zondag augustus 27, 2023 10:24

Studio is verhuisd

Op vrijdag 30 juni 2023 zijn de sleutels ingeleverd van het adres: Frederikstraat 60 A, Den-Haag.

Bodyflex 100% Catharina is verhuisd, of beter geschreven Bodyflex 100% Catharina heeft een wijziging ondergaan. Geen studio meer waar je groepslessen yoga, pilates, workshops kunt volgen. Spontaan binnen kunt lopen in een yoga winkel, maar een Yoga praktijk waar je een afspraak kunt maken voor Yoga coaching, prive training Pilates, meditatie of als je op zoek bent naar iemand die samen met jou kijkt hoe je weer in evenwicht komt na een roerige tijd.

Wil je een afspraak maken voor een personal training, yoga coaching of zoek je iemand die jou bijstaat het evenwicht te herstellen, maak gebruik van het contactformulier.

Groepslessen yoga, pilates

Groepslessen yoga/pilates kun je ook nog volgen: live op locatie of online via zoom, of een les uit het videobestand dat beschikbaar is en maandelijks wordt aangepast.

Online groepslessen yoga geef ik op woensdag 18.00 uur Chandra yoga en op zaterdag 09.30 uur Hatha flow.

De groepslessen waar je op locatie aan kunt deelnemen worden gegeven in een prachtige yoga studio in het souterrain van de Rode olifant, een gebouw dat lijkt op een olifant. Adres Zuid Holland laan 7, Den-Haag.

Op maandag 19.30 uur geef ik hier een Pilates 2 en op donderdag 19.30 uur een Yin Yoga les. Deze lessen kun je ook online thuis meedoen, vanaf dit adres geef ik hybride les.

Om deel te nemen aan de groepslessen kun je een plaats reserveren via het inschrijfformulier.

Wil je liever zelf bepalen wanneer je oefent en op een ander tijdstip de les volgen, vraag dan om een replay van een les. Je ontvangt van mij een link die drie dagen geldig is.

Workshops enzo

Het was natuurlijk een pittige verandering, de afgelopen twee maanden heb ik mijn tijd genomen om even bij te komen van een roerige tijd. Maar na de zomer is het de bedoeling om ook weer workshops en cursussen te gaan geven. Waar, wanneer en waarover dat lees je in een volgend blog!

Oh ja en tot slot, het adres van mijn Yoga praktijk Catharina Blijlevens is Mauritskade 77 in Den-Haag.

Namaste,

Catharina Blijlevens

Laat je innerlijk stralen!

dinsdag maart 21, 2023 09:34

Mula Yoga

Mula Yoga, voor een rechte rug en stabiele stand.

Mula is wortel en yoga is verbinden, om tot deze verbinding te komen is het fijn als de rug recht is en er niet al te veel krommingen zijn. In de wervelkolom zijn van nature lichte krommingen, een aan de onderzijde van de wervelkolom, gevolgd door een bolling en dan weer een lichte holling bij de bovenzijde van de wervelkolom. Deze standen kunnen worden beïnvloed door allerlei factoren die ervoor zorgen dat deze natuurlijke krommingen veranderen. Zo kan er een extreem holle rug ontstaan, een overdreven bolle rug en een grotere holling bij de nek. Verder kan het ook zo zijn dat een wervelkolom in een s-bocht wordt geduwd. Al deze standen hebben invloed op het natuurlijk evenwicht, ze kunnen bijdragen aan energieverlies en disharmonie. 

Om dit te voorkomen kun je zelf heel veel doen, door oefeningen te doen en disbalans in het lichaam op te heffen.

Wat ga je doen

In Mula Yoga leer je oefeningen die kunnen bijdragen deze krommingen op te heffen en terug te brengen naar de natuurlijk stand. Dit wordt gedaan aan de hand van bekkenbodem oefeningen, ademhalingsoefeningen, zit en sta houdingen. En natuurlijk stretch en ontspanningsoefeningen.

