan elkaar rijgen, het samenbrengen van de ademhaling met de beweging, dit ontstaat door het lichaam juist te plaatsen (nyasa) waardoor de energie (prana) vrij kan stromen. Yoga is een-worden, samensmelten van de lichamen die zorgen dat er harmonie en eenheid ontstaat.

De trainingen richten zicht op het aanleren van de de zonnegroeten (Surya Namaskar) A en B, een serie van oefeningen die het lichaam opwarmen voor de staande houdingen, die de basis vormen voor de houdingen die toebehoren aan de eerste serie en de eindhoudingen. Ook leer je de elementen van deze vorm van Yoga, de ademhaling (Ujjayi Breath), de bandha’s of energiesloten en dristhi of focus.

Deze introductie cursus is geschikt voor een ieder die Yoga wil gaan beoefenen of die na een lange inactieve periode het lichaam in conditie wil brengen.

 Voordelen van deze vorm van Yoga:

 • Verbeterd de lichaamshouding
 • Verbeterd de ademhaling
 • Helpt lichaamsgewicht te verminderen
 • Soepele en sterke spieren
 • Beter contact met het lichaam en de eigen beperkingen
 • Helpt het lichaam gezond te houden
 • Beter contact met de intuïtie
 • Betere focus
 • Maakt je aandachtig

Deze voordelen komen door regelmatig te oefenen. De cursus helpt je een goede basis op te bouwen om deze vorm van Yoga te gaan beoefenen en geeft advies hoe je deze vorm van Yoga regelmatig kunt beoefenen.

n4604 bela at bodyflexData: vrijdag 6 oktober 2017, 13 oktober 2017, 20 oktober 2017 en 27 oktober 2017

Aanvang van de lessen: 13.00 uur duur 90 minuten

Locatie: Bodyflex 100% Catharina, Frederikstraat 60A, 25 14 LL Den Haag

Kosten: € 65,00

Voor deelname kun je je aanmelden via het inschrijfformulier.

maandag juni 13, 2016 17:31

Yin Yoga, een reis naar binnen

boek omslag voorzijdeAltijd fijn als iets klaar is. En ja, het is klaar mijn laatste boek: Yin Yoga, een reis naar binnen. Een boek over Yin Yoga, een vorm van Yoga die heel goed samen gaat met andere vormen van bewegen. Zelf ben ik begonnen met beoefenen van deze vorm van Yoga in 2009 tijdens mijn vervolg opleiding: Yoga moves docentenopleiding. Ik volgde een workshop o.l.v. Skadi van Paasschen. In het begin was het best even wennen om te blijven in een houding voor een langere periode met de spieren ontspannen en je over te geven aan wat zich aandient, te blijven en de gedachten tot stilstand te brengen. Maar toen ik na de houdingen de ontlading kon voelen was ik om. Vanaf dat moment ben ik Yin Yoga blijven beoefenen en geef ik les in deze vorm van Yoga.

Een vorm die zich richt op de mobiliteit van de gewrichten en het laten doorstromen van energie. Om de gewrichten te trainen op mobiliteit wordt het lichaam voor een bepaalde tijd onder pressie gebracht, dit kan door het lichaam in een bepaalde houding te brengen of door middel van een prop zoals een Yoga blok of een Yoga belt.

Yin is het tegenovergestelde van Yang, Yin staat voor stil worden en Yang staat voor in beweging komen, gelijk de wisseling van de dag en de nacht. Twee begrippen die uitgebreid aan bod komen in het boek. Ook staan in het boek een aantal oefenreeksen. Voor de oefenreeksen heb ik mij laten leiden door de organen en de wervelkolom. De wervelkolom is een van de belangrijkste structuren in het lichaam, als deze in harmonie is ervaren we over het algemeen een gezonde staat en kunnen we goed onze dagelijkse taken aan. De organen zijn gekoppeld aan meridianen. Meridianen zijn banen binnen het lichaam die voor het blote oog niet zichtbaar zijn, maar die wel worden ingezet bij de accupunctuur. Door naalden te zetten op bepaalde plaatsen van het lichaam gaat geblokkeerde energie weer stromen en kunnen allerlei ongemakken worden verholpen of verminderd. Deze meridianen lopen net onder de huid over het hele lichaam, over de voorzijde, de achterzijde, binnen zijde en buitenzijde van het lichaam. Deze meridianen zijn gekoppeld aan organen. Door het lichaam in een bepaalde houding te brengen kunnen we invloed uit oefenen op deze meridianen en daaraan gekoppelde organen. In het boek staan een aantal oefenreeksen die verwijzen naar de meridianen en organen.

Het idee voor het boek kwam tijdens een van de intensieve Yoga trainingen die ik gaf in het najaar van 2015. Voor deze 50 uur durende Yin Yoga teacher training moest ik een reader schrijven over de basis van Yin Yoga. Deze reader was impuls om een stapje verder te gaan en zo werd het boek: Yin Yoga, een reis naar binnen tot stand gebracht.

Om een boek te maken volg je eigenlijk dezelfde regels om een Yoga routine op te bouwen. Je moet met jezelf afspreken om te schrijven, als het niet in een keer lukt hier geen oordeel over te hebben, maar een volgende dag geduldig verder te gaan. Dat geldt ook voor het opbouwen van een Yin Yoga beoefening.

