zondag maart 8, 2020 19:42

Spring, in de lente

Posted by Catharina

Spring ofwel lente, een seizoen waarin de natuur van binnen naar buiten beweegt. Na de stilte van de winter komt alles weer in beweging. De lente kenmerkt zich door zijn explosieve kracht, ineens schieten de bloemen in het veld uit de grond, barsten de bloemkelken open. Het nieuwe leven dient zich aan. De lente is het seizoen dat wordt gekoppeld aan de lever en de galblaas, een organen koppel dat de energie levert om leven te verbinden en leven te verspreiden. De lever is een kleine chemische fabriek in het lichaam die stoffen omzet in bruikbare energie, die ervoor zorgt dat het systeem (het lichaam en zijn processen) zijn taken kan verrichten.

Iets dat heel goed gaat als er goede brandstof wordt getankt en tegenwerking ondervindt als er brandstof wordt getankt waar de lever langer over doet om te verwerken. Iets dat zijn weerslag heeft in het spierstelsel, hoofdpijnklachten en de wijze waarop we reageren op de omgeving. De lever staat ook voor temperament en het element vuur dat de emoties kan voeden met een dosis passie of woede, dat de tegenhanger van passie is en dat zich aandient als er tegenwerking is of het gevoel ontstaat dat we niet in overeenstemming leven met dat wat wij wensen te doen, uit eigen beweging of wel vrije wil. 

 “Spring” Yoga

Zo heb ik mij ook de afgelopen periode afgevraagd: is dit wat ik wil? Een periode waarin het nodig was om mijn aandacht meer op mijzelf te richten, een periode van onderzoek en onthechten. Een periode waarin ik minder les ben gaan geven. Iets waar verandering in komt in de lente. In maart geef ik ook les op dinsdagavond 19.30 uur: “spring” Yoga, een Power Yoga les met een knipoog naar de lente, die bestaat uit oefeningen die de lever te stimuleren en temperen. Het is een mix van Yang (zonne-energie) en Yin (maanenergie) oefeningen en eindigt met pranayama’s om de lever positief te ondersteunen en ontspanning. Een heerlijk les om de energie van de lente te ervaren. Voor deelname aan deze les graag aanmelden tot twee uur voor aanvang van de les via het contactformulier of what’s app!

Verder geef ik in maart op vrijdag 13.00 uur Yoga Nidra sessies. Een heerlijke oefening om de aandacht van buiten naar binnen te brengen, diep te ontspannen en zaken los te laten die een vrije doorstroming van energie in de weg staan. Ook staan er deze maand twee workshops op de agenda:

  • zaterdag 14 maart 2020 Yoga detox, ruimte vrijmaken
  • zaterdag 28 maart 2020: Hormoonyoga, voor meer evenwicht voor, tijdens en na de overgang.

Kijk op de website voor meer informatie over deze workshops.

Lente, evenwicht en hygiëne

Kortom maart staat in het teken van de Lente, een seizoen om van binnen naar buiten te bewegen, weer expressie te geven aan dat wat in je leeft. De lente is het eerste seizoen van Yang de tegenhanger van Yin, twee krachten die elkaar afwisselen en elkaar in evenwicht houden. Evenwicht dat op dit moment een aandachtspunt is voor de aarde, waar veel landen en ook ons land in aanraking zijn gekomen met het coronavirus, dat uitnodigt om goed voor jezelf te zorgen, je weerstand te verhogen door gezonde voeding te eten en inspanning af te wisselen met ontspanning. Yoga en Pilates kunnen je hierin ondersteunen.

Kom dus gerust naar de studio voor een Yoga of Pilates les, met de volgende kanttekening: zelf maak ik dagelijks de Yoga ruimte schoon en reinig ik de matten. Omwille van de hygiëne wil ik een ieder aanmoedigen om zijn eigen mat te gebruiken, in de elleboog of zakdoek te niezen en even geen handen te schudden met elkaar.

Het is niet anders, voor je het weet is ook dit voorbij en schudden we elkaar weer de hand!

Namaste, 

Catharina 

Lesrooster juli 2020

MAANDAG
09.30 Pilates (2)

18.00 Hatha Flow

19.30 Pilates (2)

DINSDAG
10.00 Personal training

11.00 Personal training

WOENSDAG

09.30 Power Yoga

18.00 Chandra Yoga

19.30 Pilates
DONDERDAG

09.30 geen les

19.30 Yin Yoga
VRIJDAG

09.30 Pilates (2)

10.45  Cursus Ashtanga

ZATERDAG
10.45 Power Yoga

14.00 workshops

Voor deelname aan een les kun je een plaats reserveren via het contactformulier

Wil je liever online, dat kan ook, geef aan dat je online wil meedoen.

Graag 5 minuten voor aanvang van een les aanwezig zijn.

 

BODYFLEX 100% Catharina

Frederikstraat 60 A
2514 LL Den Haag
[Google Maps]

T 070-3656583
T 06-51419790


E info@bodyflex.nl
Contact form