Voordelen van Mula Yoga

 • Je houding verbetert
 • De ademhaling verbetert
 • Het ontspant
 • Zorgt voor meer evenwicht
 • Versterkt je spierkracht
 • Zorgt voor vreugde

Wanneer is deze les?

Deze lesgeef ik in maart op vrijdag aanvang 13.30 uur. Kosten voor een losse les € 20,00. Je kunt ook gebruik maken van een rittenkaart 10 lessen € 150,00. Deze kaart is vier maanden geldig. Met deze kaart kun je ook deelnemen aan een van de andere lessen die gegeven worden in de studio: Bodyflex 100% Catharina. Adres van de studio: Frederikstraat 60 A, te Den-Haag.

Leuk als je meedoet met Mula Yoga. Het is geen nieuwe vorm, maar wel heel nuttig om aan mee te doen. Je kunt je inschrijven voor deze les via het inschrijfformulier op mijn website.

 • Category: Algemeen, Yoga
 • Reacties uitgeschakeld voor Mula Yoga

donderdag maart 9, 2023 16:04

Pilates een heerlijke workout

Pilates
Pilates makes me smile

Pilates is een heerlijke workout. Bij Bodyflex 100% Catharina wordt Pilates op de mat gegeven: basis (1), flow (2), met de grote Ball (GB) en after pregnant (AP).

Over deze lessen

Basis 1: een les voor een ieder die weinig to geen ervaring heeft met Pilates. In deze les ligt het accent op het leren werken in controle van het Power House. De juiste stand vinden waaruit een oefening wordt ingezet (setup). en je leert over het innemen van de juiste houding. Deze les kun je uitsluitend volgen in de studio.

Pilates flow: een les waarin kracht en stretch oefeningen elkaar opvolgen. Deze les is geschikt voor een ieder die ervaring heeft met pilates. Er worden oefeningen gedaan die het lichaam sterk, soepel en lenig maken, en bijdragen aan een goede lichaamshouding. Deze les kun je volgen in de studio en online.

Pilates met de grote bal: in deze les wordt gebruik gemaakt van de grote bal. De grote bal is een heel nuttig materiaal om in te zetten bij Pilates. In een pilates les rollen we het lichaam op en af, de grote bal kan hierbij als zeer prettig worden ervaren. Het biedt een goed oppervlak om het lichaam op en af te rollen. Daarnaast kan de bal ook heel nuttig zijn om het lichaam steun te bieden in bepaalde krachtoefeningen. Deze les kun je volgen in de studio

Pilates (ap)na de bevalling

Pilates ap: after pregnant (nazorg): een echte aanrader voor vrouwen die zijn bevallen en voor mensen die weer rustig aan lichaamsoefeningen willen doen. De buikoefeningen en met name de bekkenbodemoefeningen zijn zeer geschikt voor vrouwen na de bevalling die weer willen gaan bewegen. Of op zoek zijn naar iets dat helpt om de spieren in het bekkengebied te trainen en oefeningen willen doen die het lichaam stretchen en de lichaamshouding verbeteren. Deze lessen worden gegeven in een reeks van vier lessen.

Deelname aan de lessen

Wil je meedoen met deze lessen. In het lesrooster staan de dagen en tijden waarop deze lessen worden gegeven.

Pilates 1 start bij voldoende aanmeldingen op woensdag 29 maart 2023 om 10.30 uur. Kosten voor een losse les € 20,00. Kosten voor tien lessen (rittenkaart) € 150,00. Je kunt een plaats reserveren via het reserveringsformulier.

