Intensieve Yoga training het A B C van Yoga

Yoga staat voor één-worden met het zelf, het zelf dat toegang heeft tot meerdere lagen van het bewustzijn waardoor men dichter kan uitkomen bij de intrinsieke kracht of de kracht die je ware talenten prijsgeeft. Aan de hand van de acht paden van Yoga en de zeven chakra’s wordt een ingang gemaakt om terug te komen naar de innerlijke bron.

In deze training staat centraal het A B C van Yoga,

 • A van asana practice
 • B van breath of pranayama technieken
 • C van centrum, in het midden zijn.

A van asana practice gaat over het opbouwen van een dagelijkse Yoga beoefening, het bestuderen van de verschillende asanas of houdingen, de achtpaden van Yoga en de Yoga sutras van Patanjali. Deze paden(yamas, niyamas, asana, pranayama, pratyahara, dharana, dhyana, samadhi) staan omschreven in de sutras en zijn een perfect vertrekpunt om terug te komen bij de innerlijke wereld van het zelf. Tijdens dit onderdeel gaan we in op de fysieke kant van Yoga ookwel het lichaam.

B van breath (pranayama), gaat over het opbouwen van een relatie met de adem, de adem de verbinding naar het zelf of diepere lagen van het bewustzijn. In dit onderdeel wordt behandeld de adem en pranayama, meditatie, het innemen van een gemakkelijke houding, studie van de gedachten in een gemakkelijke en moeilijke situatie, het stilleggen van de gedachten(mind). Het bestuderen van de Yoga sutra’s en wordt ingegaan op de filosofie van Yoga.

C van centrum  kennis verkrijgen over het midden. Dit onderdeel brengt je van de buitenwereld naar de binnenwereld en gaat over het begrenzen van het eigen wezen en gebruik leren maken van de aanwijzingen van het zelf aan de hand van kennis van de nadis (energiebanen) waarlangs de prana (energie) stroomt en de chakras of samenkomstpunten van energie die ieder zijn eigen kenmerk of kwaliteit bevat om dichter bij de eigen innerlijk kracht(soul) te komen of inzicht te krijgen in het zelf en weer gebruik te kunnen maken van de intuïtie.

Doel van Yoga is het stilleggen van de gedachten om tot de ware essentie te komen of eigen spiritualiteit te komen. Hulpmiddelen hierbij zijn: lichaamstraining, het aangaan van een relatie met de adem en het ontrafelen van de reacties van het eigen wezen zodat men steeds dichter bij de eigen kern of ware kracht kan uitkomen.

Tijdens deze training gaan we in op de volgende onderwerpen

 • De verschillende vormen van Yoga en hun betekenis
 • Opbouwen van een dagelijkse Yoga routine
 • De zeven Chakras, gronden en spiritualiteit, grenzen stellen
 • De acht paden van Yoga en de Yoga sutras
 • Alignement (lichaamshouding), bandhas en ademhaling
 • Innemen van een gemakkelijke houding en meditatie technieken
 • Emoties en gedachten, zelfstudie
 • Ontwikkelen van de eigen kracht of eigen talent
 • Lesgeven in Yoga of meditatie

De training wordt gegeven door Catharina Blijlevens, voor sommige onderdelen worden gastdocenten uitgenodigd.

Catharina 2Deze training duurt acht maanden

Iedere maand wordt kennis gemaakt met een van de paden van Yoga en het bijbehorende chakra. Zoals een boom de juiste bodem nodig heeft om te kunnen groeien, wordt gestart met het begin de een boom, de wortel of Mula. Eerst wordt gewerkt aan stabiliteit vandaar wordt gewerkt in een tempo dat past bij Yoga steeds verder naar de top, naar het einddoel van Yoga: harmonie.

Tijdens deze acht maanden zijn er acht intensieve trainingsdagen, acht workshops en kun je deelnemen aan 16 groepslessen.

De intensieve trainingen  zijn op zaterdag: aanvang 10.45- einde 16.30, de workshops zijn op zaterdag (derde zaterdag van de maand).

Volgende training start op zaterdag 3 maart, vervolg trainingen: 7 april 2018, 12 mei 2018, 9 juni 2018, 7 juli 2018, 1 september 2018, 27 oktober 2018 en 24 november 2018. Heb je de eerste training gemist en wil je nog meedoen met deze training neem dan contact op met de studio, en informeer naar de mogelijkheden.

Geschikt voor een ieder die zich zelf wil verdiepen in Yoga, een gedegen Yoga Practice wil opbouwen om les te gaan geven in Yoga of Yoga wil gebruiken als support voor zijn werkzaamheden of meer wil weten over zichzelf.

Kosten voor deze intensieve training: indien je in termijnen wilt voldoen is het bedrag 5 x € 250,00 = € 1.250,00. ( exclusief boeken boekenlijst, inclusief werkboek).  Indien je het bedrag in een keer voldoet ontvang je 10 % korting op het totale bedrag en zijn  de kosten € 1.125,00 (exclusief boekenlijst, inclusief werkboek) Tijdens de training wordt gewerkt met de volgende boeken.

 Voor deelname aan deze training kun je je aanmelden via het inschrijfformulier


Lesrooster geldig vanaf 1 maart 2018

MAANDAG
9.30 Pilates (all)
18.00 Yin Yoga 1
19.30 Pilates 2
DINSDAG
09.30 Power Yoga

11.00 Personal Training
19.30 Ashtanga Vinyasa Yoga (2)
WOENSDAG
18.00 Bodyflex Chandra Yoga
19.30 Pilates 2
DONDERDAG

10.45 Ashtanga Vinyasa Yoga (1)
19.30 Yin Yoga 2
VRIJDAG

9.30 Pilates 1

13.00 Hormoon Yoga

ZATERDAG
9.30 Pilates 2
10.45 Power Yoga
14.00 Workshops

Graag 5 minuten voor aanvang van de les aanwezig zijn.

Voor het deelname aan een les kun je een plaats reserveren via het contactformulier

BODYFLEX 100% Catharina

Frederikstraat 60 A
2514 LL Den Haag
[Google Maps]

T 070-3656583
T 06-51419790


E info@bodyflex.nl
Contact form