Workshops

Iedere maand organiseert Bodyflex 100% Catharina inspirerende workshops.  Een workshop duurt langer dan een reguliere les en is bedoeld om een onderwerp verder uit te diepen of kennis te maken met een van de facetten van Yoga.  De volgende workshops staan op de agenda:

Zaterdag 15 februari 2020 Yin Yoga en Anahata chakra

Anahata” is de naam van het vierde chakra, een wiel van energie dat zich bevindt in het midden van het lichaam achter het borstbeen. Een punt waar de energie van de onder en boven gelegen chakra’s samenkomen. Heersende energie van Anahata is liefde, kwaliteit van dit chakra is beminnen, een liefdevolle relatie aangaan met jezelf en een ander. Anahata betekent ongeslagen, niet gehinderd door enige emotie in verbinding blijven met de energie van het lichaam. 

Yin Yoga is een hele fijne manier om te werken met de energie van vierde chakra en evenwicht te vinden in de onderste en bovenste chakra’s. Yin Yoga nodigt je uit het lichaam of een deel van het lichaam voor een langere periode in een bepaalde houding te brengen met de spieren ontspannen en de aandacht te richten op de adembeweging. De adem die staat voor leven en in verbinding zijn. Het vierde chakra is ongeslagen, niet gehinderd als we in liefde kunnen kijken zonder oordeel naar onszelf en naar de ander. Halverwege februari is een heel mooi moment om tot stilstand te komen, Yin Yoga is een manier om de energie van het vierde chakra te ervaren en te voelen of we in evenwicht zijn. Doe je mee? Deze workshop is op zaterdag 15 februari 2020, aanvang 14.00 uur (duur 2 uur) kosten  €35,00 

Zaterdag 29 februari 2020 Hormoon Yoga, voor meer balans voor en na de overgang

Iedere maand schommelen de hormonen, tot aan de overgang dan heb je nog een keer een grote schommeling voordat je geen hinder meer ondervind van deze schommelingen. De ene vrouw heeft er veel last van een ander wat minder. Hormoon Yoga is een serie van yogahoudingen die zich richt op het stimuleren of in balans brengen van de hormonen oestrogeen en progesteron. Deze serie is nuttig voor vrouwen die hinder ondervinden van de maandelijkse cyclus, vrouwen die in de overgang zijn, vrouwen die zwanger willen worden of voor de vrouw na de overgang die een fijne serie yogahoudingen wil doen.

Aan de hand van yoga houdingen, ademhalingstechnieken, visualisaties en het sturen van energie worden de belangrijkste klieren die verantwoordelijke zijn voor het produceren van de vrouwelijke hormonen gestimuleerd.

Hormoon Yoga is een dynamische reeks van Yogahoudingen die eindigt met een lange ontspanning om de geest tot rust te brengen en het lichaam te ontdoen van stress. Regelmatige beoefening van deze serie helpt om klachten gerelateerd aan de overgang en de menstruatie te verminderen of zelfs te doen verdwijnen. Maak kennis met deze serie van Yoga houdingen in de workshop Hormoon Yoga voor meer balans voor en na de overgang. Aanvang workshop 14.00 uur (duur 2 uur) kosten € 35,00

Zaterdag 14 maart 2020 Yoga Detox, ruimte vrijmaken!

Detox is reinigen, lichaam en geest reinigen van materiaal dat een vrije doorstroming in de weg staat. Iedere dag eet je, fysiek voedsel en consumeer je gedachten. Fysiek voedsel voor de nodige brandstof om je lichaam in goede conditie te houden. Gedachten ontstaan, niet vanuit het niets maar omdat je met je zintuigen waarneemt. Sommige gedachten zijn heel nuttig en dragen bij aan een gezond leven, andere zijn totaal zinloos en zorgen ervoor dat je in hetzelfde rondje blijft lopen of patroon blijft hangen. Iets dat veel energie kost en dat je volgens de Yoga leer zou moeten vermijden.

In deze workshop aandacht voor het onderwerp Detox, of reiniging, je ontdoen van zaken die zorgen voor vertraging en belemmering van een vrije doorgang van energie. We gaan kijken naar de verschillende lagen waarin energie beweegt en zich manifesteert, hoe je deze kunt beïnvloeden, welk systeem voedsel omzet in bruikbare energie en hoe je dit onderhoudt.

Naast het doen van Yoga oefeningen, krijg je ook tips over voeding en leefwijze. Wordt ingegaan op het nut van Detoxen, hoe vaak je dit kan doen, wanneer wel en wanneer niet. Aanvang workshop: 14.00 uur (duur 2 uur) kosten €35,00

Voor deelname aan de workshops kun je een plaats reserveren via het  contactformulier of bellen naar 070-3656583. Gereserveerde plaatsen graag afmelden 1 dag voor aanvang van de workshop.

 


Lesrooster februari 2020

MAANDAG
09.30 Pilates (2)

18.00 Yin Yoga
19.30 Pilates (2)
DINSDAG
09.30 Power Yoga

11.00 Chakra therapie

19.30 personal training

WOENSDAG

18.00 Bodyflex Chandra Yoga
19.30 Pilates

DONDERDAG

09.30 geen les

19.30 Yin Yoga
VRIJDAG

09.30 Pilates (2)

13.00 Cursus

ZATERDAG
09.30 Pilates 1
10.45 Power Yoga

14.00 workshops
Graag 5 minuten voor aanvang van een les aanwezig zijn. Prijzen voor deelname aan de lessen vind u hier

Voor deelname aan een les kun je een plaats reserveren via het contactformulier

 

BODYFLEX 100% Catharina

Frederikstraat 60 A
2514 LL Den Haag
[Google Maps]

T 070-3656583
T 06-51419790


E info@bodyflex.nl
Contact form