 • Category: Algemeen, Pilates
 • Reacties uitgeschakeld voor Pilates een heerlijke workout

dinsdag februari 7, 2023 10:27

Praktipaksa bhavana

Praktipaksa bhavana betekent tegenovergesteld denken. Je vindt deze Sanskriet woorden na de opsomming van de yamas en de niyamas in yoga sutra 2.33 en 2.34. Yamas en niyamas zijn regels/waarden die je in acht neemt ten aanzien van een ander en van jezelf. Het zijn de eerste twee paden van yoga. Deze paden worden ingezet om geest te zuiveren van negatieve gedachten stromen of van gedachtestromen die leiden tot onrust. Een onrustige geest is niet klaar om de leer van yoga te ontvangen. Om de leer te ontvangen bereidt je eerst je geest voor. Wat aanvangt met het bestuderen van de yamas en niyamas. De yamas en de niyamas staan opgeschreven in sutra 2.30 en 2.32.

Over de yamas en niyamas

Er zijn vijf yamas en vijf niyamas. Ahimsa, asteya, satya, brahmacharya en aparigraha zijn de yamas, gedragsregels die je inneemt ten aanzien van de ander.

 • Ahimsa: zonder geweld, een ander geen geweld aandoen, geen mens, dier of ander levend organisme, dus ook de aarde niet. 
 • Asteya: niet stelen, een ander niet beroven van zijn bezittingen waar hij energie aan heeft gegeven om er gebruik van te maken.
 • Satya: waarheidslievend, de waarheid eren, waarheid laten zien, afzien van leugens en bedrog.
 • Brahmacharya: het leiden van een kuis en celibatair leven, je leven in dienst stellen van Brahman en daarnaar inrichten door het bestuderen van de boeken die naar Brahman leiden. Brahman is de absolute waarheid, God, de creatieve kracht.
 • Aparigraha: weten dat er genoeg is, de zintuigen beheersen, alleen dat nuttigen dat nodig is om in leven te blijven, afzien van bezit. 

De niyamas

De niyamas zijn: sauca, santosha, tapah, svadhyaya, Ishvara pranidhana, voorschriften die je inneemt ten aanzien van jezelf.

 • Sauca: zuiveren, zorgdragen voor een schoon lichaam, een schone geest, schone leefomgeving en schone gedachten. Een schoon lichaam wordt gevoed met zuiver voedsel, voedsel dat tot stand is gebracht met in acht nemen van ahimsa. Al het voedsel dat is voortgebracht door de natuur of door dieren zonder dat hen daarvoor leed is aangedaan, is schoon voedsel. Het eten van vlees wordt niet aangeraden om te eten, tenzij het dier een vredig bestaan heeft geleidt.
 • Santosha: tevreden zijn met de situatie waarin je verkeert, de situatie is er om te leren of je ergens van te zuiveren.
 • Tapah: een discipline of ritueel uitvoeren die lichaam en geest in evenwicht houdt. Het uitvoeren van yogahoudingen of een andere discipline die zorgt dat het lichaam in goede conditie blijft, rekening houdend met de fase van het leven waarin men zich bevindt of de toestand waarin men is. Een ziek lichaam is meer gebaat bij rust en zachte oefeningen, terwijl een fit lichaam baat heeft bij andere oefeningen.
 • Svadhyaya: het bestuderen van de vedische geschriften en boeken waarin de leer over het Zelf staat opgeschreven. Onderzoeken van overtuigingen die ten grondslag liggen aan het denkpatroon.
 • Ishvara pranidhana: overgave aan de heer, opgeven van ego-identiteit.

Deze yamas en niyamas zuiveren het mentale en emotionele lichaam en brengen geest tot rust. Ze gaan vooraf aan het derde pad van yoga. Het is heel nuttig om ze te bestuderen en indien je gedachten niet in overeenstemming zijn met de yamas en niyamas praktipaksa bhavana te beoefenen: tegenovergesteld denken. Het is een van de oefeningen die staat opgeschreven in de Yoga sutra’s. Er staan meer aanwijzingen hoe de geest te kalmeren of te zuiveren in de Yoga sutra’s.

