Pilates

Pilates, in controle van het Power House.

Pilates, is een uniek systeem van rek- en strekoefeningen ontwikkelt door Joseph Pilate. Een methode die hij zelf “Contrology” noemde. Zijn hele leven heeft hij gewijd aan het ontwikkelen van deze methode. Zijn methode draagt  bij aan een juiste lichaamshouding en goede ademhaling. De oefeningen worden uitgevoerd vanuit de kern van het lichaam, het Power House. Het is een heerlijke workout voor lichaam en geest.

Pilates zorgt voor sterke spieren, een betere houding, souplesse en balans. Het verenigt lichaam en geest, en creëert een meer gestroomlijnd uiterlijk. Met name de training op de mat, leert dat het lichaam en ontspannen geest de ingrediënten zijn voor het bereiken van een goede lichamelijke conditie.

Bodyflex 100% Catharina geeft  Pilatesmat lessen in de volgende niveaus:

  • Pilates principes
  • Pilates intermediate (2)
  • Pilates up to advanced (2+)
  • Pilates privé

Pilates principes: aandacht op het aanleren van de fundamenten van Pilates: controle, centrering, concentratie, precisie, ademhaling en flow. In deze les wordt gewerkt aan de basisprincipes van Pilates: het Power House, de box, de centrale lijn van het lichaam (wervelkolom) en neutraal bekken. Deze les richt zich op het aanleren van de eerste oefeningen van Pilates mat, gebruik van de adem en het Power House. Deze les is geschikt voor een ieder die weinig tot geen ervaring heeft met Pilates.

Pilates  intermediate (2) ligt de aandacht meer op flow en precisie. Deze les is geschikt voor een ieder die ervaring heeft met Pilates en op de hoogte is van de basis principes. In deze les wordt gewerkt aan het vloeiend uitvoeren van de oefeningen. Meer oefeningen die zich richten op de kracht en souplesse van het lichaam. Pilates up to advanced (2+) gaat een stapje verder, de deelnemer heeft weinig aanwijzingen nodig. In deze les ligt het tempo hoger, waardoor ook wordt gewerkt aan het uithoudingsvermogen en de aandacht gericht houden. Geschikt voor een ieder die al voor een langere tijd mat lessen doet, geen blessures heeft en houdt van een pittige, uitdagende training.

Privé

Wil je liever alleen trainen of  heb je last van een blessure of lichamelijke klachten. Maak dan een afspraak voor een Pilates prive (Personal training). In deze training aandacht voor het mobiel maken van het lichaam en het versterken van het Power House. Voor de oefeningen die door de blessure of klacht niet kunnen worden uitgevoerd wordt een alternatief geboden waardoor de klacht niet meer als hinderlijk wordt ervaren. Naast het doen van de pilates oefeningen worden stretchen gedaan om geblokkeerde energie vrij te maken.

Tijdens de lessen kan  gebruik worden gemaakt van  kleine materialen  zoals: de grote bal, magic cirkel, belts en blokken. Deze methode draagt bij aan het verbeteren van de lichaamshouding, de ademhaling en zorgt voor een stevige kern! Het is de methode om je hele lichaam op een verantwoorde manier te trainen zonder dat het ten koste gaat van je energie. Voor deelname aan een groepsles kunt u een plaats reserveren via het reserveringsformulier, voor prijzen klik hier


Lesrooster april 2021

MAANDAG
09.30 Pilates (2)

18.00 Hatha Flow

19.30 Pilates (2)

DINSDAG
09.30 Power Yoga (live)

18.00 Chakra Yoga

19.30 Hormoon Yoga, oefenreeks

WOENSDAG

08.00 Wake up Yoga

18.00 Chandra Yoga

19.30 Pilates (2)
DONDERDAG

10.00 cursus

19.30 Yin Yoga
VRIJDAG

08.00 Wake up Yoga

09.30 Pilates (2)

13.00 Yoga nidra

ZATERDAG

10.45 Power Yoga

14.00 Workshops

 

BODYFLEX 100% Catharina

Frederikstraat 60 A
2514 LL Den Haag
[Google Maps]

T 070-3656583
T 06-51419790


E info@bodyflex.nl
Contact form