Intensieve Yoga training het A B C van Yoga

Yoga staat voor één-worden met het zelf, een zijn. Op dit moment kun je kiezen uit heel veel vormen van Yoga. Yoga is meer dan het doen van een rek of een strek oefening, dat is slechts een van de onderdelen van Yoga. In de training het A B C van Yoga geeft Catharina uitleg aan het begrip Yoga, maak je kennis met de acht paden van Yoga en de zeven chakra’s. Een chakra is een wiel van energie dat in het lichaam ligt, iets dat je niet kunt zien maar wel kunt ervaren. De acht paden van Yoga worden ingezet om te komen tot de eindstaat van Yoga, een zijn.

In deze training staat centraal het A B C van Yoga,

  • A van asana practice gaat over het opbouwen van een dagelijkse Yoga beoefening, het bestuderen van de verschillende asanas of houdingen, de achtpaden van Yoga en de Yoga sutras van Patanjali. Deze paden(yamas, niyamas, asana, pranayama, pratyahara, dharana, dhyana, samadhi) staan omschreven in de sutras. Tijdens dit onderdeel gaan we in op de fysieke kant van Yoga.

B van bandha’s, bandha’s of sloten worden ingezet om energie richting te geven. In totaal zijn er drie bandha’s: Mula bandha, Jaladhara bandha en Uddiyana bandha, deze bandha liggen langs de wervelkolom.

C van chakra’s, wielen van energie. Dit onderdeel brengt je van de buitenwereld naar de binnenwereld, de chakras of samenkomstpunten van energie die ieder zijn eigen kenmerk of kwaliteit bevat om dichter bij de eigen innerlijk kracht(soul) te komen of inzicht te krijgen in het zelf en weer gebruik te kunnen maken van de intuïtie.

Doel van Yoga is het stilleggen van de gedachten om tot de ware essentie te komen of eigen spiritualiteit te komen. Hulpmiddelen hierbij zijn: lichaamstraining, het aangaan van een relatie met de adem en het ontrafelen van de reacties van het eigen wezen zodat men steeds dichter bij de eigen kern of ware kracht kan uitkomen.

Tijdens deze training gaan we in op de volgende onderwerpen

  • De verschillende vormen van Yoga en hun betekenis
  • Opbouwen van een dagelijkse Yoga routine
  • De zeven Chakras, gronden en spiritualiteit, grenzen stellen
  • De acht paden van Yoga en de Yoga sutras
  • Alignement (lichaamshouding), bandhas en ademhaling
  • Innemen van een gemakkelijke houding en meditatie technieken
  • Emoties en gedachten, zelfstudie
  • De innerlijke leraar ontmoeten

De training wordt gegeven door Catharina Blijlevens, voor sommige onderdelen worden gastdocenten uitgenodigd.

Catharina 2Deze training bestaat uit acht trainingen,

Iedere training wordt kennis gemaakt met een van de paden van Yoga en het bijbehorende chakra. Zoals een boom de juiste bodem nodig heeft om te kunnen groeien, wordt gestart met het begin de een boom, de wortel of Mula. Eerst wordt gewerkt aan stabiliteit vandaar wordt gewerkt in een tempo dat past bij Yoga steeds verder naar de top, naar het einddoel van Yoga: harmonie.

Deze training richt zich op het opbouwen van een eigen Yoga practice en het kennis maken met verschillende onderdelen van Yoga.  Om persoonlijke aandacht te garanderen kunnen maximaal acht deelnemers aan deze training deelnemen.

Deze training is geschikt voor een ieder die zich zelf wil verdiepen in Yoga, een gedegen Yoga Practice wil opbouwen, les wil gaan geven in Yoga of  of meer wil weten over zichzelf.

Eerst volgende training start op donderdag 2 mei 2019, 9 mei 2019, 16 mei 2019, 23 mei 2019, 6 juni 2019, 13 juni 2019, 20 juni 2019 en 27 juni 2019:  Tijdens training krijg je een opdrachten om thuis  aan te werken, deze dient uitgewerkt te zijn op de laatste trainingsdag. Aanvang training 9.30 uur-einde 15.00 uur. Minimaal 4 deelnemers, maximaal 8 deelnemers.

Kosten voor deze intensieve training:  € 495,00 (exclusief boeken boekenlijst, inclusief werkboek). Tijdens de training wordt gewerkt met de volgende boeken

Voor deelname aan deze training kun je je aanmelden via het inschrijfformulier

 


Lesrooster geldig vanaf 21 april 2019

MAANDAG
9.30 Pilates (all)

18.00 Chakra Balance
19.30 Pilates 2
DINSDAG
09.30 Ashtanga Vinyasa Yoga

13.00 Pilates (all)

WOENSDAG

9.30  Chakra Alignement

18.00 Bodyflex Chandra Yoga
19.30 Pilates (all)

DONDERDAG

09.30 A B C van Yoga

19.30 Yin Yoga (75 min)
VRIJDAG

9.30 Pilates (all)

13.00 Yoga Specials

ZATERDAG
9.30 Pilates (2)
10.45 Power Yoga
14.00 Workshops

Graag 5 minuten voor aanvang van een les aanwezig zijn. Prijzen voor deelname aan de lessen vind u hier

Voor het deelname aan een les kun je een plaats reserveren via het contactformulier

BODYFLEX 100% Catharina

Frederikstraat 60 A
2514 LL Den Haag
[Google Maps]

T 070-3656583
T 06-51419790


E info@bodyflex.nl
Contact form