Training: de acht paden van yoga

In de training de acht paden van yoga leer je oefeningen die geest kalmeren en zuiveren, het lichaam sterk en flexibel maken en wat er nog meer staat opgeschreven in de Yoga sutra’s. Deze training bestaat uit zestien lessen, een les duurt drie uur. De training, De acht paden van yoga start na de voorjaarsvakantie op vrijdag 10 maart 2023. In de reguliere schoolvakanties is er geen les. Kosten voor deze training: € 1.495,00.

Wil je deelnemen aan deze training De acht paden van yoga. Je kunt je inschrijven via het inschrijfformulier.

woensdag januari 25, 2023 11:48

Zonnegroet, goede start van de dag

De Zonnegroet is een heerlijke reeks yoga oefeningen. Van staand (samasthitihi) naar omlaag naar de vloer terug naar staand. Tussendoor doe je allerlei houdingen die zorgen dat het lichaam zich rekt en strekt, de energie goed gaat stromen.

De Zonnegroet is een heerlijke set houdingen om je dag te starten, op te warmen voor een set yogaoefeningen.

Het is al weer heel wat jaartjes geleden dat ik mijn eerste zonnegroet deed, maar in het het nu vind ik het heerlijk om ze regelmatig te doen.

Je kunt ze iedere dag beoefenen, en hoe eerder je ermee begint hoe langer je er profijt van hebt. Een set van drie tot vijf zonnegroeten kan enorm helpen om je spieren sterk en soepel te houden. Ook je gewrichten vinden deze groeten erg fijn en daar kan je geest alleen maar baat van hebben als je lichaam zich goed voelt.

Er zijn meerdere variaties van de Zonnegroet, in de cursus: de Zonnegroet een goed begin van de dag deel ik enkele variaties van de zonnegroet.

Deze cursus geef ik in februari 2023 op donderdag aanvang 9.30 uur. In opvolgende vier lessen maak je stap voor stap kennis met de Zonnegroet. Na vier lessen kun je de Zonnegroet zelfstandig thuis verder oefenen.

Kosten voor vier lessen van 60 minuten € 50,00. Je kunt je inschrijven via het inschrijfformulier.

Namaste,

Catharina Blijlevens

Laat je innerlijk stralen! • Category: Algemeen
 • Reacties uitgeschakeld voor Zonnegroet, goede start van de dag

donderdag december 15, 2022 12:49

Goede voornemens

Goede voornemens, wanneer maak je die in december of op 1 januari? Maak je ze wel of niet?

Mijn goede voornemen is om verder te gaan met wat ik deed in 2022. In 2022 heb ik veel gelezen over yoga, over het Zelf, zelfbewustzijn, mij verdiept in pranayama en ben ik meer gaan mediteren.

Mediteren is een prachtig pad van yoga om de geest tot rust te brengen, meer helderheid te krijgen. Een heel goed moment om te starten met mediteren is de winter. Het zou zo maar een goed voornemen kunnen zijn. Januari is bij uitstek een goede maand om de aandacht naar binnen te keren

In januari geef ik op vrijdag 14.00 uur een cursus: mediteren de aandacht naar binnen keren. In vier opeenvolgende lessen ontvang je informatie over zithoudingen, pranayama en meditatie. Pranayama is het vierde pad van yoga. Prana is energie en yama is verlengen, sturen, pranayama is energie verlengen, een heel fijn pad om voorafgaand te beoefenen aan de meditatie.

Wat ik ook blijf geven in 2023 zijn: Yoga en pilates lessen. Deze kun je wekelijks volgen of in een workshop/cursus.

In de workshop Pilates voor beginners leer je in vier opeenvolgende lessen de basis van Pilates. Je ontvangt informatie over het krachtcentrum, de adem en de setup voor een oefening. Pilates is een hele fijne oefenmethode, het maakt je lichaam soepel en krachtig en zorgt voor meer vitaliteit. Deze cursus Pilates voor beginners is in januari 2023 op zaterdag: 11.00 uur. Kosten voor deze cursus (4 lessen); € 65,00.

