Intensieve Yoga training het A B C van Yoga

Deze training is geschikt voor een ieder die zijn kennis op het gebied van Yoga wil verdiepen, Yoga les wil gaan geven of een gedegen Yoga practice wil opbouwen. Yoga staat voor één-worden met het zelf, het zelf dat toegang heeft tot meerdere lagen van het bewustzijn waardoor men dichter kan uitkomen bij de intrinsieke kracht of de kracht die je ware talenten prijsgeeft.

In deze training staat centraal het A B C van Yoga,

 • A van asana practice
 • B van breath of pranayama technieken
 • C van centrum, in het midden zijn.

A van asana practice gaat over het opbouwen van een dagelijkse Yoga beoefening, het bestuderen van de verschillende asanas of houdingen, de achtpaden van Yoga en de Yoga sutras van Patanjali. Deze paden(yamas, niyamas, asana, pranayama, pratyahara, dharana, dhyana, samadhi) staan omschreven in de sutras en zijn een perfect vertrekpunt om terug te komen bij de innerlijke wereld van het zelf. Tijdens dit onderdeel gaan we in op de fysieke kant van Yoga ookwel het lichaam of body en op de filosofie van Yoga.

B van breath (pranayama), gaat over het opbouwen van een relatie met de adem, de adem de verbinding naar het zelf of diepere lagen van het bewustzijn. In dit onderdeel wordt behandeld de adem en pranayama, meditatie, het innemen van een gemakkelijke houding, studie van de gedachten in een gemakkelijke en moeilijke situatie, het stilleggen van de gedachten(mind) aan de hand van de Yoga sutras en wordt ingegaan of verschillende meditatietechnieken.

C van centrum  kennis verkrijgen over het midden. Dit onderdeel brengt je van de buitenwereld naar de binnenwereld en gaat over het begrenzen van het eigen wezen en gebruik leren maken van de aanwijzingen van het zelf aan de hand van kennis van de nadis (energiebanen) waarlangs de prana (energie) stroomt en de chakras of samenkomstpunten van energie die ieder zijn eigen kenmerk of kwaliteit bevat om dichter bij de eigen innerlijk kracht(soul) te komen of inzicht te krijgen in het zelf en weer gebruik te kunnen maken van de intuïtie.

Doel van Yoga is het stilleggen van de gedachten om tot de ware essentie te komen of eigen spiritualiteit te komen. Hulpmiddelen hierbij zijn: lichaamstraining, het aangaan van een relatie met de adem en het ontrafelen van de reacties van het eigen wezen zodat men steeds dichter bij de eigen kern of ware kracht kan uitkomen.

Tijdens deze training gaan we in op de volgende onderwerpen

 • De verschillende vormen van Yoga en hun betekenis
 • Opbouwen van een dagelijkse Yoga routine
 • De zeven Chakras, gronden en spiritualiteit, grenzen stellen
 • De acht paden van Yoga en de Yoga sutras
 • Alignement (lichaamshouding), bandhas en ademhaling
 • Innemen van een gemakkelijke houding en meditatie technieken
 • Emoties en gedachten, zelfstudie
 • Ontwikkelen van de eigen kracht of eigen talent
 • Lesgeven in Yoga of meditatie

De training wordt gegeven door Catharina Blijlevens, voor sommige onderdelen worden gastdocenten uitgenodigd.

Catharina 2Deze training  duurt acht maanden en bestaat uit wekelijkse trainingen van 2,5 uur. Tijdens de reguliere schoolvakanties is er geen les. De volgende training start op vrijdag 12 januari 2018 en eindigt op vrijdag 30 november 2018.

De trainingen op vrijdag: aanvang 13.00- einde 15.30 uur (maximaal 12 deelnemers)

Kosten voor deze intensieve training: € 1.250,00. ( exclusief boeken boekenlijst) Indien je het bedrag niet in een keer kunt voldoen, informeer naar de betaalmogelijkheden. Tijdens de training wordt gewerkt met de volgende boeken.

 Voor deelname aan deze training kun je je aanmelden via het inschrijfformulier


Lesrooster geldig vanaf 1 oktober 2017

MAANDAG
9.30 Pilates (all)
18.00 Yin Yoga 1
19.30 Pilates 2
DINSDAG
09.30 Power Yoga
10.45 Bodyflex Pregnant class

19.30 Ashtanga Vinyasa Yoga
WOENSDAG
18.00 Bodyflex Chandra Yoga
19.30 Pilates 2
DONDERDAG
10.45 Cursus
19.30 Yin Yoga 2
VRIJDAG

9.30 Pilates 2

13.00 Ashtanga Vinyasa Yoga

ZATERDAG
9.30 Pilates 2
10.45 Power Yoga
14.00 Workshops

Graag 5 minuten voor aanvang van de les aanwezig zijn.

Voor het deelname aan een les kun je een plaats reserveren via het contactformulier

BODYFLEX 100% Catharina

Frederikstraat 60 A
2514 LL Den Haag
[Google Maps]

T 070-3656583
T 06-51419790


E info@bodyflex.nl
Contact form