Intensieve Yoga training het A B C van Yoga

Yoga staat voor één-worden met het zelf, een zijn. Op dit moment kun je kiezen uit heel veel vormen van Yoga. Yoga is meer dan het doen van een rek of een strek oefening, dat is slechts een van de onderdelen van Yoga. Andere onderdelen van Yoga zijn zelfstudie en kijken naar je overtuigingen die ten grondslag liggen aan je leven in het hier en nu. In de training het A B C van Yoga geeft Catharina  uitleg aan Yoga, maak je kennis met de acht paden van Yoga en de zeven chakra’s. Een chakra is een wiel van energie dat langs de wervelkolom ligt en in de schedel. Je kunt ze niet fysiek uit je lichaam halen wel ervaren. Ze zijn een prachtig middel om je overtuigingen te toetsen. De acht paden van Yoga worden ingezet om te komen tot de eindstaat van Yoga, harmonie ervaren.

In deze training staat centraal het A B C van Yoga:

  • A van asana practice gaat over het opbouwen van een dagelijkse Yoga beoefening, het bestuderen van de verschillende asanas of houdingen en de acht paden van Yoga.  Deze paden (yamas, niyamas, asana, pranayama, pratyahara, dharana, dhyana, samadhi) staan omschreven in de Yoga sutras. Tijdens dit onderdeel wordt ingegaan op de fysieke kant van Yoga en de bijbehorende sutra’s.

B van balans, in Yoga draait het om balans. Balans vinden tussen de maan (yin) en zon (yang) energie. In dit onderdeel wordt ingegaan op deze twee energieën. Hoe deze je dagelijks leven beïnvloeden en hoe je deze weer in harmonie kunt brengen

C van chakra’s, wielen van energie. Dit onderdeel brengt je van de buitenwereld naar de binnenwereld, de chakras of wielen van energie leveren energie, een kenmerk of kwaliteit dat jou vormt. Ze fungeren als gidsen om inzicht te krijgen in karmische stukken en relaties. De relatie met jezelf en de wereld om je heen. Karma is de handeling in het heden die zijn oorsprong heeft in het verleden

Doel van Yoga is het stilleggen van de gedachten en jouw waarheid aanschouwen. Niet langer reageren vanuit oude pijn, harmonie ervaren. Hulpmiddelen hierbij zijn: lichaamstraining, het aangaan van een relatie met de adem en het ontrafelen van de reacties van het eigen wezen zodat men steeds dichter bij de eigen kern of ware kracht kan uitkomen.

Tijdens deze training gaan we in op de volgende onderwerpen

  • De verschillende vormen van Yoga en hun betekenis
  • Opbouwen van een dagelijkse Yoga routine
  • De zeven Chakras, gronden en spiritualiteit, grenzen stellen
  • De acht paden van Yoga en de Yoga sutras
  • Alignement (lichaamshouding), bandhas en ademhaling
  • Innemen van een gemakkelijke houding en meditatie technieken
  • Emoties en gedachten, zelfstudie
  • De innerlijke leraar ontmoeten

Catharina 2Deze training bestaat uit acht trainingen

In acht opvolgende trainingen maak je kennis met een van de paden van Yoga en het bijbehorende chakra. Zoals een boom de juiste bodem nodig heeft om te kunnen groeien, wordt gestart met het leggen van een stevige bodem. Eerst wordt gewerkt aan stabiliteit vandaar wordt gewerkt in een tempo dat past bij Yoga steeds verder naar de top, naar het einddoel van Yoga: harmonie, eenwording.

Deze training richt zich op het opbouwen van een eigen Yoga practice en kennis maken met verschillende onderdelen van Yoga. Naast het ontwikkelen van een dagelijkse Yoga routine, wordt ingegaan op de Yoga sutra’s. In dit boek staat opgeschreven de wetenschap van Yoga. In het boek staat in het eerste hoofdstuk wat Yoga is: het tot stilstand brengen van de wervelingen van de geest. Dan staat aangegeven hoe je deze staat verliest en wat je kan doen om terug te keren naar deze staat. In de training het A B C van Yoga leer je over de verschillende wetten die invloed hebben op deze eindstaat, zoals Yin en Yang en de wet van aantrekking en vernietiging.

Voor wie is deze training

Deze training is geschikt voor een ieder die zich zelf wil verdiepen in Yoga, een gedegen Yoga Practice wil opbouwen of zichzelf persoonlijk wil ontwikkelen. Tijdens de training krijg je opdrachten om thuis  aan te werken. De gemiddelde studiebelasting is 6 tot 8 uur per week. Iedere volgende training worden de opdrachten behandeld. Voor de laatste trainingsdag wordt je uitgenodigd een verslag te maken in de vorm van een workshop, les, lezing of verslag van de training.  De trainingen zijn op zaterdag: aanvang 9.30 uur-einde 16.00 uur. Er kunnen minimaal 4 deelnemers en maximaal 8 deelnemers deelnemen. Schrijf je dus snel in!

Wanneer is deze training?

Deze training is op zaterdag 10.00 uur tot 15.30 en zondag 13.00-16.00 uur.

Data: 5/6 september 2020, 3/4 oktober 2020, 7/8 november 2020, 5/6 december 2020, 9/10 januari 2021 6/7 februari 2020, 6/7 maart 2020 en 10/11 april 2020

Kosten voor deze  training:  € 1.100,00 (inclusief Manuel exclusief aan te raden boeken)

Wil je het bedrag in termijnen voldoen dat kan door het instemmen met een automatische incasso.

Voor deelname aan deze training kun je je aanmelden via het inschrijfformulier

 


Lesrooster oktober 2020

MAANDAG
09.30 Pilates (2)

18.00 Hatha Flow

19.30 Pilates (2)

DINSDAG
10.00 Personal training

11.00 Personal training

14.00 Chakra therapie

WOENSDAG

09.30 Power Yoga

18.00 Chandra Yoga

19.30 Pilates
DONDERDAG

09.30 geen les

19.30 Yin Yoga
VRIJDAG

09.30 Pilates (2)

10.45  Personal training

14.00 Yoga specials

ZATERDAG

09.30 Yoga voor zwangeren

10.45 Power Yoga

14.00 workshops

Voor deelname aan een les kun je een plaats reserveren via het contactformulier

Wil je liever online dat kan ook, geef aan dat je online wil meedoen.

Graag 5 minuten voor aanvang van een les aanwezig zijn.

 

BODYFLEX 100% Catharina

Frederikstraat 60 A
2514 LL Den Haag
[Google Maps]

T 070-3656583
T 06-51419790


E info@bodyflex.nl
Contact form