dinsdag juni 1, 2021 10:24

Yin Yoga en de zomer

Yin Yoga en de zomer, een workshop om je te verdiepen in Yin Yoga en de zomer. Ieder seizoen kenmerkt zich door een element, in de zomer is dat vuur. De zon is krachtig, de gewassen groeien en de bloemen staan in bloei. Een perfect seizoen om de gewassen te laten rijpen en te werken aan de organen die aandacht nodig hebben. Yin Yoga beoefen je niet alleen om je beter in je vel te voelen, maar ook om je organen te voeden.

Je organen je bent er misschien niet altijd mee bezig, maar als je eenmaal door hebt wat je zelf kunt doen om ze gezond te houden dan geef je ze regelmatig aandacht. Mijn interesse voor de organen ontstond vanuit mijn cranio sacraal behandelingen. Een methode waar de behandelaar haar/zijn handen op bepaalde punten van het lichaam plaatst en zo iets in gang zet. Het voelt echt als magisch en het wordt door een ieder anders ontvangen, mij maakte het nieuwsgierig naar de organen en de bijzondere leer over de organen.

Een leer die hier bij past is de traditionele Chinese geneeskunde. Deze leer gaat uit van de organen, zolang deze gezond zijn en goed functioneren ervaar je harmonie. Zijn er verstoringen dan kun je ongemak ervaren zoals ziekte, lichamelijk ongemak of geestelijk onrust. Door het orgaan te behandelen met kruiden, rekking van de meridianen en de energie te versterken kun je de harmonie herstellen.

Workshop: Yin Yoga en zomer

In deze workshop wordt uitleg gegeven over Yin Yoga en de organen die horen bij de zomer. En worden Yoga oefeningen gedaan. Deze workshop is op zaterdag 19 juni 2021, aanvang 14.00 uur.

Zo net voor de zomerwende is natuurlijk een zeer geschikt moment om te verbinden met de energie van dit seizoen. Informatie te ontvangen wat je in evenwicht houdt tijdens deze fase van het jaar en wat niet. Kosten € 35,00.

Leuk als je meedoet, je kunt je inschrijven via het inschrijfformulier.

Namaste,

Catharina Blijlevens

Laat je innerlijk stralen!

 • Category: Yoga workshops
 • Reacties uitgeschakeld voor Yin Yoga en de zomer

woensdag mei 19, 2021 10:08

Yoga fundamentals

Yoga fundamentals, terug naar de basis. Het is alweer enige tijd geleden dat we elkaar hebben gezien in de studio, veel van jullie hebben de afgelopen tijd de Yoga lessen online gevolgd via zoom. Wat natuurlijk heel fijn was, maar hoe fijn is het om elkaar weer in de studio te zien en helemaal terug te bewegen naar de fundamenten van bijvoorbeeld: Ashtanga (Vinyasa) Yoga. 

Zelf ben ik deze vorm gaan beoefenen in 2009. Drie jaar nadat ik moeder was geworden meldde ik mij aan voor mijn tweede Yoga teacher training. Een van de opdrachten was thuis zelf oefenen: dat was in het begin niet gemakkelijk naast mijn moederschap een thuis practice op te bouwen, maar het is gelukt en ik heb er geen moment spijt van dat ik mij aan deze opdracht heb gehouden. In het nu beoefen ik nog steeds deze heerlijke oefenreeks: Ashtanga Vinyasa Yoga. Het houdt mij fit, gezond, in evenwicht en brengt mijn geest tot rust!

72 oefeningen bevat de eerste serie van Ashtanga (Vinyasa) Yoga, die je natuurlijk niet in een keer kunt leren. Gun jezelf de tijd en leer eerst de basis: de Zonnegroeten, a en b, de staande houdingen en de afsluitende houdingen, de tussenliggende houdingen worden een voor een toegevoegd. 

Ashtanga Vinyasa Yoga, fundamentals!

Vanaf volgende week geef ik deze cursus: Ashtanga (Vinyasa) Yoga, fundamentals die bestaat uit vier lessen. Aan het eind van de cursus beheers je de basis van deze vorm en kun je verder gaan met houdingen toevoegen die in een volgende cursus worden behandeld.

