Het A B C van Yoga

Yoga staat voor éénworden met het zelf, een zijn. Op dit moment kun je kiezen uit heel veel vormen van Yoga. Yoga is meer dan het doen van een rek of een strek oefening, het is slechts een van de onderdelen van Yoga. Andere onderdelen van Yoga zijn: zelfstudie en kijken naar je overtuigingen die ten grondslag liggen aan je leven in het hier en nu.

In de training het A B C van Yoga geeft Catharina uitleg aan Yoga, maak je kennis met de acht paden van Yoga en de zeven chakra’s. Een chakra is een wiel van energie dat langs de wervelkolom ligt en in de schedel. Je kunt ze niet fysiek uit je lichaam halen wel ervaren. Ze zijn een prachtig middel om je overtuigingen te toetsen. De acht paden van Yoga worden ingezet om te komen tot de eindstaat van Yoga, harmonie ervaren.

In deze training staat centraal het A B C van Yoga:

  • A van asana practice gaat over het opbouwen van een dagelijkse Yoga beoefening. Lesgeven in de basis elementen van yoga, het bestuderen van de verschillende asanas of houdingen en de acht paden van Yoga. Deze paden (yamas, niyamas, asana, pranayama, pratyahara, dharana, dhyana, samadhi) staan omschreven in de Yoga sutras. Tijdens dit onderdeel wordt ingegaan op de fysieke kant van Yoga en de bijbehorende sutra’s.

B van balans, in Yoga draait het om balans. Balans vinden tussen de maan (yin) en zon (yang) energie. In dit onderdeel wordt ingegaan op deze twee energieën. Hoe deze je dagelijks leven beïnvloeden en hoe je deze weer in harmonie kunt brengen

C van chakra’s, wielen van energie. Dit onderdeel brengt je van de buitenwereld naar de binnenwereld, de chakras of wielen van energie leveren energie, een kenmerk of kwaliteit dat jou vormt. Ze fungeren als gidsen om inzicht te krijgen in karmische stukken en relaties. De relatie met jezelf en de wereld om je heen. Karma is de handeling in het heden die zijn oorsprong heeft in het verleden

Doel van Yoga is het stilleggen van de gedachten en jouw waarheid aanschouwen. Niet langer reageren vanuit oude pijn, patronen herkennen en hiervan onthechten. Hulpmiddelen hierbij zijn: lichaamstraining, ademhalingsoefeningen en onderzoeken van de reacties van het eigen wezen zodat men steeds dichter bij de eigen kern of ware kracht kan uitkomen.

Tijdens deze training gaan we in op de volgende onderwerpen

  • De verschillende vormen van Yoga en hun betekenis
  • Opbouwen van een dagelijkse Yoga routine
  • Lesgeven in Yoga
  • De acht paden van Yoga en de Yoga sutras
  • Alignement (lichaamshouding), bandhas en ademhaling
  • Innemen van een gemakkelijke houding en meditatie technieken
  • De zeven chakra’s, nadis en bandha’s
  • Emoties en gedachten, zelfstudie
  • De innerlijke leraar ontmoeten

Catharina 2Deze training bestaat uit acht trainingen

In acht trainingen maak je kennis met een van de paden van Yoga en het bijbehorende chakra. Zoals een boom de juiste bodem nodig heeft om te kunnen groeien, wordt gestart met het leggen van een stevige bodem. Eerst wordt gewerkt aan stabiliteit vandaar wordt gewerkt in een tempo dat past bij Yoga steeds verder naar de top, naar jouw einddoel. Dat is voor een ieder verschillend, het kan zijn: harmonie, eenwording of beter in je lijf zitten.

Deze training richt zich op de basisbeginselen van Yoga en kennis maken met verschillende onderdelen van Yoga. Naast het ontwikkelen van een dagelijkse Yoga routine, wordt ingegaan op de Yoga sutra’s. In dit boek staat opgeschreven de wetenschap van Yoga. In het boek staat in het eerste hoofdstuk wat Yoga is, het tot stilstand brengen van de wervelingen van de geest. Dan staat aangegeven hoe je deze staat verliest en wat je kan doen om terug te keren naar deze staat. In de intensieve Yoga training het A B C van Yoga leer je praktische oefeningen om te komen tot deze eindstaat. Aan bod komen Yin en Yang, de wet van aantrekking en vernietiging, de vijf elementen en de hoedanigheden van de natuur.

Voor wie is deze training

Deze training is geschikt voor een ieder die zich zelf wil verdiepen in Yoga, een gedegen Yoga routine wil opbouwen, zichzelf persoonlijk wil ontwikkelen, les wil geven. Tijdens de training worden opdrachten gegeven om thuis  aan te werken. De gemiddelde studiebelasting is zes tot acht uur per week. Iedere volgende training worden de opdrachten behandeld. Voor de laatste trainingsdag word je uitgenodigd een verslag te maken in de vorm van een: workshop, les, lezing of verslag van de training.  De trainingen zijn op twee dagdelen: vrijdag 13.00 uur- 16.00 uur en op zaterdag 10.00-16.00 uur. Er kunnen minimaal 4 deelnemers en maximaal 8 deelnemers deelnemen. Schrijf je dus snel in!

Wanneer is deze training?

Eerst volgende training start na de zomervakantie op vrijdag: 3 september 2021 en zaterdag 4 september 2021. Vervolgdata: 1/2 oktober, 5/6 november, 3/4 december 2021, 7/8 januari 2022, 11/12 februari 2022, 4/5 maart 2022, 1/2 april 2022.

Kosten voor deze  training:  € 1.100,00 (inclusief handouts exclusief aan te raden boeken)

Voor deelname aan deze training kun je je aanmelden via het inschrijfformulier

 


Agenda november 2021

MAANDAG
09.30 Pilates (2)

18.00 Hatha Flow

19.30 Pilates (2)

DINSDAG
11.00 Personal training

18.00 Personal training

WOENSDAG

10.00 cursus

18.00 Chandra Yoga

19.30 Pilates en stretch
DONDERDAG

18.00 Personal training

19.30 Yin Yoga
VRIJDAG

09.30 Pilates (2)

11.00 Personal training

Vanaf 13.00 Reiki

ZATERDAG

09.30 Hatha flow

10.45 Power Yoga

14.00 Workshops

 

BODYFLEX 100% Catharina

Frederikstraat 60 A
2514 LL Den Haag
[Google Maps]

T 070-3656583


E info@bodyflex.nl
Contact form