dinsdag mei 24, 2022 11:37

Pilates, in controle van

Posted by Catharina

Pilates, in controle van het powerhouse is een geweldige routine die het lichaam in evenwicht brengt en geest tot rust brengt. Regelmatig beoefenen van deze routine zorgt voor meer vitaliteit en een betere lichaamshouding.

Pilates is de naam van de grondlegger van deze fantastische reeks van oefeningen, Joseph Pilates was zijn naam. Zelf noemde hij zijn methode Contrology, maar zijn leerlingen hebben het na zijn overlijden de naam Pilates gegeven.

Je hebt een oefenmethode op de mat en oefeningen op apparatuur. Joseph heeft veel apparaten ontwikkeld, met als doel de spieren van het lichaam in ere te herstellen. Ofwel het lichaam zo uitlijnen dat de spieren in evenwicht kunnen werken, de gewrichten mobiel blijven en de botten sterker worden. Dat is wat je wenst als je gaat trainen (oefenen), functionele oefeningen doen die het lichaam gezond houden, zodat de geest zich kan ontspannen.

Mijn ervaring met Pilates

In 1999 heb ik voor het eerst een pilatessessie gedaan, ik was onder de indruk. Zelfs zo onder de indruk, dat ik wekelijkse een op een sessies volgde op de pilatesapparatuur in combinatie met oefeningen op de mat. Gevolgd door een opleiding.

Ja, dat wilde ik graag doorgeven aan anderen: de Pilates methode.

In mijn studio: Bodyflex 100% Catharina geef ik matlessen, aangevuld met yogastretches, oefeningen met de bal, de magic circle, muur, handgewichtjes en stretchband. Het is echt een prachtige methode, met name de oefeningen op de mat zijn een echte aanrader om jezelf eigen te maken. Deze kun je heel gemakkelijk leren.

Pilates 1, basisbeginselen

Eerst worden de basisbeginselen geleerd, heb je deze onder de knie dan kun je meedoen met de dynamische groepslessen: Pilates 2 (flow), een heerlijke oefenreeks waar je van de ene oefening overvloeit naar een volgende oefening. We starten op de grond en eindigen op de voeten. Althans in de Pilates matlessen die ik geef.

Lijkt het je leuk om deze methode te beoefenen? Je kunt het beste beginnen met Pilates 1, een reeks van vier lessen waarin de fundamenten (basisbeginselen) worden aangeleerd.

Wanneer?

Deze lessen geef ik in juni op vrijdag om 9.30 uur, een les duurt 50 tot 60 minuten. De tarieven voor deelname aan groepslessen staat op de website. Wil je liever een op een deze methode leren, dat kan! Je kunt een afspraak voor een personal training.

Leuk als je meedoet met de pilates matlessen (fundamentals 1). Je kunt een plaats reserveren via het formulier.

Namaste,

Catharina Blijlevens

Laat je innerlijk stralen!

  • Category: Algemeen
  • Reacties uitgeschakeld voor Pilates, in controle van

Agenda augustus 2023

MAANDAG

11.00 Personal training

19.30 Pilates (2) locatie RO

DINSDAG

09.15 Personal Yoga

10.45 Pilates prive

18.00 Pilates prive

WOENSDAG

10.30 Personal training

18.00 Chandra Yoga (online)

DONDERDAG

18.00 Pilates prive

19.30 Yin Yoga (locatie RO)
VRIJDAG

10.00 personal training

ZATERDAG

09.30 Hatha flow (online)

Chakra balans

 

BODYFLEX 100% Catharina

Mauritskade 77
2514 HH Den Haag
[Google Maps]

T 070-3656583


E info@bodyflex.nl
Contact form