Workshops

Iedere maand organiseert Bodyflex 100% Catharina inspirerende workshops.  Een workshop duurt langer dan een reguliere les en is bedoeld om een onderwerp verder uit te diepen of kennis te maken met een van de facetten van Yoga.  De volgende workshops staan op de agenda:

Zaterdag 4 januari 2020 Hormoon Yoga, voor meer balans voor en na de overgang

Iedere maand schommelen de hormonen, tot aan de overgang dan heb je nog een keer een grote schommeling voordat je geen hinder meer ondervind van deze schommelingen. De ene vrouw heeft er veel last van een ander wat minder. Hormoon Yoga is een serie van yogahoudingen die zich richt op het stimuleren of in balans brengen van de hormonen oestrogeen en progesteron. Deze serie is nuttig voor vrouwen die hinder ondervinden van de maandelijkse cyclus, vrouwen die in de overgang zijn, vrouwen die zwanger willen worden of voor de vrouw na de overgang die een fijne serie yogahoudingen wil doen.

Aan de hand van yoga houdingen, ademhalingstechnieken, visualisaties en het sturen van energie worden de belangrijkste klieren die verantwoordelijke zijn voor het produceren van de vrouwelijke hormonen gestimuleerd.

Hormoon Yoga is een dynamische reeks van Yogahoudingen die eindigt met een lange ontspanning om de geest tot rust te brengen en het lichaam te ontdoen van stress. Regelmatige beoefening van deze serie helpt om klachten gerelateerd aan de overgang en de menstruatie te verminderen of zelfs te doen verdwijnen. Maak kennis met deze serie van Yoga houdingen in de workshop Hormoon Yoga voor meer balans voor en na de overgang. Aanvang workshop 14.00 uur (duur 2 uur) kosten € 35,00

Zaterdag 18 januari 2020 Gronden, kwaliteit van het eerste chakra

Gronden is heel gemakkelijk zag ik onlangs voorbij komen op het web. Gewoon op je blote voeten in het gras lopen. Heerlijk als dat zo gaat, maar dat geldt natuurlijk niet voor iedereen. Zelf loop ik iedere dag op mijn blote voeten, en het heeft iets langer geduurd om te gronden. Er zijn ook mensen die een trauma hebben opgelopen en die moeite hebben om te gronden. Die het wel fijn vinden om niet altijd aanwezig te zijn, afstand nemen van het aardse leven.

Gronden is meer dan het plaats nemen op je blote voeten, je bewust zijn van je voeten en dat deze de aarde raken is een begin. Gronden hoort bij het eerste chakra. Een chakra is een wiel van energie, dat een bepaalde energie levert. De energie van het eerste chakra werkt aardend, het is tamas. Tamas staat voor zwaarte, je letterlijk aan de grond houden, houvast vinden.

De chakras zijn wielen van energie die je vindt langs de wervelkolom, in het hoofd, de handen, de voeten, ellebogen en knieën. Je kunt een chakra niet zien, maar wel voelen en ervaren. Ze liggen langs de wervelkolom en staan in verbinding met het aura. Het aura is een veld dat jou omgeeft en net als je huid je afschermt van invloeden van buiten. De chakra’s verwerken informatie ze slaan energie op en sturen energie door naar de verschillende systemen van het lichaam. De zeven chakra’s waarin het meest les wordt gegeven zijn: Muladhara, Svadhistana, Manipura, Anahata, Vishuddi, Anja en Sahasrara.

In deze workshop staat Muladhara Chakra centraal, het wiel dat verwijst naar het fysieke lichaam en het element aarde. Aan de hand Yoga oefeningen, ademhalingsoefeningen,  mantra’s, meditatie, visualisaties en zelfonderzoek maak je kennis met dit chakraAanvang workshop 14.00 uur (duur 3 uur) Kosten € 45,00

Zaterdag 1 februari 2020 Yoga Detox, ruimte vrijmaken!

Detox is reinigen, lichaam en geest reinigen van materiaal dat een vrije doorstroming in de weg staat. Iedere dag eet je, fysiek voedsel en consumeer je gedachten. Fysiek voedsel voor de nodige brandstof om je lichaam in goede conditie te houden. Gedachten ontstaan, niet vanuit het niets maar omdat je met je zintuigen waarneemt. Sommige gedachten zijn heel nuttig en dragen bij aan een gezond leven, andere zijn totaal zinloos en zorgen ervoor dat je in hetzelfde rondje blijft lopen of patroon blijft hangen. Iets dat veel energie kost en dat je volgens de Yoga leer zou moeten vermijden.

In deze workshop aandacht voor het onderwerp Detox, of reiniging, je ontdoen van zaken die zorgen voor vertraging en belemmering van een vrije doorgang van energie. We gaan kijken naar de verschillende lagen waarin energie beweegt en zich manifesteert, hoe je deze kunt beïnvloeden, welk systeem voedsel omzet in bruikbare energie en hoe je dit onderhoudt.

Naast het doen van Yoga oefeningen, krijg je ook tips over voeding en leefwijze. Wordt ingegaan op het nut van Detoxen, hoe vaak je dit kan doen, wanneer wel en wanneer niet. Aanvang workshop: 14.00 uur (duur 2 uur) kosten €35,00

Voor deelname aan de workshops kun je een plaats reserveren via het  contactformulier of bellen naar 070-3656583. Gereserveerde plaatsen graag afmelden 1 dag voor aanvang van de workshop.

 


Lesrooster januari 2020

MAANDAG
09.30 Pilates (2)

18.00 Yoga
19.30 Pilates (2)
DINSDAG
09.30 Ashtanga Vinyasa Yoga

16.00 Personal training

WOENSDAG

18.00 Bodyflex Chandra Yoga
19.30 Pilates en stretch

DONDERDAG

09.30 Ashtanga Vinyasa Yoga

19.30 Yin Yoga
VRIJDAG

09.30 Pilates (2)

13.00 Cursus

ZATERDAG
09.30 Pilates principles
10.45 Power Yoga

14.00 workshops
Graag 5 minuten voor aanvang van een les aanwezig zijn. Prijzen voor deelname aan de lessen vind u hier

Voor deelname aan een les kun je een plaats reserveren via het contactformulier

 

BODYFLEX 100% Catharina

Frederikstraat 60 A
2514 LL Den Haag
[Google Maps]

T 070-3656583
T 06-51419790


E info@bodyflex.nl
Contact form