vrijdag september 20, 2019 13:25

Chakra’s op een lijn, chakra alignement!

Posted by Catharina

Over Chakra alignement

Chakra alignement bestaat uit zeven workshops waarin je kennis maakt met de zeven chakra’s. Je leert over de chakra’s, voor welke lessen ze staan en hoe ze kunnen helpen meer richting te geven aan je leven. Welk deelgebied een chakra beheerst en hoe je in het hier en nu je daar mee kunt verbinden en je voordeel kunt doen. Ze vertegenwoordigen bepaalde kwaliteiten die van invloed zijn om harmonie en gezondheid te ervaren, en kunnen richting geven in alledaagse dingen of situaties herhalen die disbalans veroorzaken.

Over chakra’s

Chakras zijn wielen van energie gelegen in het energie lichaam van de mens. Ze liggen langs de wervelkolom en staan in verbinding met het aura. Het aura is een veld dat jou omgeeft en net als je huid je afschermt van invloeden van buiten.

De chakra’s verwerken, slaan energie op en sturen energie door naar de verschillende systemen van het lichaam. De zeven chakra’s waarin het meest les wordt gegeven zijn: Muladhara, Svadhistana, Manipura, Anahata, Vishuddi, Anja en Sahasrara. Samen vormen ze een geheel, het chakrasysteem en zijn onderdeel van het energie lichaam. Het energielichaam is een lichaam dat is opgebouwd uit energie banen (nadis)  en energiepunten (chakras) waardoor energie (prana) stroomt. In de geschriften worden meerdere nadis beschreven voor de bestudering van de chakra’s zijn de volgende drie belangrijk:

  • De centrale midden lijn: Sushumna
  • De lijn langs de rechterkant van de middenlijn: Pingela, zonne-energie: Ha
  • De lijn langs de linkerkant van de middenlijn: Ida, maan-energie: Tha

Deze lijnen ontspringen aan de onderzijde van de rug bij het staartbeen. De Pingela en Ida kronkelen langs de wervelkolom waardoor de middenlijn loopt (Sushumna) omhoog naar de top van het hoofd, de kruin. Daar waar de Pingela en Ida elkaar kruizen vinden we de chakra’s. Deze chakra’s hebben alle hun eigen kenmerken en ontwikkelen zich gedurende een bepaalde fase van het leven, rond het veertigste levensjaar zijn ze ontwikkeld, een moment van evenwicht.

Over de training

Deze chakra’s kunnen geblokkeerd raken, hetgeen tot disbalans kan leiden en energieverlies. Yoga en chakra’s zijn met elkaar verbonden, yoga is meer dan het doen van een oefening, yoga is onderzoeken of je energie stroomt of blokkeert.  Aan de hand van oefeningen: Yoga houdingen, meditatie en affirmaties kunnen de chakra’s worden onderzocht.Goed functionerende chakra’s geven een gevoel van heelheid, Yoga richt zich op heel worden en een betere energieverdeling en kan worden ingezet om chakra’s te herstellen. Er zijn specifieke Yoga vormen die zich richten op de chakra’s. Chakra alignement is een training samengesteld door Catharina Blijlevens. Vanaf dat ze is begonnen met Yoga heeft ze een klik gehad met de leer over de chakra’s. In het begin van haar Yoga carrière kreeg ze twee boeken van een klant die de leidraad vormden voor het schrijven van haar training, Chakra Alignement. Deze training bestaat uit zeven workshops.

Een workshop bestaat uit theorie, praktijk gedeelte en zelfonderzoek. Aan de hand Yoga oefeningen, zelfonderzoek  en meditatie verdiep je jezelf in de leer van de zeven chakra’s.  Iedere workshop staat een van de chakra’s centraal. Een hele fijne training om het beste in jezelf naar boven te halen.

Door wie?

Deze workshops worden gegeven door Catharina Blijlevens.

Data eerst volgende training chakra alignement:

  • Vrijdag 14 februari, 21 februari, 6 maart, 13 maart, 20 maart, 27 maart en 3 april 2020
  • Aanvang workshops: 13.00 uur (duur 2,5 uur)
  • Kosten voor deze training € 275,00

Volgende data: Het bedrag voor deelname aan de training dient bij de aanvang van de eerste workshop te zijn voldaan.

Voor deelname graag aanmelden via het contact formulier of bij de balie van Yoga en Pilates studio Bodyflex 100% Catharina. Adres: Frederikstraat 60 A, 2514 LL Den Haag.

Namaste,

Catharina Blijlevens

Lesrooster april 2020

MAANDAG
09.30 Pilates (2)

18.00 Yin Yoga
19.30 Pilates (2) (online)
DINSDAG
09.30 Ashtanga Vinyasa Yoga (online)

11.00 Chakra therapie

WOENSDAG

18.00 Bodyflex Chandra Yoga (online)
DONDERDAG

19.30 Yin Yoga (online)
VRIJDAG

09.30 Pilates (2)

13.00 Yoga nidra (online)

ZATERDAG
10.45 Power Yoga (online)

14.00 workshops
Graag 5 minuten voor aanvang van een les aanwezig zijn. Prijzen voor deelname aan de lessen vind u hier

Voor deelname aan een les kun je een plaats reserveren via het contactformulier

 

BODYFLEX 100% Catharina

Frederikstraat 60 A
2514 LL Den Haag
[Google Maps]

T 070-3656583
T 06-51419790


E info@bodyflex.nl
Contact form