vrijdag april 17, 2020 13:01

Protocol 1,5 meter economie

Posted by Catharina

De afgelopen week heb ik mij bezig gehouden met het opstellen van een protocol als gevolg van de 1,5 meter economie. En dat heeft mij stiekem toch heel wat aha-momenten gegeven. Prachtig om te zien hoe eigenlijk alles er al is, dat je soms heel ingewikkeld doet, terwijl alles er al ligt. Zo is er een in en uitgang naar de studio ruimte en hoeven we niet door dezelfde ingang in of uit deze ruimte te gaan. Zijn er geen deuren naar deze ruimte en hoef je deze dus niet met je handen aan te raken. Kan ik op verschillende plekken les geven in het pand en had ik mijzelf al aangeleerd dat minder deelnemers niet erg is.

En moet ik zeggen dat online les geven best leuk is, online les volgen dat naast het fysieke volgen van lessen/workshops in de studio zal blijven bestaan als de studio straks weer open mag voor groepen.

Wanneer, daar moeten we nog even op wachten, want op 21 april 2020 is een volgende persconferentie waarin dat hopelijk duidelijk gaat worden. Wel deel ik alvast mijn protocol met daarin de richtlijnen van de studio als gevolg van de 1.5 meter economie. Tot die tijd zie ik jullie graag online voor een heerlijke Yoga of Pilates les!

Richtlijnen van studio Bodyflex 100% Catharina om 1.5 meter afstand in de studio te garanderen en de overige maatregelen die hier onder vallen. Deze richtlijnen zijn opgesteld om besmetting met het corona virus tegen te gaan en voor u een veilige omgeving te creëren.

 • Op de looproutes naar de studio zijn op de vloer vloerstickers aangebracht die 1,5 meter afstand aangeven.
 • Deelnemers wordt verzocht in de kleding te komen die wordt gebruikt voor de training en thuis te douchen, dit om ervoor te zorgen dat er geen opstoppingen komen in de kleedruimte en er geen gebruik wordt gemaakt van de natte ruimtes. Deze zullen worden afgesloten voor publiek zolang als de maatregelen gelden.
 • De lesruimte is voorzien van een ingang en een uitgang, graag deze conform gebruiken.
 • De matten/materialen liggen op de juiste afstand van elkaar zodat de 1,5 meter afstand voor de deelnemers wordt gegarandeerd, de matten mogen niet verschoven worden, alleen in overleg met de lesgever of docent.
 • De lesgever/instructeur geeft les vanaf een plateau/ruimte dat is ingericht voor de lesgever/instructeur, deze ruimte bevindt zich op de aangegeven afstand van 1,5 meter, de lesgever geeft verbale instructies en houdt zich aan de 1,5 meter afstand ten aanzien van de deelnemers.
 • Daar waar nodig worden transparante spatschots geplaatst.
 • Het maximum aantal deelnemers wordt aangepast naar de hoeveelheid die past binnen de garantie van 1,5 meter afstand.
 • In verband met het zeker stellen van de 1,5 meter afstand dient een deelnemer zich vooraf aan te melden voor een activiteit die plaatsvindt in de studio. Dit kan tot uiterlijk één uur voor aanvang van de activiteit, indien een deelnemer last minute aan de deur verschijnt, wordt het deze deelnemer indien door zijn deelname de 1,5 meter wordt overschreden hem niet toegestaan mee te doen met de activiteit/les en verzocht om naar huis te gaan.
 • De deelnemers wordt verzocht gebruik te maken van eigen materialen/aangemoedigd om zoveel mogelijk eigen materialen te gebruiken die nodig zijn bij de les. Materialen van de studio worden voor en na gebruik gereinigd met desinfecterende middelen. In de ruimte zijn instructies aanwezig hoe deze te reinigen.
 • Een ieder die ziek/verkouden of griepverschijnselen heeft wordt vriendelijk verzocht thuis te blijven en eventueel gebruik te maken van de online mogelijkheden die de studio biedt. Is er toch iemand met deze klachten naar de studio gekomen dan houdt de eigenaar van de locatie of diens vervanger zich het recht voor deze deelnemer te weigeren.
 • Voor wat betreft het gebruik van gezichtsmaskers volgt de studio het beleid van de overheid, indien de overheid dit verplicht stelt voor haar branche zal de studio dit opvolgen.
 • Iedere deelnemer en degene die zich bevindt op de locatie dient de handen te wassen voor en na afloop van het bezoek aan de locatie. Bij de ingangen tot de studio komen middelen te staan waarmee de handen kunnen worden gereinigd.
 • Bij de ingang tot de locatie komt een mededeling te hangen dat in de locatie de 1,5 meter afstand in acht dient te worden genomen en wordt genomen.
 • Deze richtlijnen zijn gepubliceerd op de website bodyflex.nl en in de openbare ruimte van de studio.
 • Last but not least, we schudden geen handen en begroeten elkaar door de handen samen te vouwen ter hoogte van het hart met of zonder het uit spreken van namaste!

Hopelijk tot binnenkort, en anders tot die tijd online.

Namaste,

Catharina Blijlevens

 

 

Lesrooster juli 2020

MAANDAG
09.30 Pilates (2)

18.00 Hatha Flow

19.30 Pilates (2)

DINSDAG
10.00 Personal training

11.00 Personal training

WOENSDAG

09.30 Power Yoga

18.00 Chandra Yoga

19.30 Pilates
DONDERDAG

09.30 geen les

19.30 Yin Yoga
VRIJDAG

09.30 Pilates (2)

10.45  Cursus Ashtanga

ZATERDAG
10.45 Power Yoga

14.00 workshops

Voor deelname aan een les kun je een plaats reserveren via het contactformulier

Wil je liever online, dat kan ook, geef aan dat je online wil meedoen.

Graag 5 minuten voor aanvang van een les aanwezig zijn.

 

BODYFLEX 100% Catharina

Frederikstraat 60 A
2514 LL Den Haag
[Google Maps]

T 070-3656583
T 06-51419790


E info@bodyflex.nl
Contact form