dinsdag maart 21, 2023 09:34

Mula Yoga

Posted by Catharina

Mula Yoga, voor een rechte rug en stabiele stand.

Mula is wortel en yoga is verbinden, om tot deze verbinding te komen is het fijn als de rug recht is en er niet al te veel krommingen zijn. In de wervelkolom zijn van nature lichte krommingen, een aan de onderzijde van de wervelkolom, gevolgd door een bolling en dan weer een lichte holling bij de bovenzijde van de wervelkolom. Deze standen kunnen worden beïnvloed door allerlei factoren die ervoor zorgen dat deze natuurlijke krommingen veranderen. Zo kan er een extreem holle rug ontstaan, een overdreven bolle rug en een grotere holling bij de nek. Verder kan het ook zo zijn dat een wervelkolom in een s-bocht wordt geduwd. Al deze standen hebben invloed op het natuurlijk evenwicht, ze kunnen bijdragen aan energieverlies en disharmonie. 

Om dit te voorkomen kun je zelf heel veel doen, door oefeningen te doen en disbalans in het lichaam op te heffen.

Wat ga je doen

In Mula Yoga leer je oefeningen die kunnen bijdragen deze krommingen op te heffen en terug te brengen naar de natuurlijk stand. Dit wordt gedaan aan de hand van bekkenbodem oefeningen, ademhalingsoefeningen, zit en sta houdingen. En natuurlijk stretch en ontspanningsoefeningen.

Voordelen van Mula Yoga

  • Je houding verbetert
  • De ademhaling verbetert
  • Het ontspant
  • Zorgt voor meer evenwicht
  • Versterkt je spierkracht
  • Zorgt voor vreugde

Wanneer is deze les?

Deze lesgeef ik in maart op vrijdag aanvang 13.30 uur. Kosten voor een losse les € 20,00. Je kunt ook gebruik maken van een rittenkaart 10 lessen € 150,00. Deze kaart is vier maanden geldig. Met deze kaart kun je ook deelnemen aan een van de andere lessen die gegeven worden in de studio: Bodyflex 100% Catharina. Adres van de studio: Frederikstraat 60 A, te Den-Haag.

Leuk als je meedoet met Mula Yoga. Het is geen nieuwe vorm, maar wel heel nuttig om aan mee te doen. Je kunt je inschrijven voor deze les via het inschrijfformulier op mijn website.

  • Category: Algemeen, Yoga
  • Reacties uitgeschakeld voor Mula Yoga

Agenda augustus 2023

MAANDAG

11.00 Personal training

19.30 Pilates (2) locatie RO

DINSDAG

09.15 Personal Yoga

10.45 Pilates prive

18.00 Pilates prive

WOENSDAG

10.30 Personal training

18.00 Chandra Yoga (online)

DONDERDAG

18.00 Pilates prive

19.30 Yin Yoga (locatie RO)
VRIJDAG

10.00 personal training

ZATERDAG

09.30 Hatha flow (online)

Chakra balans

 

BODYFLEX 100% Catharina

Mauritskade 77
2514 HH Den Haag
[Google Maps]

T 070-3656583


E info@bodyflex.nl
Contact form