donderdag mei 3, 2018 11:34

Pilates, een krachtig midden

Posted by Catharina

Pilates, de methode voor een krachtig midden!

Mijn eerste Pilates sessie was in 1999, een hele bijzonder ervaring die voor mij de inspiratie was om mij verder te verdiepen in deze unieke methode.  Deze serie van strek en rekoefeningen is ontwikkeld door Joseph Pilates. Zelf heeft hij zijn leven gewijd aan het vinden van de juiste lichaamshouding, niet alleen fysiek maar ook mentaal. Deze methode is een workout voor lichaam en geest. Regelmatige beoefening van deze methode leidt tot een betere lichaamshouding en geeft een goede fundering voor je andere activiteiten.

De oefeningen worden uitgevoerd in controle van het Power House, het Power House verwijst naar de buik spieren en rugspieren, de spieren die jou rechtop houden en je houding geven. Door de oefeningen uit te voeren in een langzaam tempo in samenspel met de adem komt niet alleen de geest tot rust, maar werk je ook aan de betere houding. Voordelen van een correcte lichaamshouding zijn: betere ademhaling, betere energie, goede balans, minder kans op blessures en een beter humeur.

In dit moment geef ik al heel wat jaren les in deze fantastische methode. Een methode die gebruik maakt van apparaten en oefeningen op de mat. In mijn Yoga en Pilates studio in de Frederikstraat 60 A in Den Haag geef ik mat lessen. Tijdens de lessen op de mat wordt gebruik gemaakt van het kleine materiaal zoals de magic circle, de bal, handgewichten en de muur.

Wil je kennis maken met Pilates: Doe mee met de introductie Pilates cursus die start op zaterdag 30 november 2019!

In vier opvolgende lessen leer je werken met de basis principes van Pilates: controle, concentratie, coördinatie, precisie, ademhaling en vloeiende beweging (flow). Naast deze basisbegrippen leer je de basis-oefeningen van Pilates: de Hundreds, op en af rollen, neutraal bekken, werken op lengte in plaats van korter maken van spieren.

Enkele voordelen van Pilates:

  • Sterkere buikspieren
  • Betere lichaamshouding
  • Afnemen van stress
  • Betere ademhaling
  • Meer souplesse en flexibiliteit
  • Betere weerstand

Voor deelname aan deze les graag aanmelden via http://bodyflex.nl/contact/

Leuk als je meedoet!

Catharina

 

 

 

Lesrooster juli 2020

MAANDAG
09.30 Pilates (2)

18.00 under construction

19.30 Pilates (2)

DINSDAG
10.00 Personal training

11.00 Personal training

WOENSDAG

09.30 Power Yoga

18.00 Chandra Yoga

19.30 Pilates
DONDERDAG

09.30 geen les

19.30 Yin Yoga
VRIJDAG

09.30 Pilates (2)

10.45  Hatha Flow

ZATERDAG
10.45 Power Yoga

14.00 workshops

Voor deelname aan een les kun je een plaats reserveren via het contactformulier

Wil je liever online, dat kan ook, geef aan dat je online wil meedoen.

Graag 5 minuten voor aanvang van een les aanwezig zijn.

 

BODYFLEX 100% Catharina

Frederikstraat 60 A
2514 LL Den Haag
[Google Maps]

T 070-3656583
T 06-51419790


E info@bodyflex.nl
Contact form