Chakra alignement

Een chakra is een wiel van energie, het ligt in het energielichaam van de mens. Het is niet iets dat je fysiek uit je lichaam kunt halen, je kunt ze ervaren en voelen. Vijf van deze chakra liggen langs de wervelkolom, twee in het hoofd. Daarnaast zijn er nog kleinere chakra’s in de voeten, knieën, handen en ellebogen. Gezamenlijk vormen ze een systeem, het chakra systeem. Een systeem dat energie transporteert naar de verschillende delen van het lichaam en grote invloed heeft op hoe wij ons voelen. Deze chakra’s slaan energie op, verwerken energie en sturen energie. Ze staan onder invloed van onze zintuigen en het endocriene stelsel, een stelsel dat hormonen aanmaakt dat er voor zorgt dat de functies van het lichaam kunnen worden uitgevoerd.

Als alle chakra’s goed functioneren ervaar je balans. Ook kan het zijn dat een van de chakra’s niet goed functioneert, dit zorgt ervoor dat de andere chakra’s hoger of lager gaan draaien ofwel resoneren. Hoger leidt tot een overactiviteit van het chakra en lager leidt tot een onder activiteit van het chakra. Beide heeft tot gevolg dat het systeem niet naar behoren functioneert en er disbalans ontstaat.

In chakra alignement wordt onderzocht welk chakra uit balans is of welk chakra aandacht nodig heeft. Dit wordt gedaan aan de hand van een chakra scan. Als vast is komen te staan welke chakra uit balans is, worden enkele Yoga houdingen gedaan die het desbetreffende chakra stimuleren, de behandeling eindigt met een ontspanning waarin alle chakra’s weer op een lijn wordt gebracht. Tijdens de ontspanning kan gebruik gemaakt worden van edelstenen. Edelstenen kunnen een harmoniserende werking hebben op de chakra’s en het bijbehorende deelgebied.

Deze behandeling is geschikt voor een ieder die zich futloos voelt, veel stress ervaart, ongemakken ervaart tijdens de menstruatie of overgang, stijve gewrichten, rugklachten, maar ook voor mensen die het gevoel hebben dat zij steeds weer in het zelfde rondje lopen en niet weten of ze in de pas lopen met hun hartenwens. Ook zeer geschikt voor mensen die moeite hebben met aarden of zelf andere mensen helpen.

Hoe gaat dit in zijn werk?

Een behandeling gaat op afspraak, je kunt een afspraak maken op dinsdag, donderdag of vrijdagmiddag. Een behandeling duurt 60 minuten, het bestaat uit een chakra-scan/gesprek, oefeningen en ontspanning. De behandeling duurt 60 minuten. Kosten: € 70,00

Je kunt een afspraak maken via het contactformulier  Deze behandeling wordt gegeven door Catharina Blijlevens.

Sinds 2003 is Catharina Yoga en Pilates docent, ze heeft altijd een hele grote interesse gehad voor de chakra’s, ze heeft een training gevolgd tot chakra en aurahealer bij Civas.

 

 

 


Lesrooster januari 2020

MAANDAG
09.30 Pilates (2)

18.00 Yoga
19.30 Pilates (2)
DINSDAG
09.30 Ashtanga Vinyasa Yoga

16.00 Personal training

WOENSDAG

18.00 Bodyflex Chandra Yoga
19.30 Pilates en stretch

DONDERDAG

09.30 Ashtanga Vinyasa Yoga

19.30 Yin Yoga
VRIJDAG

09.30 Pilates (2)

13.00 Cursus

ZATERDAG
09.30 Pilates principles
10.45 Power Yoga

14.00 workshops
Graag 5 minuten voor aanvang van een les aanwezig zijn. Prijzen voor deelname aan de lessen vind u hier

Voor deelname aan een les kun je een plaats reserveren via het contactformulier

 

BODYFLEX 100% Catharina

Frederikstraat 60 A
2514 LL Den Haag
[Google Maps]

T 070-3656583
T 06-51419790


E info@bodyflex.nl
Contact form