Intensieve Yoga training het A B C van Yoga

Yoga staat voor één-worden met het zelf, het zelf dat toegang heeft tot meerdere lagen van het bewustzijn waardoor men dichter kan uitkomen bij de intrinsieke kracht of de kracht die je ware talenten prijsgeeft. Aan de hand van de acht paden van Yoga en de zeven chakra’s wordt een ingang gemaakt om terug te komen naar de eigen innerlijke bron.

In deze training staat centraal het A B C van Yoga,

 • A van asana practice
 • B van breath of pranayama technieken
 • C van centrum, in het midden zijn.

A van asana practice gaat over het opbouwen van een dagelijkse Yoga beoefening, het bestuderen van de verschillende asanas of houdingen, de achtpaden van Yoga en de Yoga sutras van Patanjali. Deze paden(yamas, niyamas, asana, pranayama, pratyahara, dharana, dhyana, samadhi) staan omschreven in de sutras en zijn een perfect vertrekpunt om terug te komen bij de innerlijke wereld van het zelf. Tijdens dit onderdeel gaan we in op de fysieke kant van Yoga ookwel het lichaam.

B van breath (pranayama), gaat over het opbouwen van een relatie met de adem, de adem de verbinding naar het zelf of diepere lagen van het bewustzijn. In dit onderdeel wordt behandeld de adem en pranayama, meditatie, het innemen van een gemakkelijke houding, studie van de gedachten in een gemakkelijke en moeilijke situatie, het stilleggen van de gedachten(mind). Het bestuderen van de Yoga sutra’s en wordt ingegaan op de filosofie van Yoga.

C van centrum  kennis verkrijgen over het midden. Dit onderdeel brengt je van de buitenwereld naar de binnenwereld en gaat over het begrenzen van het eigen wezen en gebruik leren maken van de aanwijzingen van het zelf, leer je over de nadis (energiebanen) waarlangs de prana (energie) stroomt en de chakras of samenkomstpunten van energie die ieder zijn eigen kenmerk of kwaliteit bevat om dichter bij de eigen innerlijk kracht(soul) te komen of inzicht te krijgen in het zelf en weer gebruik te kunnen maken van de intuïtie.

Doel van Yoga is het stilleggen van de gedachten om tot de ware essentie te komen of eigen spiritualiteit te komen. Hulpmiddelen hierbij zijn: lichaamstraining, het aangaan van een relatie met de adem en het ontrafelen van de reacties van het eigen wezen zodat men steeds dichter bij de eigen kern of ware kracht kan uitkomen.

Tijdens deze training gaan we in op de volgende onderwerpen

 • De verschillende vormen van Yoga en hun betekenis
 • Opbouwen van een dagelijkse Yoga routine
 • De zeven Chakras, gronden en spiritualiteit, grenzen stellen
 • De acht paden van Yoga en de Yoga sutras
 • Alignement (lichaamshouding), bandhas en ademhaling
 • Innemen van een gemakkelijke houding en meditatie technieken
 • Emoties en gedachten, zelfstudie
 • Ontwikkelen van de eigen kracht of eigen talent
 • Lesgeven in Yoga of meditatie

De training wordt gegeven door Catharina Blijlevens, voor sommige onderdelen worden gastdocenten uitgenodigd.

Catharina 2Deze training bestaat uit acht trainingen,

Iedere training wordt kennis gemaakt met een van de paden van Yoga en het bijbehorende chakra. Zoals een boom de juiste bodem nodig heeft om te kunnen groeien, wordt gestart met het begin de een boom, de wortel of Mula. Eerst wordt gewerkt aan stabiliteit vandaar wordt gewerkt in een tempo dat past bij Yoga steeds verder naar de top, naar het einddoel van Yoga: harmonie.

Deze training richt zich op het opbouwen van een eigen Yoga practice en het kennis maken met verschillende onderdelen van Yoga.  Om persoonlijke aandacht te garanderen kunnen maximaal acht deelnemers aan deze training deelnemen.

Deze training is geschikt voor een ieder die zich zelf wil verdiepen in Yoga, een gedegen Yoga Practice wil opbouwen, les wil gaan geven in Yoga of  of meer wil weten over zichzelf.

Eerst volgende training start op zaterdag 26 januari 2019: (23 februari 2019, 23 maart 2019, 20 april 2019, 18 mei 2019, 15 juni 2019, 13 juli 2019 en 14 september 2019) Tijdens de zomer periode krijg je een opdracht om aan te werken, deze dient uitgewerkt te zijn op de laatste trainingsdag. aanvang training 10.45 uur-einde 16.00 uur. Minimaal 4 deelnemers, maximaal 8 deelnemers.

Kosten voor deze intensieve training:  € 990,00 (exclusief boeken boekenlijst, inclusief werkboek). Tijdens de training wordt gewerkt met de volgende boekenDeze training wordt afgesloten met een praktijk en theorie examen.  Voor deelname aan deze training kun je je aanmelden via het inschrijfformulier

 


Lesrooster geldig vanaf 1 oktober 2018

MAANDAG
9.30 Pilates (all)

18.00 Yin Yoga 1
19.30 Pilates 2
DINSDAG
09.30 Ashtanga Vinyasa Yoga (75 min)

11.00 Personal training

13.00 Bodyflex pregnant class
WOENSDAG
18.00 Bodyflex Chandra Yoga
19.30 Pilates (all)
DONDERDAG

09.30 Chakra Alignement

19.30 Yin Yoga (75 min)
VRIJDAG

9.30 Pilates (all)

13.00 Workshops

ZATERDAG
9.30 Pilates (2)
10.45 Power Yoga
14.00 Workshops

Graag 5 minuten voor aanvang van een les aanwezig zijn.

Voor het deelname aan een les kun je een plaats reserveren via het contactformulier

BODYFLEX 100% Catharina

Frederikstraat 60 A
2514 LL Den Haag
[Google Maps]

T 070-3656583
T 06-51419790


E info@bodyflex.nl
Contact form