donderdag november 28, 2019 16:27

December, winter workshops

Posted by Catharina

Nog maar even dan is het december de laatste maand van het jaar, dan is het winter. 2019 wat een jaar, een jaar waarin het ene nieuwsfeit werd ingehaald door het andere nieuwsfeit. Iets dat het soms best lastig maakt om niet mee te worden gezogen in de beweging van de media. Hoe fijn is het dan om even lekker naar de studio te komen voor een les, personal training of workshop.

In de studio geen prikkeling van buitenaf, maar ruimte om jezelf  af te zonderen van prikkelingen, jezelf te centreren en je blik naar binnen te richten. De maand december is de maand om naar binnen te keren. Het is de maand waarin de natuur zich volledig naar binnen keert, de bomen verliezen hun bladeren, de temperatuur daalt, kortom tijd om naar binnen te gaan.

Workshops in december

Chakra Alignement;  Hormoon Yoga, de hormonen op natuurlijke wijze reguleren; Yin Yoga en de langste nacht

Vrijdag 6 december 2019: Chakra Alignement

Chakra alignement bestaat uit zeven workshops waarin je kennis maakt met de zeven chakra’s. Je leert over de chakra’s, voor welke lessen ze staan en hoe ze kunnen helpen meer richting te geven aan je leven. Welk deelgebied een chakra beheerst en hoe je in het hier en nu je daar mee kunt verbinden en je voordeel kunt doen. Ze vertegenwoordigen bepaalde kwaliteiten die van invloed zijn om harmonie en gezondheid te ervaren, en kunnen richting geven in alledaagse dingen of situaties herhalen die disbalans veroorzaken. Meer informatie over de workshops klik hier.

Zaterdag 7 december 2019 Hormoon Yoga, de hormonen op natuurlijke wijze reguleren

Iedere maand schommelen de hormonen, tot aan de overgang dan heb je nog een keer een grote schommeling voordat je geen hinder meer ondervind van deze schommeling. De ene vrouw heeft er veel last van een ander wat minder. Hormoon Yoga is een serie van yogahoudingen die zich richt op het stimuleren of in balans brengen van de hormonen oestrogeen en progesteron. Deze serie is nuttig voor vrouwen die hinder ondervinden van de maandelijkse cyclus, vrouwen die in de overgang zijn, vrouwen die zwanger willen worden of voor de vrouw na de overgang die een fijne serie yogahoudingen wil doen.

Aan de hand van yoga houdingen, ademhalingstechnieken, visualisaties en het sturen van energie worden de belangrijkste klieren die verantwoordelijke zijn voor het produceren van de vrouwelijke hormonen gestimuleerd. Het is een dynamische reeks van Yogahoudingen die eindigt met een lange ontspanning om de geest tot rust te brengen en het lichaam te ontdoen van stress. Regelmatige beoefening van deze serie helpt om klachten gerelateerd aan de overgang en de menstruatie te verminderen of zelfs te doen verdwijnen. Maak kennis met deze serie van Yoga houdingen in de workshop Hormoon Yoga voor meer balans voor en na de overgang. Aanvang workshop 14.00 uur (duur 2 uur) kosten cursus € 35,00

Zaterdag 21 december 2019 Yin Yoga en de langste nacht

Yin Yoga is een vorm van Yoga waarbij het lichaam voor een bepaalde tijd in een houding wordt gebracht om opgeslagen spanning gewaar te worden en los te laten. Yin is het tegenovergestelde van Yang, yin staat voor dieper gelegen, donker. Het proces van naar binnen keren. Yang staat voor licht naar buiten bewegen. Twee tegengestelden die elkaar constant afwisselen. Is het toppunt van Yang bereikt dan dient Yin zich aan.

Op dit moment bewegen we naar het toppunt van Yin, naar de langste nacht het punt waarop weer wordt terug bewogen naar het licht. 21 december is het toppunt van Yin, het moment om de lichtjes in de boom aan te zetten. In deze workshop worden Yin Oefeningen gedaan voor de gewrichten en de meridianen die zijn gekoppeld aan het seizoen winter, een seizoen waarin de natuur zich terugtrekt, een goed moment om tot stilstand te komen. Aanvang workshop 14.00 uur (duur 2 uur) Kosten workshop € 35,00.

Voor deelname aan de workshops graag aanmelden via het contactformulier.

Ik wens je een mooie december maand en hoop je te zien in de studio voor een les, workshop of personal training!

Namaste,

Catharina Blijlevens

 

Lesrooster juli 2020

MAANDAG
09.30 Pilates (2)

18.00 Hatha Flow

19.30 Pilates (2)

DINSDAG
10.00 Personal training

11.00 Personal training

WOENSDAG

09.30 Power Yoga

18.00 Chandra Yoga

19.30 Pilates
DONDERDAG

09.30 geen les

19.30 Yin Yoga
VRIJDAG

09.30 Pilates (2)

10.45  Cursus Ashtanga

ZATERDAG
10.45 Power Yoga

14.00 workshops

Voor deelname aan een les kun je een plaats reserveren via het contactformulier

Wil je liever online, dat kan ook, geef aan dat je online wil meedoen.

Graag 5 minuten voor aanvang van een les aanwezig zijn.

 

BODYFLEX 100% Catharina

Frederikstraat 60 A
2514 LL Den Haag
[Google Maps]

T 070-3656583
T 06-51419790


E info@bodyflex.nl
Contact form