Intensieve Yoga training het A B C van Yoga

Yoga staat voor één-worden met het zelf, een zijn. Op dit moment kun je kiezen uit heel veel vormen van Yoga. Yoga is meer dan het doen van een rek of een strek oefening, dat is slechts een van de onderdelen van Yoga. In de training het A B C van Yoga geeft Catharina uitleg aan het begrip Yoga, maak je kennis met de acht paden van Yoga en de zeven chakra’s. Een chakra is een wiel van energie dat in het lichaam ligt, iets dat je niet kunt zien maar wel kunt ervaren. De acht paden van Yoga worden ingezet om te komen tot de eindstaat van Yoga, een zijn.

In deze training staat centraal het A B C van Yoga:

  • A van asana practice gaat over het opbouwen van een dagelijkse Yoga beoefening, het bestuderen van de verschillende asanas of houdingen, de achtpaden van Yoga en de Yoga sutras van Patanjali. Deze paden(yamas, niyamas, asana, pranayama, pratyahara, dharana, dhyana, samadhi) staan omschreven in de sutras. Tijdens dit onderdeel gaan we in op de fysieke kant van Yoga.

B van balans, in Yoga draait het om balans. Balans vinden tussen de maan (yin) en zon (yang) energie. In dit onderdeel wordt ingegaan op deze twee energieën, hoe deze je dagelijks leven beïnvloeden en hoe je deze weer in harmonie kunt brengen

C van chakra’s, wielen van energie. Dit onderdeel brengt je van de buitenwereld naar de binnenwereld, de chakras of wielen van energie betreffen ieder een kenmerk of kwaliteit  om bij de eigen innerlijk kracht(soul) te komen. Ze fungeren als gidsen om inzicht te krijgen in karmische stukken en relaties. De relaties met jezelf en de wereld om je heen.

Doel van Yoga is het stilleggen van de gedachten om tot de ware essentie te komen of eigen spiritualiteit te komen. Hulpmiddelen hierbij zijn: lichaamstraining, het aangaan van een relatie met de adem en het ontrafelen van de reacties van het eigen wezen zodat men steeds dichter bij de eigen kern of ware kracht kan uitkomen.

Tijdens deze training gaan we in op de volgende onderwerpen

  • De verschillende vormen van Yoga en hun betekenis
  • Opbouwen van een dagelijkse Yoga routine
  • De zeven Chakras, gronden en spiritualiteit, grenzen stellen
  • De acht paden van Yoga en de Yoga sutras
  • Alignement (lichaamshouding), bandhas en ademhaling
  • Innemen van een gemakkelijke houding en meditatie technieken
  • Emoties en gedachten, zelfstudie
  • De innerlijke leraar ontmoeten

Catharina 2Deze training bestaat uit acht trainingsdagen

In acht opvolgende trainingen maak je kennis met een van de paden van Yoga en het bijbehorende chakra. Zoals een boom de juiste bodem nodig heeft om te kunnen groeien, wordt gestart met het begin de een boom, de wortel of Mula. Eerst wordt gewerkt aan stabiliteit vandaar wordt gewerkt in een tempo dat past bij Yoga steeds verder naar de top, naar het einddoel van Yoga: harmonie.

Deze training richt zich op het opbouwen van een eigen Yoga practice, het kennis maken met verschillende onderdelen van Yoga, naast het ontwikkelen van een dagelijkse Yoga routine, wordt ingegaan op de Yoga sutra’s, het boek waarin staat opgeschreven de wetenschap van Yoga. Yoga is het tot stilstand brengen van de wervelingen van de geest, om tot deze staat te komen leer je over de verschillende wetten die op aarde van kracht zijn, zoals Yin en Yang en de wet van aantrekking en vernietiging.  Om persoonlijke aandacht te garanderen kunnen maximaal acht deelnemers aan deze training deelnemen.

Deze training is geschikt voor een ieder die zich zelf wil verdiepen in Yoga, een gedegen Yoga Practice wil opbouwen of meer wil weten over zichzelf.

Tijdens de training krijg je opdrachten om thuis  aan te werken, deze dienen uitgewerkt te zijn op de laatste trainingsdag.  De trainingen zijn op zaterdag aanvang training 9.30 uur-einde 15.00 uur. Minimaal 4 deelnemers, maximaal 8 deelnemers.

Een volgende training start op zaterdag 7 september 2019 (vervolgdata: 5 oktober 2019, 2 november 2019, 7 december 2019, 11 januari 2020, 8 februari 2020, 7 maart 2020 en 4 april 202-

Kosten voor deze  training:  € 990,00 

Voor deelname aan deze training kun je je aanmelden via het inschrijfformulier

 


Lesrooster geldig vanaf 1 september 2019

MAANDAG
09.30 Pilates (all)

18.00 Yoga chakra balans
19.30 Pilates (2)
DINSDAG
09.30 Ashtanga Vinyasa Yoga

19.30  Prive les

WOENSDAG

18.00 Bodyflex Chandra Yoga
19.30 Pilates (2)

DONDERDAG

09.30 Cursus

18.00 Prive Yoga

19.30 Yin Yoga (75 min)
VRIJDAG

09.30 Pilates (2)

13.00 Yoga specials

ZATERDAG
09.30 Pilates basics
10.45 Power Yoga

14.00 workshops
Graag 5 minuten voor aanvang van een les aanwezig zijn. Prijzen voor deelname aan de lessen vind u hier

Voor het deelname aan een les kun je een plaats reserveren via het contactformulier

BODYFLEX 100% Catharina

Frederikstraat 60 A
2514 LL Den Haag
[Google Maps]

T 070-3656583
T 06-51419790


E info@bodyflex.nl
Contact form