Chakras

Chakra therapie, je energiesysteem in balans zetten!

Een chakra is een wiel van energie, het is een punt gelegen langs de wervelkolom. Het is een punt dat intern en extern informatie uitwisselt. De informatie kan positief of negatief zijn. In totaal zijn er zeven chakra’s die samen het chakrasysteem vormen. Een systeem dat invloed heeft op hoe je je voelt. Een chakra is geopend, gesloten, actief of inactief. Indien een chakra gesloten of inactief is heeft dit invloed op het hele systeem en kan het ongemakken veroorzaken,  zoals: hoofdpijn, rugklachten, stijfheid in de spieren, concentratieverlies, spraakproblemen of problemen met de menstruatie.

In totaal zijn er zeven hoofdchakra’s die allen verantwoordelijk zijn voor een bepaald gebied of functie van het lichaam en die verbonden zijn met een van de auralagen. De aura is een omhulsel van energie dat jou omringt en beschermd tegen energieën van buitenaf. Als de chakra’s goed functioneren kan de aura zijn werk goed uitvoeren, zijn er chakra’s die niet goed functioneren dan is dit zichtbaar en voelbaar in de auralaag. De aura verzorgen en beschermen zou net zo normaal moeten zijn als het verzorgen van je huid.

Het doel van de chakra therapie is disbalans in het chakrasysteem en de aura op te sporen en te behandelen. Aan de hand van een intake gesprek en chakrascan wordt vastgesteld welk chakra aandacht nodig heeft. Vervolgens wordt een behandeling gegeven. De behandeling kan bestaan uit yoga oefeningen, kristalleggingen en handoplegging. Ook krijg je opdrachten om thuis mee aan de slag te gaan

Een behandeling duurt 45 a 60 minuten. De kosten voor een behandeling van 45 minuten zijn € 50,00 en voor een behandeling van 60 minuten zijn de kosten € 70,00. Voor het maken van een afspraak kun je contact opnemen met de studio.

Catharina geeft ook een verdiepingscursus is de zeven chakra’s Chakra alignement, jezelf verdiepen in de leer van de zeven chakra’s

Ganesha en een reis langs de zeven chakra’s

Ganesha en een reis langs de zeven chakra’s is een kinder Yoga boek dat Catharina in 2016 heeft geschreven.

Ganesha is een beeld dat je in bijna ieder Yoga school tegenkomt. Hij staat symbool voor het wegnemen van hindernissen en is de beschermheilige van reizigers. In dit boek maak je kennis met Ganesha en hoe hij is ontstaan. Een chakra is een onderdeel binnen de Yoga leer. Het is een prachtig thema om mee te werken. Ieder chakra staat voor een bepaald onderdeel waar we in het leven mee te maken krijgen, zoals liefde, leven, communicatie, gevoelens en bewustzijn.

Yoga is vooral jezelf zijn. De chakra’s kun je zien als bouwstenen om jezelf te kunnen zijn. Het boekje begint met een inleiding over het ontstaan van Ganesha, gevolgd door een uitleg over de chakra’s en Yoga oefeningen voor deze chakra’s.

De oefeningen in dit boek zijn geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar en zijn ook zeer geschikt om samen met je kind te doen.

Het boek is geschreven in 2016 nadat Catharina was gevraagd voor Livia, de dochter van een van haar leden, een Yoga les te geven als verjaardagspartijtje. Het boek kost € 19,95.

 

 

 


Lesrooster geldig vanaf 1 juni 2019

MAANDAG
09.30 Pilates (all)

18.00 Yoga met Catharina
19.30 Pilates 2
DINSDAG
09.30 Ashtanga Vinyasa Yoga

19.30 Chandra Yoga

WOENSDAG

10.00 workshop

18.00 Bodyflex Chandra Yoga
19.30 Pilates (all)

DONDERDAG

10.00 Cursus Ashtanga Yoga

19.30 Yin Yoga (75 min)
VRIJDAG

09.30 Pilates (1)

13.00 Chakra Alignement

ZATERDAG
09.30 Pilates (2)
10.45 Power Yoga
14.00 Workshops

Graag 5 minuten voor aanvang van een les aanwezig zijn. Prijzen voor deelname aan de lessen vind u hier

Voor het deelname aan een les kun je een plaats reserveren via het contactformulier

BODYFLEX 100% Catharina

Frederikstraat 60 A
2514 LL Den Haag
[Google Maps]

T 070-3656583
T 06-51419790


E info@bodyflex.nl
Contact form