Workshops

Iedere maand organiseert Bodyflex 100% Catharina inspirerende workshops.  Een workshop duurt langer dan een reguliere les en is bedoeld om een onderwerp verder uit te diepen of kennis te maken met een van de facetten van Yoga.  De volgende workshops staan op de agenda:

Zaterdag 11 juli 2020 Yoga “chakra chiktisa”

Gronden, evenwicht vinden op aarde, is een van de onderwerpen in deze workshop. Gronden is een kwaliteit van Muladhara chakra, mula is wortel, dhara is steun, chakra is wiel, rad of stroming. Een chakra is een punt gelegen in het lichaam, dat niet fysiek uit het lichaam kan worden gehaald. Je kunt het wel voelen en ervaren. 

Voelen en ervaren zijn twee termen die passen in de nieuw tijd, die heet Aquariustijd. Het oude systeem maakt plaats voor een nieuw systeem, waar we ons kunnen inleven, empathie hebben, ons kunnen verplaatsen in een ander. Een ander niet boven op zijn lip gaan zitten, maar de ruimte geven om te zijn, te kunnen leven in liefde en overvloed. 

We hoeven hiervoor niet te vechten of een oud regime ondersteboven te gooien. Alles dat nodig is, is de aandacht naar binnen keren, je eigen systeem opschonen. Hierdoor verhoogt je trilling en kun je deelnemen aan het aquariustijdperk.

Hoe doe je dat? Daar vertel ik over in workshop Yoga chakra chikitsa. Yoga is een fantastisch middel om te voelen ervaren, het is eeuwenoud en wordt door heel veel mensen beoefend. Dat het anders maakt dan sporten is dat Yoga de aandacht naar binnen brengt, uitnodigt om te onderzoeken waarom patronen zich herhalen. Patronen die soms gunstig uitpakken maar ook kunnen zorgen voor verstoring en disbalans.

Chakra’s functioneren als gidsen, ze wijzen letterlijk de weg, en kunnen helpen verstoring op te lossen. “Chikitsa” betekent heel maken, evenwicht aanbrengen. 

In deze workshop wordt een reis gemaakt door het chakra systeem. Waar ze voor staan, hoe energie werkt en trilling kunt verhogen. Deze workshop is op zaterdag 11 juli 2020, aanvang 14.00 uur, kosten € 35,00. Voor deelname a graag aanmelden via het contactformulier, slecht 10 plaatsen beschikbaar. Deze workshop is op locatie.  Graag je eigen mat, deken meenemen!

Zaterdag  18 juli 2020 Hormoon Yoga, voor meer balans voor en na de overgang

Iedere maand schommelen de hormonen, tot aan de overgang dan heb je nog een keer een grote schommeling voordat je geen hinder meer ondervind van deze schommelingen. De ene vrouw heeft er veel last van een ander wat minder. Hormoon Yoga is een serie van yogahoudingen die zich richt op het stimuleren of in balans brengen van de hormonen oestrogeen en progesteron.

Aan de hand van yoga houdingen, ademhalingstechnieken, visualisaties en het sturen van energie worden de belangrijkste klieren die verantwoordelijke zijn voor het produceren van de vrouwelijke hormonen gestimuleerd.

Hormoon Yoga is een dynamische reeks van Yogahoudingen die eindigt met een lange ontspanning om de geest tot rust te brengen en het lichaam te ontdoen van stress. Regelmatige beoefening van deze serie helpt om klachten gerelateerd aan de overgang en de menstruatie te verminderen of zelfs te doen verdwijnen. Maak kennis met deze serie van Yoga houdingen in de workshop Hormoon Yoga voor meer balans voor en na de overgang op zaterdag18 juli 2020. Je krijgt dan ook nuttige tips over voeding en hoe je in evenwicht kunt blijven tijdens deze onevenwichtige fase. Aanvang workshop 14.00 uur, kosten € 35,00 

Voor deelname aan de workshops kun je een plaats reserveren via het  contactformulier of bellen naar 070-3656583. Gereserveerde plaatsen graag afmelden 1 dag voor aanvang van de workshop.

 


Lesrooster juli 2020

MAANDAG
09.30 Pilates (2)

18.00 Hatha Flow

19.30 Pilates (2)

DINSDAG
10.00 Personal training

11.00 Personal training

WOENSDAG

09.30 Power Yoga

18.00 Chandra Yoga

19.30 Pilates
DONDERDAG

09.30 geen les

19.30 Yin Yoga
VRIJDAG

09.30 Pilates (2)

10.45  Cursus Ashtanga

ZATERDAG
10.45 Power Yoga

14.00 workshops

Voor deelname aan een les kun je een plaats reserveren via het contactformulier

Wil je liever online, dat kan ook, geef aan dat je online wil meedoen.

Graag 5 minuten voor aanvang van een les aanwezig zijn.

 

BODYFLEX 100% Catharina

Frederikstraat 60 A
2514 LL Den Haag
[Google Maps]

T 070-3656583
T 06-51419790


E info@bodyflex.nl
Contact form