Pilates

Pilates, in controle van het Power House

Pilates, is een uniek systeem van rek- en strekoefeningen ontwikkelt door Joseph Pilates. Een methode die hij zelf “Contrology” noemde. Zijn hele leven heeft hij gewijd aan het ontwikkelen van deze methode, die een positief effect heeft op de lichaamshouding en de adem. De oefeningen worden uitgevoerd vanuit de kern van het lichaam: het Power House.

Het is een heerlijke workout voor lichaam en geest. Leuke bijkomstigheid is dat het zorgt voor sterke spieren, een betere houding, souplesse en balans. Deze workout verenigt lichaam en geest, en creëert een meer gestroomlijnd lichaam. Met name de training op de mat leert dat het lichaam en een ontspannen geest de ingrediënten zijn voor het bereiken van een goede lichamelijke conditie.  Pilates is een hele fijne methode om je lichaam op een verantwoorde manier te trainen met maximaal resultaat.

Bodyflex 100% Catharina geeft  Pilatesmat lessen in de volgende niveaus:

  • Pilates 1 fundamentals
  • Pilates flow
  • Pilates up to advanced
  • Pilates privé/therapie

Pilates 1 fundamentals: In deze les maak je kennis met de fundamenten van Pilates: controle, centrering, concentratie, precisie, ademhaling en flow. Je ontvangt informatie over de basisprincipes van Pilates. Je leert te werken met het Power House, ontvangt aanwijzingen over termen als de box, de centrale lijn van het lichaam (wervelkolom) en wat wordt bedoeld met neutraal bekken.

Aandacht in deze les: voor het aanleren van de basis oefeningen van een Pilates mat les, de setup van de oefeningen, gebruik van de adem en het Power House. Zeer geschikt voor een ieder die weinig tot geen ervaring heeft met Pilates. Deze les kun je uitsluitend volgen in de studio

Pilates Flow (2): Een heerlijke training geschikt voor een ieder die ervaring heeft met Pilates en op de hoogte is van de basis principes. In deze les wordt gewerkt aan het vloeiend uitvoeren van de oefeningen die zich richten op de kracht en souplesse van het lichaam.

Pilates up to advanced (2+) gaat een stapje verder, de deelnemer heeft weinig aanwijzingen nodig. In deze les ligt het tempo hoger, waardoor ook wordt gewerkt aan het uithoudingsvermogen en de aandacht gericht houden. Geschikt voor een ieder die geen blessures heeft en houdt van een pittige, uitdagende training.

Tijdens de lessen kunnen kleine materialen worden ingezet: de grote bal, magic cirkel, belts en blokken. Voor deelname aan een groepsles graag een plaats reserveren via het reserveringsformulier. 

Privé, een op een

Wil je liever alleen trainen of  heb je last van een blessure of lichamelijke klachten. Maak dan een afspraak voor een Pilates prive. Ideaal om zeer precies aanwijzingen te krijgen en de oefeningen in precisie uit te voeren. Zijn er oefeningen die door een blessure of klacht niet kunnen worden uitgevoerd dan wordt een alternatief geboden. Naast het doen van de pilates oefeningen worden stretchen en ademhalingsoefeningen gedaan om geblokkeerde energie vrij te maken.

Wil je prive, 1 op 1 aan de slag, maak dan een afspraak voor een Personal training.


Agenda augustus 2023

MAANDAG

11.00 Personal training

19.30 Pilates (2) locatie RO

DINSDAG

09.15 Personal Yoga

10.45 Pilates prive

18.00 Pilates prive

WOENSDAG

10.30 Personal training

18.00 Chandra Yoga (online)

DONDERDAG

18.00 Pilates prive

19.30 Yin Yoga (locatie RO)
VRIJDAG

10.00 personal training

ZATERDAG

09.30 Hatha flow (online)

Chakra balans

 

BODYFLEX 100% Catharina

Mauritskade 77
2514 HH Den Haag
[Google Maps]

T 070-3656583


E info@bodyflex.nl
Contact form