donderdag november 17, 2022 15:51

Yoga voor de overgang

Posted by Catharina

Het is al weer heel wat jaren geleden dat ik mijn laatste menstruatie dag heb gehad, de overgang is voor mij achter de rug. Hoe het was? Soms pittig, maar hoe fijn is het dat ik Yoga beoefen, dat heeft mij zeker geholpen om er gemakkelijk door heen te bewegen.

Wat is de overgang? Het moment dat de menstruatie zich niet meer aandient en vervolgens voor twaalf maanden weg blijft. Voor de meeste vrouwen is dat rond het 50ste levensjaar, voor sommige eerder en voor andere iets later. De overgang is een nieuwe fase, werd je eerst nog maandelijks gehinderd door maandelijkse hormoonschommelingen, dat is in deze fase voorbij. In plaats daarvan kun je een grote hormoonschommeling ervaren, opvliegers, wat extra gewicht, een andere kijk op zaken, minder geduldig zijn met je omgeving. Ik noem er maar even een paar op.

Ook ik kijk terug op een fase waarin alles anders werd. Mijn eetgewoonten zijn veranderd, het extra gewicht viel voor mij reuze mee, maar ik kan wel schrijven dat de afgelopen jaren allerlei zaken voorbij kwamen die het waard waren nog eens te bekijken en mij van de onthechten, en wat is het dan nuttig om yoga te beoefenen.

In januari 2023 geef ik op zaterdag 6 januari 2023 aanvang 13.30 uur een workshop Yoga voor de overgang. In deze worskhop deel ik yoga oefeningen, ademhalingsoefeningen en een heerlijke ontspannende oefening die bijdragen dat de fase voor en na de overgang aangenamer wordt. Ook deel ik nuttige tips over voeding. Deze workshop duurt twee uur, kosten voor deelname € 39,00.

Leuk als je meedoet, je kunt je inschrijven via het inschrijfformulihttps://bodyflex.nl/workshops-yoga-pilates/inschrijfformulier-workshops/er.

  • Category: Algemeen
  • Reacties uitgeschakeld voor Yoga voor de overgang

Agenda augustus 2023

MAANDAG

11.00 Personal training

19.30 Pilates (2) locatie RO

DINSDAG

09.15 Personal Yoga

10.45 Pilates prive

18.00 Pilates prive

WOENSDAG

10.30 Personal training

18.00 Chandra Yoga (online)

DONDERDAG

18.00 Pilates prive

19.30 Yin Yoga (locatie RO)
VRIJDAG

10.00 personal training

ZATERDAG

09.30 Hatha flow (online)

Chakra balans

 

BODYFLEX 100% Catharina

Mauritskade 77
2514 HH Den Haag
[Google Maps]

T 070-3656583


E info@bodyflex.nl
Contact form