De acht paden van Yoga

De acht paden van Yoga, prachtige paden om je bewust te worden van je ware aard, bewustzijn. Op dit moment kun je kiezen uit heel veel vormen van Yoga. Yoga is meer dan het doen van een rek of een strek oefening (asana), wat slechts een van de onderdelen van Yoga is. Andere onderdelen van Yoga zijn: zelfstudie, kijken naar je overtuigingen die ten grondslag liggen aan je leven in het hier en nu.

In de training de acht paden Yoga geeft Catharina uitleg aan Yoga, maak je kennis met deze acht paden en de zeven chakra’s. Een chakra is een wiel van energie dat langs de wervelkolom ligt en in de schedel. Je kunt ze niet fysiek uit je lichaam halen wel ervaren. Ze zijn een prachtig middel om je bewust te worden van je ware aard. De acht paden van Yoga worden ingezet om te komen tot de eindstaat van Yoga: zelfrealisatie.

Deze training bestaat uit drie onderdelen

Asana: het opbouwen van een dagelijkse Yoga beoefening. Dit onderdeel gaat in op de verschillende asanas (houdingen) en de acht paden van Yoga. Deze paden: yamas, niyamas, asana, pranayama, pratyahara, dharana, dhyana, samadhi staan omschreven in de Yoga sutras. Tijdens dit onderdeel wordt ingegaan op de fysieke kant van Yoga, het nut van een regelmatige yogabeoefening.

Balans: in Yoga draait het om balans, balans vinden tussen naar binnen (maan) en naar buiten gericht zijn (zon). In dit onderdeel wordt ingegaan op deze twee energiestromingen, hoe deze je dagelijks leven beïnvloeden en in harmonie (evenwicht) worden gebracht.

C van chakra’s, wielen van energie: een onderdeel dat je brengt van de buitenwereld naar de binnenwereld. Chakras, wielen van energie fungeren als gidsen om inzicht te krijgen in karmische stukken en relaties. De relatie met jezelf en de wereld om je heen. Karma is de handeling in het heden die zijn oorsprong heeft in het verleden.

Doel van Yoga geest tot rust brengen, de ware aarde aanschouwen,  patronen herkennen en hiervan onthechten.

Wat ga je leren op deze training?

Tijdens deze training gaan we in op de volgende onderwerpen

  • Opbouwen van een dagelijkse yogaroutine
  • De acht paden van Yoga
  • De Yoga sutras
  • Lichaamshouding, adem, trauma en stress
  • Innemen van een gemakkelijke houding
  • Meditatie technieken
  • De zeven chakra’s, nadis en bandha’s
  • Zelfstudie, kennis nemen van de vedische boeken
  • Innerlijke leraar

Catharina 2Acht maanden: 16 trainingen

Gedurende acht maanden zijn er twee trainingen per maand. Iedere maand maak je kennis met een van de paden van Yoga en het bijbehorende chakra.

Zoals een boom de juiste bodem nodig heeft om te kunnen groeien, wordt gestart met het leggen van een stevige bodem. Eerst wordt gewerkt aan stabiliteit vandaar wordt gewerkt in een tempo dat past bij Yoga steeds verder naar de top, naar jouw einddoel. Dat is voor een ieder verschillend, het kan zijn: harmonie, eenwording, beter in je lijf zitten of geest tot rust brengen.

Uiteraard wordt ook ingegaan op de Yoga sutra’s. In dit boek staat opgeschreven de wetenschap van Yoga. In  het eerste hoofdstuk van dit boek staat wat Yoga is: eenworden, verbinden met de bron. Wat tot stand kan komen door het tot stilstand brengen van de wervelingen van de geest. Dan staat aangegeven hoe je deze staat verliest en wat je kan doen om terug te keren naar deze staat.

In deze training: de acht paden van Yoga, leer je praktische oefeningen die de weg wijzen naar deze eindstaat, je weer in verbinding brengen met de bron. Aan bod komen: yoga-oefeningen, de aantastingen van de geest (klesah), de ware aard, meditatietechnieken en mantra.

Voor wie is deze training

Deze training is geschikt voor een ieder die zich zelf wil verdiepen in Yoga, een gedegen Yoga routine wil opbouwen, zijn ware aard wil ontdekken. Tijdens de training worden opdrachten gegeven om thuis  aan te werken. De gemiddelde studiebelasting is zes tot acht uur per week. Iedere volgende training worden de opdrachten behandeld. Voor de laatste trainingsdag word je uitgenodigd een verslag te maken in de vorm van een: workshop, les, lezing of verslag van de training.

De trainingen zijn om de week op vrijdag, aanvang 13.00 uur tot 16.00 uur. Er kunnen minimaal 4 deelnemers en maximaal 10 deelnemers deelnemen. Schrijf je dus snel in!

Wanneer zijn de trainingen

De trainingen zijn om de week om de week op vrijdagmiddag. Een volgende training start op vrijdag 10 maart 2023 , laatste trainingsdag is in december 2023. Tijdens de reguliere schoolvakaties is er geen training. Leuk als je meedoet, graag aanmelden via het inschrijfformulier.

Kosten voor deze  training:  € 1.495,00 (inclusief handouts exclusief aan te raden boeken). 


Agenda augustus 2023

MAANDAG

11.00 Personal training

19.30 Pilates (2) locatie RO

DINSDAG

09.15 Personal Yoga

10.45 Pilates prive

18.00 Pilates prive

WOENSDAG

10.30 Personal training

18.00 Chandra Yoga (online)

DONDERDAG

18.00 Pilates prive

19.30 Yin Yoga (locatie RO)
VRIJDAG

10.00 personal training

ZATERDAG

09.30 Hatha flow (online)

Chakra balans

 

BODYFLEX 100% Catharina

Mauritskade 77
2514 HH Den Haag
[Google Maps]

T 070-3656583


E info@bodyflex.nl
Contact form