Yin Yoga zal niet direct als comfortabel worden ervaren, maar als je de tijd en de ruimte kunt vinden om deze vorm van Yoga naast je andere activiteiten te beoefenen, dan zul je de voordelen van deze vorm van Yoga ervaren. Enkele voordelen van Yin Yoga zijn:

 

 • Verbeterd de mobiliteit van de gewrichten
 • Ontspant het lichaam en de geest
 • Verbeterd de ademhaling
 • Brengt balans tussen Yin en Yang
 • Betere verdeling tussen werk en vrije tijd
 • Helpt te ont -stressen
 • Maakt je meer aandachtig
 • Geeft een betere focus

Het boek is vanaf 21 juni 2016 verkrijgbaar bij Bodyflex 100% Catharina en Bol.com.

 • Category: Yoga
 • Reacties uitgeschakeld voor Yin Yoga, een reis naar binnen

zondag november 15, 2015 11:03

workshop: Yin Yoga en Chakras

Workshop: Yin Yoga en chakras

DSC_9886_bewerkt-2

Anahatasana (melting Heart), een houding om de borst te verzachten en het vierde chakra te doen ontwaken of vrij te maken van zaken die ons verhinderen te laten zien wat we in essentie zijn: liefde en licht. Bovendien stretcht deze Yin Houding de boven en middenrug.

Om in deze houding te komen neem plaats op handen en knieën, loop je handen naar voor en breng je borst naar de vloer, hou de heupen recht boven de knieën, indien mogelijk hou de handen schouder breedte of plaats een blok tussen de handen. Kost het je moeite om je borst op de vloer te plaatsen, plaats dan een bolster of kussen op de vloer en breng daar je borst naar toe.

Blijf in de houding voor 3-5 minuten, ontspan jezelf en observeer je adem, mochten er zich situaties aandienen die jou verhinderen om in je zachtheid te blijven, adem in en laat deze hindernis los op de uitademing. Indien je pijn ervaart of tintelingen in de handen/vingers/ellebogen kom dan uit de houding. Na deze houding rust je in Childpose.

Meer weten over Yin Yoga en Chakra’s Op zaterdag 31 juli 2016 is er een workshop: Yin Yoga en Chakra’s. Aanvang van de workshop 14.00 duur 120 minuten. Kosten voor deze workshop: € 30,00.

Have a nice day, stay connected with your inner light! CB

Je kunt je aanmelden via het inschrijfformulier

Inschrijven - workshop

woensdag oktober 7, 2015 10:03

Ashtanga Vinyasa Yoga the basics BBVD

Ashtanga betekent achtvoudig en verwijst naar de acht paden van Yoga, Vinyasa is plaatsen op een bepaalde manier of aan elkaar verbinden, Yoga is eenworden, versmelten met de bron.

Deze vorm van Yoga is opgebouwd uit een vaste reeks van yogahoudingen (asana) en kent meerdere series. Iedere serie begint  met de aandacht te richten, gevolgd door de zonnegroeten A en B, staande houdingen, de serie oefeningen gevolgd door afsluitende houdingen. Het begin en het eind staat vast alleen het midden wordt gevuld met een ander beleg, de eerste serie, de tweede serie, derde serie en vierde serie. Iedere student begint met het leren van de eerste serie ookwel Yoga Chikitsa. Een serie die overwegend bestaat uit zittende houdingen en enkele armbalanshoudingen en zich richt op heel worden, schoonmaken en scherpen van lichaam, geest en zintuigen. Regelmatige beoefening van deze vorm van Yoga leidt tot een krachtig midden, een betere energieverdeling en een heldere geest.

In deze 2 uur durende workshops wordt uitleg gegeven aan de acht paden van Yoga en wordt de  basis aangereikt van deze vorm van Yoga. Behalve het aanleren van de basiselementen: Ademhaling (ujjayi breath), Focus of de aandacht richten (dristhi),  energie (prana) vergrendelen of sturen (bandhas) worden de zonnegroeten a en b stapsgewijs, de staande houdingen en de basis om te kunnen zitten aangeleerd.

Catharina 2Deze workshop wordt gegeven door Catharina Blijlevens, Catharina beoefent dagelijks deze vorm van Yoga en is voor het eerst in contact gekomen met deze vorm in 2003. Vanaf het eerst moment voelde ze dat deze vorm van Yoga haar veel zou gaan brengen en hoewel ze ook haar mindere momenten heeft gehad is ze nog steeds heel blij dat ze dagelijks aan deze vorm van Yoga doet.

Deze workshop is op zaterdag 20 augustus 2016

 • Aanvang workshop 14.00 uur duur 2 uur.
 • Kosten voor deze workshop: € 30,00.

Voor deelname kun je je inschrijven via het inschrijfformulier.

Lesrooster geldig vanaf 1 oktober 2017

MAANDAG
9.30 Pilates (all)
18.00 Yin Yoga 1
19.30 Pilates 2
DINSDAG
09.30 Ashtanga Vinyasa Yoga
18.00 Personal Training
19.30 Ashtanga Vinyasa Yoga
WOENSDAG
18.00 Bodyflex Chandra Yoga
19.30 Pilates 2
DONDERDAG
10.45 Pregnant Yoga
19.30 Yin Yoga 2
VRIJDAG

9.30 Pilates 2

13.00 Basics of Ashtanga (course)

ZATERDAG
9.30 Pilates 2
10.45 Power Yoga
14.00 Workshops

Graag 5 minuten voor aanvang van de les aanwezig zijn.

Voor het deelname aan een les kun je een plaats reserveren via het contactformulier

BODYFLEX 100% Catharina

Frederikstraat 60 A
2514 LL Den Haag
[Google Maps]

T 070-3656583
T 06-51419790


E info@bodyflex.nl
Contact form