Opleiding Pilates mat

Opleiding Pilates mat

Pilates is een uniek systeem van rek en strek oefeningen ontwikkeld door Joseph Pilates. Pilates oefeningen worden uitgevoerd in controle van het Power House en richt zich op het juist verdelen van spanning en ontspanning, waardoor de adem beter gaat stromen. Beoefenaars van Pilates ervaren een verbetering van hun energie, hebben een correcte lichaamshouding en beschikken over een krachtig midden. Lichaamshouding en een krachtig midden zijn twee de pijlers waar de opleiding Pilates mat van Bodyflex 100% Catharina zich op richt. Catharina is zelf begonnen met het beoefenen van Pilates op de apparatuur van Pilates. Ondanks dat ze hier heel plezier aan heeft beleefd heeft ze er toch voor gekozen zich volledig te richten op het beoefenen van de Pilates methode op de mat. Een oefenreeks die ze regelmatig beoefend en die haar heeft geleerd dat regelmatig oefenen de enige manier is om deze methode meester te worden. Joseph zelf heeft ook zijn hele leven zijn methode beoefend omdat dit een manier is om in goede conditie te blijven, geestelijk en lichamelijk.

Deze opleiding is bedoeld voor de beginnende body en mind docent die aan de slag wil als groepsdocent pilates mat. De opleiding is geschikt voor een ieder die affiniteit heeft met body en mind trainingen of voor een aerobic fitness instructeur die zijn horizon wil verbreden. Naast het onderwijzen in de basis principes, lesgeven en les leiden, het doceren van de oefeningen is er ook ruime aandacht voor anatomie één van de belangrijkste pijlers voor een goede les en juiste lichaamshouding. Behalve een praktijk en een theoriedeel vormt de eigen beoefening een essentieel onderdeel van deze praktijkgerichte opleiding.

De opleiding is opgebouwd uit de volgende modules:

Module 1: Pilates mat de basis van Pilates en lesgeven in de methode Pilates mat
Module 2: Werken met specifieke klachten en doelgroepen

Een module bestaat uit acht trainingen en wordt afgesloten met een examen, het examen bestaat uit een praktijkgedeelte en een theoriegedeelte. Om deel te kunnen nemen aan het examen moet je 70% zijn aanwezig zijn geweest op de trainingen. Na een positief afronden van een module kun je zelfstandig les geven in Pilates op de mat.

Kosten: € 495,00 per module. Kosten voor het examen: € 75,00 Deze prijs is inclusief reader en exclusief aan te schaffen boeken

Boeken: de Pilates methode Brooke Siler, Anatomy of Movement Blandine Calais-Germain

Startdata: module 1: vrijdag 13 september 2019(tijdens de reguliere schoolvakanties is er geen les)

Startdata module 2:  vrijdag 10 januari 2020 (tijdens de reguliere schoolvakanties is er geen les)

Deze modules zijn opgebouwd uit:

 • theorie Pilates
 • oefenreeks Pilates mat
 • praktijklesgeven
 • anatomie
 • opdrachten
 • lesgeven
 • observatie en evaluatie van een klant

Het examen  bestaat uit:

 1. Eigen practice of silent drill
 2. Theorie examen
 3. Lesgeven
 4. inleveren logboek

Vooropleiding:

Enige ervaring met het lesgeven is gewenst maar is geen voorwaarden voor deelname aan de opleiding.  Beheersen Nederlandse taal en Engelse taal.

De opleiding wordt gegeven door Catharina Blijlevens. Catharina beoefend al meer dan 20 jaar de Pilates methode, de manier om je lichaam gezond en in goede conditie te houden. Alhoewel Catharina ook heeft getraind op de apparatuur van Pilates, heeft gekozen voor de methode op de mat en attributen die op de mat gebruikt worden. In haar opleiding maakt ze soms een uitstap naar een Yoga houding als dit een Pilates oefening ten goede komt.  Ze heeft een zeer goed oog voor detail en kan zien waar de energie wel of niet stroomt. Dit verwerkt zij in haar lesgeven.

Voor meer informatie over deze opleiding kun je contact opnemen met de studio op:  telefoonnummer: 070-3656583 of een email sturen naar info@bodyflex.nl. Voor deelname aan een van deze modules kun je je inschrijven via het inschrijfformulier.

Voor deelname aan deze modules kun je je inschrijven via: www.bodyflex.nl/inschrijfformulier

 


Lesrooster geldig vanaf 1 oktober 2019

MAANDAG
09.30 Pilates (all)

18.00 Yoga
19.30 Pilates (2)
DINSDAG
09.30 Ashtanga Vinyasa Yoga

11.00 Personal training

WOENSDAG

18.00 Bodyflex Chandra Yoga
19.30 Pilates (2)

DONDERDAG

09.30 Yoga shape

19.30 Yin Yoga
VRIJDAG

09.30 Pilates (2)

ZATERDAG
09.30 Pilates
10.45 Power Yoga

14.00 workshops
Graag 5 minuten voor aanvang van een les aanwezig zijn. Prijzen voor deelname aan de lessen vind u hier

Voor deelname aan een les kun je een plaats reserveren via het contactformulier

 

BODYFLEX 100% Catharina

Frederikstraat 60 A
2514 LL Den Haag
[Google Maps]

T 070-3656583
T 06-51419790


E info@bodyflex.nl
Contact form