Pilates

Pilates, in controle van het Power House.

Pilates, is een uniek systeem van rek- en strekoefeningen die door Joseph Pilates werd ontwikkeld, een methode die hij zelf “Contrology” noemde. Zijn hele leven heeft hij gewijd aan het ontwikkelen van deze methode. Een methode die bijdraagt aan een juiste lichaamshouding. De oefeningen worden uitgevoerd vanuit de kern van het lichaam, het Power House. Pilates zorgt voor sterke spieren, een betere houding, souplesse en balans. Het verenigt lichaam en geest, en creëert een meer gestroomlijnd uiterlijk. Met name de training op de mat, leert ons dat het lichaam het beste en enige instrument is dat nodig is voor het bereiken van een goede lichamelijke conditie.

Bodyflex 100% Catharina geeft  Pilatesmat lessen in de volgende niveaus:

  • Pilates principes
  • Pilates intermediate (2)
  • Pilates up to advanced (2+)
  • Pilates privé

Pilates principes ligt de aandacht op het aanleren van de fundamenten van Pilates: controle, centrering, concentratie, precisie, ademhaling en flow. In deze les wordt gewerkt aan de basisprincipes van Pilates: het Power House, de box, de centrale lijn van het lichaam (wervelkolom) en neutraal bekken. De oefenreeks Pilates beginner richt zich op het aanleren van de eerste oefeningen van Pilates mat.  Deze les is geschikt voor degene die weinig tot geen ervaring heeft met Pilates.

Pilates  intermediate (2) ligt de aandacht meer op flow en precisie. Deze les is geschikt voor een ieder die ervaring heeft met Pilates en op de hoogte is van de basis principes. In deze les wordt gewerkt aan het vloeiend uitvoeren van de oefeningen, er wordt gewerkt aan de kracht en souplesse van het lichaam. Pilates up to advanced (2+) gaat een stapje verder, de deelnemer heeft weinig set up cues nodig. In deze les ligt het tempo hoger, wordt gewerkt aan het uithoudingsvermogen en de aandacht gericht houden. Deze les is geschikt voor degene die al voor een langere tijd mat lessen doet, geen blessures heeft en houdt van een pittige, uitdagende training.

Pilates privé, een les voor mensen die liever alleen willen trainen of last hebben van met blessures of lichamelijke klachten. De oefeningen richten zich op het mobiel maken van het lichaam en het versterken van het Power House. Voor de oefeningen die door de blessure of klacht niet kunnen worden uitgevoerd wordt een alternatief geboden waardoor de klacht niet meer als hinderlijk wordt ervaren. Naast het doen van de pilates oefeningen worden stretchen gedaan om geblokkeerde energie vrij te maken. Deze les wordt een op een geboden (personal training).

Tijdens de lessen kan  gebruik worden gemaakt van  kleine materialen  zoals: de grote bal, magic cirkel, belts en blokken. Deze methode draagt bij aan het verbeteren van de lichaamshouding, de ademhaling en zorgt voor een stevige kern! Het is de methode om je hele lichaam op een verantwoorde manier te trainen zonder dat het ten koste gaat van je energie. Voor deelname aan een groepsles kunt u een plaats reserveren via het contact formulier, voor prijzen klik hier


Lesrooster juli 2020

MAANDAG
09.30 Pilates (2)

18.00 Hatha Flow

19.30 Pilates (2)

DINSDAG
10.00 Personal training

11.00 Personal training

WOENSDAG

09.30 Power Yoga

18.00 Chandra Yoga

19.30 Pilates
DONDERDAG

09.30 geen les

19.30 Yin Yoga
VRIJDAG

09.30 Pilates (2)

10.45  Cursus Ashtanga

ZATERDAG
10.45 Power Yoga

14.00 workshops

Voor deelname aan een les kun je een plaats reserveren via het contactformulier

Wil je liever online, dat kan ook, geef aan dat je online wil meedoen.

Graag 5 minuten voor aanvang van een les aanwezig zijn.

 

BODYFLEX 100% Catharina

Frederikstraat 60 A
2514 LL Den Haag
[Google Maps]

T 070-3656583
T 06-51419790


E info@bodyflex.nl
Contact form