Winkel

Bodyflex 100% Catharina  is gelegen  in het centrum van Den Haag (Willems park), in de Frederikstraat. In het winkelgedeelte van de studio worden Yoga gerelateerde producten verkocht. Catharina schrijft korte verhalen (blogs) en boeken. In de winkel zijn haar boeken te koop:

  • Yin Yoga, een reis naar binnen (uitverkocht)
  • Ganesha en een reis langs de zeven chakra’s
  • Chakra chikitsa, evenwicht herstellen in de wielen van energie

Chakra Chikitsa, evenwicht brengen in de wielen van energie

Chakra is wiel van energie. Chikitsa is therapie, heel maken. In dit autobiografisch werkboek maakt Catharina een reis langs de zeven chakra’s. Aanleiding voor het schrijven van dit boek is haar knieblessure. In 2018 maakt ze voor het eerst sinds jaren een dansje. Ze verzwikt haar enkel en haar knie blokkeert. Deze gebeurtenis brengt haar aandacht naar binnen. Ze stelt zich zelf de vraag waar ging ik van heel naar uit mijn evenwicht. Ze richt haar aandacht op de zeven chakra’s en ondekt een patroon. Een patroon waar ze over schrijft en van onthecht.

In het boek staan meerdere oefenreeksen die de aandacht brengen naar de wielen van energie. Een echte aanrader voor en ieder die op een laagdrempelige manier met de chakra’s wil werken. Het boek kost € 22,95.

Ganesha en een reis langs de zeven chakra’s

Ganesha is een beeld dat je in bijna ieder Yoga school tegenkomt. Hij staat symbool voor het wegnemen van hindernissen en is de beschermheilige van reizigers. In dit boek maak je kennis met Ganesha en hoe hij is ontstaan. Een chakra is een onderdeel binnen de Yoga leer. Het is een prachtig thema om mee te werken. Ieder chakra staat voor een bepaald onderdeel waar we in het leven mee te maken krijgen, zoals liefde, leven, communicatie, gevoelens en bewustzijn.

Yoga is vooral jezelf zijn. De chakra’s kun je zien als bouwstenen om jezelf te kunnen zijn. Het boekje begint met een inleiding over het ontstaan van Ganesha, gevolgd door een uitleg over de chakra’s en Yoga oefeningen voor deze chakra’s.

De oefeningen in dit boek zijn geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar en zijn ook zeer geschikt om samen met je kind te doen. Op mijn Youtube kanaal vind je meer informatie over het ontstaan van deze titel.

Het boek is geschreven in 2016 nadat Catharina was gevraagd de dochter van een van haar leden, een Yoga les te geven als verjaardagspartijtje. Het boek kost € 19,95.

Yoga nidra: yoga slaap, ontspannen niet slapen

Yoga nidra is een hele fijne oefening om het lichaam te ontspannen en geestelijk en lichamelijk evenwicht te krijgen. Heb je veel stress, of heb je intensief gesport dan is het zeer aan te bevelen een keer per week of per twee weken Yoga nidra te beoefenen. Deze oefening doe je liggend op je rug, in een schemerige ruimte. Het is fijn om tijdens deze oefening een deken of lichte sjaal over het lichaam te plaatsen.

Yoga Nidra kun je beoefenen in een Yoga school of met geluidsopnamen. Catharina spreekt Yoga Nidra sessies in. Sommige van deze sessies staan opgeschreven in het boek dat zij gebruikt voor het beoefenen van Yoga nidra: Yoga Nidra van Swami Satyananda Raraswati (isbn:90-805129-1-5). Ook spreekt zij sessies in op aanvraag en als zij zich geinspireerd voelt door een bepaald onderwerp. Zij heeft de volgende bestanden ingesproken:

  • Yoga nidra: visualiseren van beelden (31:41 min) prijs: € 11,00
  • Yoga nidra: wisselende neusademhaling en ohm meditatie (41:28 min) prijs € 14,50
  • Yoga nidra: de innerlijke leraar  (43:30 min) prijs: € 14,50
  • Yoga nidra: voor het slapen gaan (19:20 min) prijs € 7,50

Deze opnamen zijn te bestellen via het bestelfomulier.

Wil je een van de boeken of Yoga nidra audio-opnamen bestellen? Maak gebruik van het bestelformulier.

 

 


Agenda oktober 2021

MAANDAG
09.30 Pilates (2)

18.00 Hatha Flow

19.30 Pilates (2)

DINSDAG
11.00 Personal training

18.00 Personal training

WOENSDAG

18.00 Chandra Yoga

19.30 Pilates (1)
DONDERDAG

09.30 Hatha flow

19.30 Yin Yoga
VRIJDAG

11.00 Personal training

13.30 Chakra chikitsa, een reis langs de chakra’s

ZATERDAG

09.30 Pilates en stretch

10.45 Power Yoga

14.00 Workshops

 

BODYFLEX 100% Catharina

Frederikstraat 60 A
2514 LL Den Haag
[Google Maps]

T 070-3656583


E info@bodyflex.nl
Contact form