Wil je meedoen met deze reeks van vier lessen, meld je aan via het inschrijfformulier op de website. Deze cursus is op dinsdag  8 juni, 15 juni, 22 juni  en 29 juni 2021. De lessen beginnen om 9.30 uur en eindigen om 10.45 uur. Kosten voor deze cursus: € 75,00. Slechts een acht plaatsen beschikbaar.

Leuk als je meedoet!

Namaste,

Catharina Blijlevens

Laat je innerlijk stralen!

zaterdag mei 15, 2021 10:09

Pilates fundamentals

Pilates fundamentals, de basis van Pilates leren. Pilates is een hele fijne reeks van oefeningen om het lichaam in de juiste houding te plaatsen. Een goede houding heeft veel voordelen: het zorgt ervoor dat de spieren evenredig worden gebruikt, geen zware belasting op bepaalde structuren van het lichaam wordt gezet en dat de energie beter gaat stromen. En dat geeft een heel prettig gevoel, doordat je beter in je lichaam staat, heb je een betere energie en dat heeft ook nog eens een goede werking op je gemoedsrust. Kortom, een heerlijke routine om jezelf eigen te maken.

Vier lessen heb je nodig om de basis van Pilates te leren, en de voordelen van deze fantastische oefenreeks te ervaren.

Wat ga je leren in deze lessen?

In de lessen leer je de basis van deze oefenmethode, de fundamentals. Ook leer je een reeks oefeningen die je daarna zelfstandig thuis kunt beoefenen, of wellicht je uitnodigt je verder te verdiepen in deze methode en je aan te melden voor een volgende reeks oefeningen. Ook kun je een vaste deelnemer worden van de Pilates flow lessen die worden gegeven in de studio: Bodyflex 100% Catharina.

Maar laten we blijven bij de eerste vier lessen, die voor een grote verandering kunnen zorgen in je lichaamshouding en kijk op het leven.

Je leert dus een oefenreeks, die bestaat uit rek en strek oefeningen,en de basis van Pilates. Niet eindeloos een oefening herhalen of er steeds meer gewicht aan hangen, Pilates nodigt uit het lichaam optimaal te gebruiken, en het hele lichaam te trainen op kracht, souplesse, juiste verdeling van energie en de adem verbeteren. Je leert leert hoe de oefeningen wordt uitgevoerd met gebruik van het krachtcentrum: het Powerhouse. Een centrum dat je veel voordelen kan brengen. Deze methode zorgt niet alleen voor een betere lichaamshouding, maar geeft ook gezonde spieren, goede vorm in het lichaam, en het laat je ook stralen!

Wanneer zijn deze lessen?

Deze lessen zijn op donderdag 18:00 uur. Een les duurt 60 minuten, de eerste les is op donderdag 24 juni 2021 in de studio. Wil je online meedoen met deze lessen dat kan ook! Dat betekent dat je ook vanaf je vakantieadres de lessen kunt volgen. Nodig voor deze lessen een goede dikke mat, minimaal 10 mm dikte wil ik je toch wel adviseren. 

Tot slot de kosten voor vier lessen zijn € 75,00 

Wil je meedoen met deze lessen, meld je aan via het inschrijfformulier.

Leuk als je meedoet!

Namaste,

Catharina Blijlevens

Laat je innerlijk stralen!

 

Kriya Yoga is geen nieuwe vorm van Yoga, Kri is handelen en Ya is ziel. De eerste keer dat ik over Kriya Yoga las was toen ik op aanraden van een vriend het boek kocht. In het boek, dat meer een werkboek is, staan allerlei routines en oefeningen opgeschreven die bijdragen aan een gezond leven.

In de cursus: Kriya Yoga gaan we oefeningen doen en kijken naar stappen die worden voorgesteld om harmonie te bereiken. Een eerste stap is oefeningen doen, stap twee is zelfonderzoek en drie: overgave aan het goddelijke.

Oefeningen doen (tapah)

Oefeningen doen die bijdragen aan een gezond lichaam en pranayama’s uitvoeren is een eerste stap. Ons lichaam is het voertuig waar we over beschikken, dit in goede staat brengen en zorgen dat hier de juiste brandstof doorbeweegt is een eerste opgave. Prana is de brandstof die ons positieve energie geeft en zorgt dat het lichaam in goede conditie blijft. Ook de geest heeft hier baat bij. Pranayama en doen van oefeningen (asana) is onderdeel van Kriya Yoga.