Van 2022 naar 2023

2022 was een mooi jaar. Het was pittig, zoeken naar balans, de scherven opruimen van de corona jaren waarin de studio meerdere perioden gesloten was voor publiek en je thuis online de lessen kon volgen. Wat in het nu nog steeds kan. Online lessen volgen blijft mogelijk, ook in 2023. Superhandig als je buiten Den Haag verblijft, thuis moet blijven, of het niet red op tijd in de studio te zijn dan kun je vragen om een replay van de les. Een replay is een opname van een live les die je later op een voor jou geschikte tijd zelfstandig kunt doen.

Al met al was 2022 zuiverend en transformerend.

Zuiveren en transformeren twee prachtige woorden die ik mee wil nemen naar 2023. Een jaar waarvoor mijn goede voornemen is verder te gaan met het geven van Yoga en pilates lessen, organiseren van workshops, trainingen en blijf schrijven.

In 2022 schreef ik een boek. Inspiratie voor het schrijven van dit boek waren vier woorden Yoga chitta vritti nirodhah,  samen vormen ze sutra 2 van de Yoga sutra’s van Patanjali. De sutra betekent: verbinden door het tot stilstand brengen van de wijzigingen van de geest. Het boek kun je hier bestellen.

Verbinden is een mooi woord waar ik mijn steentje aan wil bijdragen in 2023. Verbinden met het Zelf, met de liefdevolle energie die in een ieder van ons aanwezig is. Je hoeft alleen maar te besluiten; dat wil ik doorgeven en verspreiden, meer liefdevolle energie op deze aarde.

Ik wens je hele fijne kerstdagen toe en hoop dat je ook in 2023: lessen workshops, personal trainingen blijft volgen in mijn studio: Bodyflex 100% Catharina

Een hele fijne decembermaand!

Namaste,

Catharina Blijlevens

Laat je innerlijk stralen!

 • Category: Algemeen
 • Reacties uitgeschakeld voor Goede voornemens

donderdag november 17, 2022 15:51

Yoga voor de overgang

Het is al weer heel wat jaren geleden dat ik mijn laatste menstruatie dag heb gehad, de overgang is voor mij achter de rug. Hoe het was? Soms pittig, maar hoe fijn is het dat ik Yoga beoefen, dat heeft mij zeker geholpen om er gemakkelijk door heen te bewegen.

Wat is de overgang? Het moment dat de menstruatie zich niet meer aandient en vervolgens voor twaalf maanden weg blijft. Voor de meeste vrouwen is dat rond het 50ste levensjaar, voor sommige eerder en voor andere iets later. De overgang is een nieuwe fase, werd je eerst nog maandelijks gehinderd door maandelijkse hormoonschommelingen, dat is in deze fase voorbij. In plaats daarvan kun je een grote hormoonschommeling ervaren, opvliegers, wat extra gewicht, een andere kijk op zaken, minder geduldig zijn met je omgeving. Ik noem er maar even een paar op.

Ook ik kijk terug op een fase waarin alles anders werd. Mijn eetgewoonten zijn veranderd, het extra gewicht viel voor mij reuze mee, maar ik kan wel schrijven dat de afgelopen jaren allerlei zaken voorbij kwamen die het waard waren nog eens te bekijken en mij van de onthechten, en wat is het dan nuttig om yoga te beoefenen.

In januari 2023 geef ik op zaterdag 6 januari 2023 aanvang 13.30 uur een workshop Yoga voor de overgang. In deze worskhop deel ik yoga oefeningen, ademhalingsoefeningen en een heerlijke ontspannende oefening die bijdragen dat de fase voor en na de overgang aangenamer wordt. Ook deel ik nuttige tips over voeding. Deze workshop duurt twee uur, kosten voor deelname € 39,00.

Leuk als je meedoet, je kunt je inschrijven via het inschrijfformulihttps://bodyflex.nl/workshops-yoga-pilates/inschrijfformulier-workshops/er.

