woensdag februari 26, 2020 12:16

Nieuwe maan, opnieuw beginnen

Posted by Catharina

Het afgelopen weekend was het nieuwe maan, een stand van de maan waarin ze niet zichtbaar is. Een fase die drie dagen duurt en die je soms zaken kan laten zien waar je liever van weg kijkt. De dagen voorafgaand aan de nieuw maan wordt je geconfronteerd met je eigen duisternis. Dat feitelijk betekent dat je weg kijkt van je blinde vlekken, niet wilt of kan kijken naar gedrag waarvan je jezelf niet bewust bent maar je omgeving wel. Iedere maand weer krijg je het gespiegeld, iedere maand weer vraag je je af waarom dit patroon. Het patroon blijft zich herhalen totdat jij inziet het is tijd om hiervan te onthechten en je ervan onthecht, loslaat. Soms kom je zelf tot dit inzicht en soms heb je hier hulp bij nodig, een gids die samen met jou naar je blinde vlekken kijkt. Iets dat soms erg confronterend kan zijn, je oude jas weg doen dat doe je niet zomaar, hij zat immers zo lekker.

Yoga is natuurlijk een fantastisch middel om naar je donkere vlekken te kijken. Yoga is meer dan het aannemen van een Yoga houding, op je hoofd staan, of in een ingewikkelde draai zitten, het is een fantastisch middel om naar je patronen kijken, tot inzicht komen. Deze maand start een volgende training het A B C van Yoga. Een verdiepingscursus die een stapje verder gaat dan het innemen van een houding, waar ook wordt ingegaan op patronen en hoe je hiervan onthecht. Meer informatie over deze training vind je hier.

Maancirkel, licht laten schijnen

Een ander middel om naar je donkere stukken te kijken is de maan, die je kan ondersteunen bij je persoonlijke ontwikkeling of spirituele proces waarin je je bevindt. Spiritualiteit is je bewust zijn van jezelf, je goede kanten en waar je aan kunt werken, in contact zijn met je eigen kunnen en kernkwaliteit. In de workshop maancirkel worden handvatten aangereikt om je af te stemmen op de verschillende fases van de maan. Ontvang je adviezen hoe je deze fases kunt verweven in je dagelijkse leven of het spirituele pad dat je bewandelt.

Deze workshop wordt gegeven iedere eerste dinsdag van de maand: aanvang workshop 19.00 uur, duurt 2 uur kosten € 35,00.

Een nieuwe maan is nieuwe energie, gisteren was er weer een klein deel van de maan zichtbaar, een halve sikkel die steeds meer vorm zal krijgen tot het weer een volle maan is, dat betekent dat de komende twee weken je meer energie krijgt of weer zin hebt om dingen te ondernemen. Dan is het ook nog eens een keer bijna lente, een seizoen dat ook in het teken staat van nieuwe frisse energie.

Gisteren zag ik de maansikkel, toen ik onderweg was naar de studio om mij verder voor te bereiden op de workshop op zaterdag 29 februari 2020: Hormoonyoga, voor meer balans tijdens en na de overgang.

De overgang, evenwicht herstellen

De overgang je kunt er niet aan ontkomen, er komt een moment dat het zich aandient, niet meer een eisprong en een menstruatie, nee dat is over. Geweldig zou je denken, niet meer vloeien, geen buikkrampen, geen moodswings. Want ja die heb je, door de aanmaak van bepaalde hormonen heb je de ene helft van de maand het gevoel dat je de hele wereld aankan en heb je het andere maand het gevoel dat je niet vooruit bent te branden, dit komt door je hormonen. In je overgang stopt dit, alleen kan het je overkomen dat je voor een bepaalde tijd komt te zitten in de fase waarin het gevoel hebt dat je niet voor uit bent te branden.

In de workshop Hormoonyoga, voor meer balans tijdens en na de overgang geef ik hier meer uit leg over.  Je maakt kennis met Yoga oefeningen en ontspanning oefeningen die zorgen voor meer balans tijdens deze spirituele fase van je leven. Voor deelname aan deze workshop kun je je aanmelden via het contact formulier. Ook geef ik een op een begeleiding aan een ieder die steun zoekt tijdens de overgang.

Bijna Lente, frisse en nieuw energie

De lente is een prachtig seizoen, het is een seizoen van nieuw leven, blijdschap en schoonmaken. Je herkent het gevoel vast van keukenkastjes opruimen of nu eindelijk eens de kledingkast op te ruimen. De winterkleding eruit en de zomer kleren erin. Het liefst loop je al met je blote voeten in het gras. Maar dat gaat natuurlijk niet daar is het nog iets te fris voor. De lente is een seizoen van laagjes, waar het ene laagje nog over het andere laagje ligt. Een laagje dat je af kan doen als het echt lekker warm is of als jou project krachtig genoeg is om het in de wereld te zetten. Het is een fase waarin de energie van de lever meer dominant is. Dit seizoen nodigt daarom uit om te reinigen, te detoxen.

In de workshop Detox Yoga, ruimte vrij maken worden yogaoefeningen gedaan die het proces van reinigen ondersteunen. Ook ontvang je advies over voeding (fysiek en mentaal) die het proces van reinigen ondersteunen of juist niet. Deze workshop is op zaterdag 14 maart 2020.  Aanvang 14.00 uur, duurt 2 uur, kosten € 35,00. Voor deelname graag aanmelden via het contactformulier.

Uiteraard zijn er in maart ook groepstrainingen en persoonlijke trainingen. Het lesrooster voor de maand maart staat vanaf 1 maart 2020 op de website. Voor een persoonlijke training of coaching kun je een afspraak maken.

Op naar de lente, met veel zon, maar toch wel af en toe nog wat onstuimig weer, dat past nu eenmaal bij de lente!

Namaste,

Catharina Blijlevens

Agenda juni 2021

MAANDAG
09.30 Pilates (2)

18.00 Hatha Flow

19.30 Pilates (2)

DINSDAG
09.30 personal training

11.30 personal training

WOENSDAG

10.00 Hatha Flow

18.00 Chandra Yoga

19.30 Pilates (2)
DONDERDAG

18.00 Pilates fundamentals

19.30 Yin Yoga
VRIJDAG

09.30 Pilates (2)

11.00 Personal training

ZATERDAG

09.30 Personal training

10.45 Hatha flow

14.00 Workshops

 

BODYFLEX 100% Catharina

Frederikstraat 60 A
2514 LL Den Haag
[Google Maps]

T 070-3656583
T 06-51419790


E info@bodyflex.nl
Contact form