Er zijn heel veel verschillende fysieke vormen van Yoga, de meest gebruikte is Hatha die je in veel vormen terug vindt. Deze oefeningen zorgen voor een goede doorstroming en het vinden van een goede zithouding. Een goede houding is nodig voor het middel dat wordt ingezet om de geest tot rust te brengen. Geest komt aan de orde in stap twee: zelfstudie.

Zelfstudie (svadhyaya)

De aandacht naar binnen brengen en onderzoeken wat je in beweging brengt komt hier aan de orde. Aan de hand van meditatie en stellen van vragen wordt onderzocht wat voor ongemak zorgt. Het boek: Yoga sutra’s is een van de boeken die voorbijkomt tijdens dit onderwerp. Een sutra is een draad of beknopte opzegging van woorden die aanwijzing geven aan de leerling of zoeker. Zelfonderzoek en langdurige meditatie helpt onhechten van materiaal dat voor ongemak zorgt.

Overgave aan het goddelijke (Ishvara pranidhana)

Ya is ziel, afsplitsing van het goddelijke, vertrouw op de weg die wordt gegeven en je zult de staat van harmonie bereiken. Doel van Yoga is harmonie bereiken, of in verblijven ongeacht wat zich afspeelt in je bewustzijnveld.

Dat zijn in het kort onderwerpen die voorbij komen in de cursus: Kriya Yoga, een andere manier om harmonie te bereiken. Je leert houdingen en meditaties die bijdragen aan een gezond lichaam. Deze cursus bestaat uit vier opvolgende lessen. De lessen zijn op woensdag 26 mei, 2 juni, 9 juni en 16 juni 2021 aanvang 10.00 uur. Een les duurt 90 minuten. Kosten voor deze cursus: € 99,00. Mis je een les, of kun je een les niet bijwonen, van de lessen worden opnamen gemaakt, deze kun je op een ander tijdstip doen.

Wil je meedoen, graag aanmelden via het inschrijfformulier. Er zijn slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, dus meld je snel aan! Uiteraard kun je ook online meedoen.

Leuk als je meedoet met deze cursus: Kriya Yoga, een andere manier om de harmonie te herstellen.

Namaste,

Catharina Blijlevens

Laat je innerlijk stralen!

 

 

 

 

 

dinsdag april 13, 2021 15:20

Overgang, aandacht voor jezelf

De overgang is een goed moment om de aandacht op jezelf te richten, de ogen af te wenden van de ander en oog te hebben voor wat jij nodig hebt. De overgang is het moment waarop de menstruatie stopt. De jaren die hier aan vooraf gaan kenmerken zich door: onregelmatigheden in de menstruatie, prikkelbaar zijn, emoties die alle kanten opbewegen, een lichaam dat anders gaat reageren, slecht slapen en de buik kan dikker worden.

Ja, het is even anders dan je gewend bent, kon je eerst nog geduld opbrengen in allerlei situaties, nu is er minder geduld. Ook je smaak voor voedsel kan zich wijzigen als je voorkeur voor je werk dat je doet en de mensen met wie je bent.

En dat allemaal omdat je hormonen wijzigen. Hormonen zijn stofjes die het lichaam aanmaakt om allerlei processen in het lichaam op gang te houden en te zorgen dat jij je goed voelt. Voor en na de overgang wijzigen de hormenen, de oestrogeen die normaal wordt aangemaakt om een ei te produceren dat bevrucht zou kunnen worden, daalt, soms hard, dat je lichaam signalen begint af te geven. Het wil graag dat je luistert, maar nog niet gewend aan een yin stand kan het zijn dat je yang doorbeweegt.

Over Yin en Yang

Yin en Yang zijn twee termen die je wellicht kent, en mocht dat niet zo zijn: yin is donker, de aandacht naar binnen bewegen, een situatie accepteren zoals deze is, ruimte maken om te herstellen en yang is licht, de aandacht naar buiten bewegen, doorbewegen ondanks de weerstand van het lichaam. Eigenlijk wordt er van je gevraagd, om het de jaren voor de overgang wat rustiger aan te gaan doen, te luisteren naar de signalen van het lichaam en begrijpen wat nodig is om het evenwicht te bewaren.