 • Category: Algemeen
 • Reacties uitgeschakeld voor Yoga voor de overgang

zondag september 25, 2022 19:48

Oktober, beginnen met…

Het is bijna oktober, de maand waarin veel mensen gaan stoppen met bijvoorbeeld roken. Maar is het niet een mooi moment om te beginnen met iets dat jouw gezondheid ondersteunt, ziekten buiten de deur houdt. Bijvoorbeeld beginnen met Hatha flow of mediteren.

In de maand oktober kun je volgen op zaterdag om 9.30 uur Hatha flow, deze yogales is bij uitstek geschikt om je gezondheid te ondersteunen.

Over Hatha flow

Hatha is opgebouwd uit ha; negatieve energie de aandacht naar binnen brengen en tha: positieve energie, de aandacht naar buiten bewegen, ook wel vrouwelijk (ha: maan) en mannelijk (tha:zon). Flow is doorgaande beweging, energie laten doorstromen.

Zijn deze energieën in evenwicht dan ervaar je harmonie, rust en beschik je over een goede gezondheid. In oktober is er op zaterdag 9.30 uur Hatha Flow. In vier opvolgende lessen leer je oefeningen en ademhalingstechnieken die de mannelijke en vrouwelijke energie in evenwicht brengen.

Aanvang lessen 9.30 uur, kosten voor vier opvolgende lessen: € 59,00. Wil je deelnemen aan deze lessen graag inschrijven via het inschrijfformulier.

Mediteren, aandacht naar binnen

Mediteren, de aandacht naar binnen keren is heel fijn. Als je eenmaal hebt ervaren wat mediteren met je doet, zal je het net als tandenpoetsen dagelijks gaan doen.

Het is een kwestie van een zithouding vinden en een methode die helpt om de aandacht gericht te houden en los te komen van je gedachten.

In oktober geef ik een cursus: mediteren, aandacht richten. Je leert een aantal zithoudingen die je kunt innemen, hoe je de aandacht naar binnen brengt en kunt houden. En uiteraard een paar methoden die je thuis kunt beoefenen.

Deze cursus is in oktober op vrijdag 14.00 uur. In vier opvolgende lessen leer je een gemakkelijke zithouding in te nemen, meditatietechnieken en ontvang je iedere week een opname van de meditatie zodat je ook thuis aan de slag kunt.

Meedoen? Je kunt je inschrijven via het inschrijfformulier. Kosten voor deze cursus € 59,00. Leuk als je meedoet.

Namaste,

Catharina Blijlevens

Laat je innerlijk stralen!

dinsdag juli 19, 2022 18:00

Samyama Yoga

Samyama Yoga bestaat uit de laatste drie paden van yoga: dharana, dhyana en samadhi. Dharana is concentratie, de aandacht richten op een object. Dhyana is meditatie, de aandacht gericht houden en samadhi is eenheid ervaren met de bron. De bron is liefde, onbegrensd bewustzijn, waar we mee in verbinding zijn of uit.

In deze vorm van yoga gaan we oefeningen doen die geest tot rust brengen en observeren we de uitkomst van de activiteiten van de geest. De geest is bijna altijd actief. Deze vorm van yoga is zeer geschikt voor een ieder die op zoek is naar rust en innerlijke harmonie.

Wanneer kun je deze yoga volgen?

Samyama Yoga is op vrijdag 14.00 uur

Wat gaan we doen?

 • zithouding innemen
 • ademhalingsoefeningen
 • de aandacht naar binnen keren
 • visualiseren
 • mediteren
 • kracht van mantra ontdekken

Kosten voor vier lessen:

Vier opeenvolgende lessen € 65,00. Iedere les maak je kennis met enkele oefeningen die lichaam en geest kalmeren, waarmee je aan de slag kunt in je dagelijks leven. Van de lesstof wordt een opname gemaakt die je thuis kunt gebruiken om verder te oefenen.

