Pilates

Pilates, in controle van het Power House

Pilates, is een uniek systeem van rek- en strekoefeningen ontwikkelt door Joseph Pilates. Een methode die hij zelf “Contrology” noemde. Zijn hele leven heeft hij gewijd aan het ontwikkelen van deze methode, die een positief effect heeft op de lichaamshouding en de adem. De oefeningen worden uitgevoerd vanuit de kern van het lichaam: het Power House.

Het is een heerlijke workout voor lichaam en geest. Leuke bijkomstigheid is dat het zorgt voor sterke spieren, een betere houding, souplesse en balans. Deze workout verenigt lichaam en geest, en creëert een meer gestroomlijnd uiterlijk. Met name de training op de mat leert dat het lichaam en een ontspannen geest de ingrediënten zijn voor het bereiken van een goede lichamelijke conditie.  Pilates is een hele fijne methode om je lichaam op een verantwoorde manier te trainen met maximaal resultaat.

Bodyflex 100% Catharina geeft  Pilatesmat lessen in de volgende niveaus:

  • Pilates fundamentals
  • Pilates flow
  • Pilates up to advanced
  • Pilates privé/therapie

Pilates fundamentals: aandacht op het aanleren van de fundamenten van Pilates: controle, centrering, concentratie, precisie, ademhaling en flow. In vier  lessen wordt gewerkt aan de basisprincipes van Pilates: het Power House, de box, de centrale lijn van het lichaam (wervelkolom) en neutraal bekken. Aandacht in deze reeks richt zich op het aanleren van de basis oefeningen van een Pilates mat les, de setup van de oefeningen, gebruik van de adem en het Power House. Zeer geschikt voor een ieder die weinig tot geen ervaring heeft met Pilates.

Pilates Flow (2): deze les is geschikt voor een ieder die ervaring heeft met Pilates en op de hoogte is van de basis principes. In deze les wordt gewerkt aan het vloeiend uitvoeren van de oefeningen die zich richten op de kracht en souplesse van het lichaam. Pilates up to advanced (2+) gaat een stapje verder, de deelnemer heeft weinig aanwijzingen nodig. In deze les ligt het tempo hoger, waardoor ook wordt gewerkt aan het uithoudingsvermogen en de aandacht gericht houden. Geschikt voor een ieder die al voor een langere tijd mat lessen doet, geen blessures heeft en houdt van een pittige, uitdagende training.

Tijdens de lessen kunnen kleine materialen worden ingezet: de grote bal, magic cirkel, belts en blokken. Voor deelname aan een groepsles graag een plaats reserveren via het reserveringsformulier. 

Privé, een op een

Wil je liever alleen trainen of  heb je last van een blessure of lichamelijke klachten. Maak dan een afspraak voor een Pilates prive. Ideaal om zeer precies aanwijzingen te krijgen en de oefeningen in precisie uit te voeren. Zijn er oefeningen die door een blessure of klacht niet kunnen worden uitgevoerd dan wordt een alternatief geboden. Naast het doen van de pilates oefeningen worden stretchen en ademhalingsoefeningen gedaan om geblokkeerde energie vrij te maken.

Wil je prive, 1 op 1 aan de slag, maak dan een afspraak voor een Personal training.


Agenda oktober 2021

MAANDAG
09.30 Pilates (2)

18.00 Hatha Flow

19.30 Pilates (2)

DINSDAG
11.00 Personal training

18.00 Personal training

WOENSDAG

18.00 Chandra Yoga

19.30 Pilates (1)
DONDERDAG

09.30 Hatha flow

19.30 Yin Yoga
VRIJDAG

11.00 Personal training

13.30 Chakra chikitsa, een reis langs de chakra’s

ZATERDAG

09.30 Pilates en stretch

10.45 Power Yoga

14.00 Workshops

 

BODYFLEX 100% Catharina

Frederikstraat 60 A
2514 LL Den Haag
[Google Maps]

T 070-3656583


E info@bodyflex.nl
Contact form