Intensieve Yoga training het A B C van Yoga

Deze training is geschikt voor een ieder die zijn kennis op het gebied van Yoga wil verdiepen, Yoga les wil gaan geven of een gedegen Yoga practice wil opbouwen. Yoga staat voor één-worden met het zelf, het zelf dat toegang heeft tot meerdere lagen van het bewustzijn waardoor men dichter kan uitkomen bij de intrinsieke kracht of de kracht die je ware talenten prijsgeeft.

In deze training staat centraal het A B C van Yoga,

 • A van asana practice
 • B van breath of pranayama technieken
 • C van core alignment of bandhas en nadis die ons dichter brengen naar het innerlijk zelf die gebruik maakt van het fijnstoffelijke in ons of inzage heeft in de nadis(meridianen) en chakras(wiel van energie).

A van asana practice gaat over het opbouwen van een dagelijkse Yoga beoefening, het bestuderen van de verschillende asanas of houdingen, de achtpaden van Yoga en de Yoga sutras van Patanjali. Deze paden(yamas, niyamas, asana, pranayama, pratyahara, dharana, dhyana, samadhi) staan omschreven in de sutras en zijn een perfect vertrekpunt om terug te komen bij de innerlijke wereld van het zelf. Tijdens dit onderdeel gaan we in op de fysieke kant van Yoga ookwel het lichaam of body en op de filosofie van Yoga.

B of breath (pranayama), gaat over het opbouwen van een relatie met de adem, de adem de verbinding naar het zelf of diepere lagen van het bewustzijn. In dit onderdeel wordt behandeld de adem en pranayama, meditatie, het innemen van een gemakkelijke houding, studie van de gedachten in een gemakkelijke en moeilijke situatie, het stilleggen van de gedachten(mind) aan de hand van de Yoga sutras en wordt ingegaan of verschillende meditatietechnieken.

C of core alignement kennis verkrijgen over de Bandhas en nadis. Dit onderdeel brengt je van de buitenwereld naar de binnenwereld en gaat over het begrenzen van het eigen wezen en gebruik leren maken van de aanwijzingen van het zelf aan de hand van kennis van de Nadis(meridianen) of energiebanen waarlangs de energie(prana) stroomt en waar ook liggen de Chakras of samenkomstpunten van energie die ieder zijn eigen kenmerk of kwaliteit bevat om dichter bij de eigen innerlijk kracht(soul) te komen of inzicht te krijgen in het zelf.

Doel van Yoga is het stilleggen van de gedachten om tot de ware essentie te komen of eigen spiritualiteit te komen. Hulpmiddelen hierbij zijn: lichaamstraining, het aangaan van een relatie met de adem en het ontrafelen van de reacties van het eigen wezen zodat men steeds dichter bij de eigen kern of ware kracht kan uitkomen.

Tijdens deze training gaan we in op de volgende onderwerpen

 • De verschillende vormen van Yoga en hun betekenis
 • Opbouwen van een dagelijkse Yoga routine
 • De zeven Chakras, gronden en spiritualiteit, grenzen stellen
 • De acht paden van Yoga en de Yoga sutras
 • Alignement (lichaamshouding), bandhas en ademhaling
 • Innemen van een gemakkelijke houding en meditatie technieken
 • Emoties en gedachten, zelfstudie
 • Ontwikkelen van de eigen kracht of eigen talent
 • Lesgeven in Yoga of meditatie

De training wordt gegeven door Catharina Blijlevens, voor sommige onderdelen worden gastdocenten uitgenodigd.

Catharina 2Deze training  bestaat uit 12 trainingen en wordt afgesloten met een examen en een opdracht die jouw intrinsieke kracht weergeeft. Dit kan zijn een lezing, een script van een boek of het geven van een workshop of Yoga les.

De trainingen zijn op donderdag: aanvang trainingen 9.00 uur-einde 15.30. Er zijn twee pauze, een van 30 minuten voor lunch (zelf meebrengen) en een kleine van 15 minuten.

Data: 7, 14,  21 en 28 september 2017, 5, 12, en  26 oktober 2017, 2 , 9 , 16 , 23 november 2017 en 7 december 2017

Kosten voor deze intensieve training: (inclusief boek het A B C van Yoga, thee en exclusief boeken boekenlijst) € 1.080,00. Indien je het bedrag niet in een keer kunt voldoen, informeer naar de betaalmogelijkheden. Tijdens de training wordt gewerkt met de volgende boeken.

De trainingen worden afgesloten met een examen dat bestaat uit een praktijk gedeelte, een theorie gedeelte en het geven van een presentatie over jou eigen unieke talent.  Voor deelname aan deze training kun je je aanmelden via het inschrijfformulier


Lesrooster geldig vanaf 1 mei 2017

MAANDAG
9.30 Pilates (all)
18.00 Yin Yoga 1
19.30 Pilates 2

DINSDAG
09.30 Ashtanga Vinyasa Yoga 2
18.00 Personal training
19.30 Ashtanga Vinyasa Yoga 2

WOENSDAG
18.00 Bodyflex Chandra Yoga
19.30 Pilates 2

DONDERDAG
10.45 Cursus
19.30 Yin Yoga 2

VRIJDAG
9.30 Pilates 2
13.00 Workshop

ZATERDAG
9.30 Pilates 3
10.45 Power Yoga
14.00 Workshops

Graag 5 minuten voor aanvang van de les aanwezig zijn.


Ashtanga Vinyasa Yoga (AVY) 1= 60 minuten
Ashtanga Vinyasa Yoga (AVY) 2= 75 minuten
Yin Yoga 1= 60 minuten Yin Yoga 2= 75 minuten
Pilates = 60 minuten
Power Yoga, Bodyflex Chandra Yoga= 60 min

Informatie over workshops kun je lezen in de laatste nieuwsbrief van Bodyflex 100% Catharina.

BODYFLEX 100% Catharina

Frederikstraat 60 A
2514 LL Den Haag
[Google Maps]

T 070-3656583
T 06-51419790


E info@bodyflex.nl
Contact form