De lessen worden gegeven door Catharina Blijlevens, yogadocent, pilates trainer en spiritueel coach. Catharina heeft haar yoga-opleidingen gevolgd bij Yoga moves in Amsterdam en Utrecht en is al meer dan 20 jaar actief als yogadocent, met name de eigen Yoga beoefening en studie in filosofische werken als de Yoga Sutra’s, de Bhagavad Gita en de Veda’s hebben haar ontwikkeld tot de persoon die ze nu is: een rustige en kalme vrouw die op inspirerende wijze haar passie over Yoga deelt.

Leuk als je meedoet met deze lessen op vrijdag 14.00 uur. In de studio zijn tien plaasten beschikbaar, je kunt je inschrijven via het inschrijfformulier.

Namaste,

Catharina Blijlevens

Laat je innerlijk stralen!


 • Category: Algemeen
 • Reacties uitgeschakeld voor Samyama Yoga

vrijdag juni 10, 2022 15:22

So ham meditatie

So ham meditatie is een hele fijne meditatie die ik vorige week heb ingesproken op mijn podcast 100% Catharina, laat je innerlijk stralen. Deze meditatie duurt 10 minuten en is prettig om te doen aan het begin van je dag, op het middaguur of in de avond, maar je kunt hem ook doen als je de aandacht naar binnen wil brengen, even uit de drukte van de dag of je hoofd wilt.

Voor deze meditatie kun je gaan zitten in een gemakkelijke zithouding, met of zonder kussen. Mochten je knieën hoger zijn dan je heupen ga dan zitten op een kussen, maar je kunt ook gaan zitten op een stoel met je voeten op de grond. 

Zorg ervoor dat je rechtop zit, rol je schouders naar achter en omlaag, houd je borst open en breed, rechtop zitten is fijn en geeft je ruimte om te ademen.

Als je voelt dat je goed zit, sluit je ogen en reis met je aandacht naar binnen, reis vanaf je kruin langs wervelkolom naar je staartbeen en voel de raakpunten met de vloer.

Aandacht naar de adem

Adem langzaam in naar je buik en langzaam uit, blijf met je aandacht bij je ademstroom, volg de inademing en volg de uitademing. Benoem vervolgens de inademing als ‘so’ en de uitademing als ‘ham’, je kunt dit doen in gedachten, blijf met je aandacht bij de mantra soham die met de adem meebeweegt.

Laat vervolgens op ‘so’ (inademing) de energie stromen naar je hart en op ‘ham’ (uitademing) de energie stromen naar je voorhoofd/kruin. 

Ga hiermee verder, op ‘so’ laat je de energie stromen naar je hart, op ‘ham’ laat je de energie stromen naar je kruin.

Na enkele adembewegingen laat je de mantra los en blijf je met je aandacht in de ruimte van je hart, affirmeer: ik ben liefde, drie keer hard op of en gedachten en blijf nog even zitten met je ogen gesloten.

Adem dan langzaam in naar je buik, adem langzaam uit, voel weer dat je zit op de grond of op je stoel, open je ogen, schud je handen en ga verder met je dag.

Deze meditatie heb ik ingesproken

Wil je deze meditatie beluisteren op mijn podcast klik dan hier.


Namaste,

Catharina Blijlevens

Laat je innerlijk stralen!

 • Category: Algemeen
 • Reacties uitgeschakeld voor So ham meditatie

Agenda augustus 2023

MAANDAG

11.00 Personal training

19.30 Pilates (2) locatie RO

DINSDAG

09.15 Personal Yoga

10.45 Pilates prive

18.00 Pilates prive

WOENSDAG

10.30 Personal training

18.00 Chandra Yoga (online)

DONDERDAG

18.00 Pilates prive

19.30 Yin Yoga (locatie RO)
VRIJDAG

10.00 personal training

ZATERDAG

09.30 Hatha flow (online)

Chakra balans

 

BODYFLEX 100% Catharina

Mauritskade 77
2514 HH Den Haag
[Google Maps]

T 070-3656583


E info@bodyflex.nl
Contact form