Het evenwicht wordt aangetast in de jaren voor de overgang, ten goede voor jezelf om maatregelen te treffen die helpen om terug te komen in evenwicht.

Zelf, ben ik er door heen bewogen. Een knieblessure en een retreat van mijn partner hebben mij geholpen het evenwicht te herstellen, ruimte te maken voor mijzelf, te kijken naar mijn voedsel dat ik eet, mijn werk dat ik doe en weer te mogen voelen dat het met mij doet.

Heel belangrijk is oog te hebben voor je gevoelens, je voedsel en minder yang te gaan bewegen. Het is maar van tijdelijke aard, ongeveer een jaar of twee kun je nodig hebben om orde op zaken te stellen, en soms kan dit langer zijn. In de jaren voor het moment dat mijn menstruatie stopte heb ik kennis gemaakt met Hormoon Yoga, een reeks van oefeningen samengesteld door Dinah Rodriquez. Een hele aangename oefenreeks die mij anders liet kijken naar de Yoga oefeningen die ik regelmatig beoefen: Ashtanga Vinyasa Yoga.

HormoonYoga voor de overgang

In de lessenreeks Yoga voor de overgang, geef ik in les 1 uitleg over de overgang, de begrippen yin (maanenergie) en yang (zonenergie), de basiselementen van deze reeks van Yoga: ademhaling Ujjayi en Bastrika, bandha’s (energiesloten) en het sturen van energie. Bastrika is een techniek waarbij we actief uitademen en passief inademen, in de les gebruik ik de Kapalabhathi om deze wijze van ademen aan te leren.

In les 2 leer je de oefenreeks: HormoonYoga. Deze reeks is zo opgebouwd dat eerst de klieren worden gestimuleerd die hormonen aanmaken, en dan worden geharmoniseerd.  Deze les eindigt met een lange ontspanning zodat het lichaam de informatie kan verwerken.

Les 3 tot slot, behandelt voeding, stress en slaap verbeteren. Een hele leuke cursus om aan mee te doen. Wil je meedoen reserveer een plaats via het inschrijfformulier. Er zijn slecht een paar plaatsen beschikbaar.

Wanneer is deze lessenreeks

Deze lessenreeks is op woensdag 2 juni, 9 juni en 16 juni 2021. Aanvang 10.00 uur, een les duurt 75 minuten. Tot slot de kosten voor deze reeks zijn € 59,00.

Wil je liever een op een informatie en training ontvangen tijdens de jaren van de overgang, dat kan ook! Je kunt een afspraak met mij maken via het contactformulier.

Ik wens je een hele fijne dag,

Namaste,

Catharina Blijlevens

Laat je innerlijk stralen!

 

zaterdag maart 20, 2021 14:41

A B C van Yoga

A B C van Yoga is de naam van een van de trainingen die ik geef. Het is een intensieve Yoga training die bestaat uit acht trainingen. De training is verdeeld over twee dagen. Vrijdag middag start de training, wordt het onderwerp van dat weekend in het licht gezet. Zaterdag, de tweede dag van de training gaan we verder met de thema’s die dat weekend centraal staan. Het A B C van Yoga bestaat uit drie onderdelen:

 • Asana: het opbouwen van een Yoga routine
 • Balans: evenwicht vinden
 • Chakra’s: wielen van energie

Het is een hele leuke training, in het volgende filmpje geef ik uitleg aan de training. Wat je kunt verwachten, voor wie het is?

Super leuk als je meedoet. Je kunt je inschrijven via het inschrijfformulier. Er zijn slechts een paar matten beschikbaar!

zaterdag maart 6, 2021 11:04

Winkelen op afspraak

Winkelen op afspraak bij Bodyflex 100% Catharina kan vanaf 3 maart 2021. In de winkel van Bodyflex 100% Catharina worden Yoga artikelen verkocht. De afgelopen winterperiode heeft eigenaresse: Catharina Blijlevens niet stil gezeten. Ja, ze moest haar bedrijf sluiten voor publiek, maar dat weerhield haar niet bezig te zijn in haar bedrijf. Dat bestaat uit een Yoga en Pilates studio, en een winkel. Als haar bedrijf gesloten is voor publiek vind je haar in haar studio voor het geven van online lessen, of achter haar balie om te schrijven.

