donderdag november 17, 2022 15:51

Yoga voor de overgang

Posted by Catharina

Voor mijn gevoel ben ik er doorheen, het is al weer heel wat jaren geleden dat ik mijn laatste menstruatie dag heb gehad, dus de overgang is voor mij achter de rug. Hoe het was? Soms pittig, maar hoe fijn is het dat ik Yoga beoefen, dat heeft mij zeker geholpen om er gemakkelijk door heen te bewegen.

Wat is de overgang? Het moment dat de menstruatie zich niet meer aandient en vervolgens voor twaalf maanden weg blijft. Voor de meeste vrouwen is dat rond het 50ste levensjaar, voor sommige eerder en voor andere iets later. De overgang is een nieuwe fase, werd je eerst nog maandelijks gehinderd door maandelijkse hormoonschommelingen, dat is in deze fase voorbij. In plaats daarvan kun je een grote hormoonschommeling ervaren, opvliegers, wat extra gewicht, een andere kijk op zaken, minder geduldig. Ik noem er maar even een paar op.

Ook ik kijk terug op een fase waarin alles anders werd, mijn eetgewoonten zijn veranderd, het extra gewicht viel voor mij reuze mee, maar ik kan wel schrijven dat de afgelopen jaren allerlei zaken voorbij kwamen die het waard waren nog eens te bekijken en mij van de onthechten, en wat is het dan nuttig om yoga te beoefenen.

Zelf maakte ik kennis met hormoonyoga, een reeks van oefeningen ontworpen door Dinah Rodriques, waar ik zo nu en dan een workshop over geef. In november geef ik deze workshop Yoga voor de overgang op zaterdag 26 november 2022, aanvang 13.30 uur. Deze workshop duurt twee uur en kosten zijn € 39,00. Je ontvangt nuttige tips over voeding, leert een paar Yoga houdingen en een hele fijne ontspanningsoefening.

Leuk als je meedoet, je kunt je inschrijven via het inschrijfformulihttps://bodyflex.nl/workshops-yoga-pilates/inschrijfformulier-workshops/er.

  • Category: Algemeen
  • Reacties uitgeschakeld voor Yoga voor de overgang

Agenda november 2022

MAANDAG
09.30 Pilates (2)

18.00 Hatha Flow

19.30 Pilates (2)

DINSDAG

11.00 Pilates prive

18.00 Pilates prive

WOENSDAG

18.00 Chandra Yoga

19.30 Pilates stretch

DONDERDAG

09.30 Hatha flow

18.00 Pilates prive

19.30 Yin Yoga
VRIJDAG

09.30 Pilates 2

14.00 cursus: Meditatie, de aandacht richten op

Podcast: 100% Catharina

ZATERDAG

09.30 Hatha flow

11.00  Personal training

13.30 workshop

 

BODYFLEX 100% Catharina

Frederikstraat 60 A
2514 LL Den Haag
[Google Maps]

T 070-3656583


E info@bodyflex.nl
Contact form