donderdag juni 27, 2019 19:15

Leven als een Yogi

Posted by Catharina

Leven als een Yogi. Hoe ziet dat er uit? Moet je daarvoor in een lotushouding kunnen zitten of op je hoofd kunnen staan. Vragen die wellicht aan de oppervlakte komen en jou ervan weerhouden om aan Yoga te gaan doen. Er zijn natuurlijk heel veel redenen om het niet te doen. Zelf stond ik er niet bij stil toen ik aan Yoga begon, hoe dat er uit zag, leven als een Yogi. Een Yogi is iemand die aan Yoga doet. Yoga is eenworden of heel zijn. Dat betekent dat je in het nu geen hinder ondervindt van de werking van energie of die nu prettig of niet prettig is. Dus wat er ook om je heen gebeurd je blijft in de staat van een Yogi, in balans.

Balans is een van de kenmerken van Yoga, een ander kenmerk is gezond zijn, geen zorgen over het lichaam hebben en als er een zorg is weten dat het iets tijdelijks is dat het voorbij gaat, dat het een ervaring is die jou verder kan helpen. Yoga is luisteren naar je lichaam en hiervoor doe je allerlei houdingen. Houdingen die erop gericht zijn om geblokkeerde energie in het lichaam vrij te maken. Energie die ooit is geblokkeerd en jou in het nu weerhoudt om de beste versie van jezelf te zijn of constant in een zelfde patroon houdt. Yoga is patronen herkennen en observeren, of deze jou brengen in de staat van harmonie of er van weerhouden.
Zelf ben ik begonnen met Yoga in 1999, ik was uitgenodigd door een paar collega’s van de sportschool om mee te gaan naar een workshop Power Yoga. Een workshop die mij inspireerde om mijn focus te leggen op Yoga. Yoga is focus, aandacht hebben. Ik vond het zo prettig dat ik besloot om mijn aandacht te richten op Yoga en opende mijn Yoga en Pilates school, Bodyflex 100% Catharina. Een keuze die mij in allerlei verschillende situaties bracht en mij bracht tot de versie die ik nu ben: een Yoga docent die haar passie deelt in de vorm van het geven van lessen in groeps verband of privé, het organiseren van workshops en cursussen.

Een van de workshops die ik geef is: Leven als een Yogi.

Een workshop waarin verschillende elementen van Yoga aan bod komen, we doen Yoga houdingen, ademhalingsoefeningen, chanten mantra’s en eindigen met een heerlijke ontspanning. Kortom we doen een serie oefeningen die helpen om je dag in harmonie te starten.  Verder geef ik tips hoe je in balans kunt blijven. Deze workshop kent het volgende programma:
  • Welkom thee en kennis maken
  • Yoga houdingen
  • Ochtendritueel
  • Ontspanning
  • Afsluiting
Lijkt dit je leuk om aan mee te doen of te ervaren, deze workshop is op: Zaterdag 13 juli 2019 aanvang 14.00 uur( einde 16.00 uur). Voor deelname aan deze workshop kun je je aanmelden via het contactformulier
Namaste,
Catharina Blijlevens

Lesrooster juli 2020

MAANDAG
09.30 Pilates (2)

18.00 Hatha Flow

19.30 Pilates (2)

DINSDAG
10.00 Personal training

11.00 Personal training

WOENSDAG

09.30 Power Yoga

18.00 Chandra Yoga

19.30 Pilates
DONDERDAG

09.30 geen les

19.30 Yin Yoga
VRIJDAG

09.30 Pilates (2)

10.45  Cursus Ashtanga

ZATERDAG
10.45 Power Yoga

14.00 workshops

Voor deelname aan een les kun je een plaats reserveren via het contactformulier

Wil je liever online, dat kan ook, geef aan dat je online wil meedoen.

Graag 5 minuten voor aanvang van een les aanwezig zijn.

 

BODYFLEX 100% Catharina

Frederikstraat 60 A
2514 LL Den Haag
[Google Maps]

T 070-3656583
T 06-51419790


E info@bodyflex.nl
Contact form