Winkel

De studio is gelegen in de Frederikstraat. Aan  de voorzijde (entree) van de studio is de winkel van Bodyflex 100% Catharina. In de winkel kun je terecht voor diverse Yoga artikelen zoals: Yoga matten, meditatiekussens, meditatiebankjes, blokken en belts, kleding, diverse boeken waaronder enkele boeken van Catharina Blijlevens.

Boeken en oefencd’s van Catharina Blijlevens

Yoga Nidra is Yoga slaap. Niet slapen zoals je ‘s nachts doet, tijdens deze oefening blijft het gehoor actief. Door te luisteren naar de instructies op de cd kom je tot ontspanning op fysiek, emotioneel en geestelijk niveau.

Deze oefening wordt uitgevoerd in Savasana. Aan de hand van een vaste methode word je tot een diepe ontspanning gebracht. Je zult ervaren hoe het voelt als de zintuigen niet meer geprikkeld worden.

Yoga Nidra geeft je een geweldig gevoel en heel veel helderheid. Het is de manier om afscheid te nemen van opgeslagen ballast.

Audio CD: duur 44 minuten. Deze oefen-cd kost € 14,95

Ganesha en een reis langs de zeven chakra’s

Ganesha is een beeld dat je in bijna ieder Yoga school tegenkomt. Hij staat symbool voor het wegnemen van hindernissen en is de beschermheilige van reizigers. In dit boek maak je kennis met Ganesha en hoe hij is ontstaan. Een chakra is een onderdeel binnen de Yoga leer. Het is een prachtig thema om mee te werken. Ieder chakra staat voor een bepaald onderdeel waar we in het leven mee te maken krijgen, zoals liefde, leven, communicatie, gevoelens en bewustzijn.

Yoga is vooral jezelf zijn. De chakra’s kun je zien als bouwstenen om jezelf te kunnen zijn. Het boekje begint met een inleiding over het ontstaan van Ganesha, gevolgd door een uitleg over de chakra’s en Yoga oefeningen voor deze chakra’s.

De oefeningen in dit boek zijn geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar en zijn ook zeer geschikt om samen met je kind te doen.

Het boek is geschreven in 2016 nadat Catharina was gevraagd voor Livia, de dochter van een van haar leden, een Yoga les te geven als verjaardagspartijtje. Het boek kost € 19,95.

boek omslag voorzijdeYin Yoga een reis naar binnen

Yin is het tegenovergestelde van Yang, Yin staat voor stil worden en Yang staat voor in beweging komen, gelijk de wisseling van de dag en de nacht. Twee begrippen die uitgebreid aan bod komen in het boek. Ook staan in het boek een aantal oefenreeksen.

Voor de oefenreeksen heb ik mij laten leiden door de organen en de wervelkolom. De wervelkolom is een van de belangrijkste structuren in het lichaam, als deze in harmonie is ervaren we over het algemeen een gezonde staat en kunnen we goed onze dagelijkse taken aan. De organen zijn gekoppeld aan meridianen. Meridianen zijn banen binnen het lichaam die voor het blote oog niet zichtbaar zijn, maar die wel worden ingezet bij de accupunctuur. Door naalden te zetten op bepaalde plaatsen van het lichaam gaat geblokkeerde energie weer stromen en kunnen allerlei ongemakken worden verholpen of verminderd. Deze meridianen lopen net onder de huid over het hele lichaam, over de voorzijde, de achterzijde, binnen zijde en buitenzijde van het lichaam. Deze meridianen zijn gekoppeld aan organen. Door het lichaam in een bepaalde houding te brengen kunnen we invloed uit oefenen op deze meridianen en daaraan gekoppelde organen.

In het boek staan een aantal oefenreeksen die verwijzen naar de meridianen en organen. Het boek kost € 21,95.

omslag-Lotus de muis_bewerkt-2Lotus de muis

Dit Yoga avontuur voor kinderen vanaf 6 jaar is samengesteld door Catharina nadat zij was gevraagd op een basisschool in Den-Haag  Yoga les te geven. Voor dit avontuur van Lotus de muis en zijn vrienden heeft ze zich laten inspireren door het totemdier tarot van Ted Andrews. Ieder dier heeft zijn eigen oefening die vooraf wordt gegaan door een gedicht die de kenmerken van het dier in zich draagt. De Yogaoefeningen van de dieren zijn een mengeling van Ashtanga Vinyasa Yoga, Hatha Yoga en Pilates. Deze zijn opgeschreven in dit boek en ingesproken op de in het boek ingesloten luister-cd. Naast de oefeningen van de verschillende dieren geeft Lotus de muis een introductie in de acht paden van Yoga. Het boek inclusief cd kost € 19,95.

De boeken kunt u bestellen middels het bestelformulier. U ontvangt een bericht over de verdere afhandelingswijze. Uiteraard kunt u ook langskomen in de winkel.

 


Lesrooster geldig vanaf 1 maart 2018

MAANDAG
9.30 Pilates (all)
18.00 Yin Yoga 1
19.30 Pilates 2
DINSDAG
09.30 Power Yoga

11.00 Personal Training
19.30 Ashtanga Vinyasa Yoga (2)
WOENSDAG
18.00 Bodyflex Chandra Yoga
19.30 Pilates 2
DONDERDAG

10.45 Ashtanga Vinyasa Yoga (1)
19.30 Yin Yoga 2
VRIJDAG

9.30 Pilates (all)

13.00 Pregnant Yoga

ZATERDAG
9.30 Pilates introductie
10.45 Power Yoga
14.00 Workshops

Graag 5 minuten voor aanvang van de les aanwezig zijn.

Voor het deelname aan een les kun je een plaats reserveren via het contactformulier

BODYFLEX 100% Catharina

Frederikstraat 60 A
2514 LL Den Haag
[Google Maps]

T 070-3656583
T 06-51419790


E info@bodyflex.nl
Contact form