GaneshaDe winkel van Catharina Blijlevens, vind je in de Frederikstraat 60 A in Den Haag. Je loopt er wellicht dagelijks langs, of je aandacht wordt getrokken door Ganesha. Een van de blikvangers in de etalage van Catharina, en de hoofdpersoon in een boek door haar geschreven: Ganesha, en een reis langs de zeven chakra’s.

Andere titels van Catharina zijn: Yin Yoga, een reis naar binnen en Chakra Chikitisa, evenwicht herstellen in de wielen van energie. Yoga is een onderwerp waar ze graag over schrijft. In de boeken staan ook oefenreeksen opgeschreven. De corona-crisis heeft Catharina uitgenodigd de lessen op te nemen op beeld: video on demand. Nog een leuk artikel dat je kunt kopen in de winkel van Bodyflex 100% Catharina. Maar voor dit artikel hoef je niet naar de winkel te komen, deze kun je online bestellen.

Online bestellen

Online kun je bestellen: audio-opnamen van Yoga nidra en video on demand van Yoga lessen. De eerste maand van de lente, maart, neemt Catharina een aantal lessen op. De eerste les Wake up Yoga, is een heerlijke les om in de ochtend te doen. Voor het ontbijt. Wil je deze les bestellen, klik dan hier! Zorg wel dat je spullen klaar liggen: Yoga mat, Yoga blok, Yoga riem en een deken.  Yoga artikelen ofwel Yoga props zijn verkrijgbaar in de winkel van Catharina.

Yoga nidra is een hele fijne manier om tot rust te komen en het andere deel van je zenuwstelsel aan te zetten. Yoga nidra kun je thuis beoefenen met audio-opnamen of in de studio. Catharina heeft er een aantal ingesproken. Via het bestelformulier kun je deze bestellen. Je ontvangt het bestand via de email. Hoe je Yoga nidra beoefent lees je  op de volgende pagina: Yoga nidra, beoefen ik graag.

Audio-opnamen en video-on-demand lessen kun je dus online bestellen. Andere artikelen zijn op te halen in de winkel of te bekijken in de winkel.

Welke Yoga props kun je kopen in de winkel van Bodyflex 100% Catharina:

 • Yoga matten
 • Yoga blokken
 • Yoga riemen
 • Meditatie kussen, of meditatie bankje
 • Wierook
 • Mala’s
 • Oogkussen

Wil je de winkel bezoeken? Maak een afspraak via het contactformulier, vier uur voor het tijdstip dat je de winkel wenst te bezoeken. Je ontvangt een bevestiging dat je langs kunt komen in de winkel. Deze is geopend op: dinsdag middag, woensdag ochtend, donderdag middag, vrijdag middag en zaterdagmiddag.

Bij het bezoeken van de winkel, graag de regels van de overheid volgen. Zijn er nog vragen of opmerkingen stel ze gerust via het contact formulier. 

 

 

 

 • Category: Algemeen, dvd
 • Reacties uitgeschakeld voor Winkelen op afspraak

donderdag maart 4, 2021 19:44

Hormoon Yoga voor de overgang

Hormoon Yoga,  voor meer evenwicht tijdens, voor of na de overgang. Iedere maand schommelen de hormonen, tot aan de overgang dan is nog een keer een grote schommeling en dan stopt de menstruatie. De ene vrouw heeft  veel last van de overgang, een ander wat minder. De een praat erover, een ander houdt het voor zichzelf.

In ons ligt een prachtig systeem dat iedere dag weer voor ons aan de slag gaat. Een systeem dat van slag gaat door stress of hormoniale veranderingen. De overgang is een fase waarin we door een grote hormoniale verandering gaan. Dit brengt ons zenuwstelsel tijdelijk uit evenwicht.

In de workshop Hormoon Yoga richten we de aandacht op dit systeem, wordt uitleg gegeven over hormonen en het zenuwstelsel. Krijg je toelichting hoe we tijdens en voor de overgang uit evenwicht gaan.

Over Hormoon Yoga

Hormoon Yoga is een serie van yogahoudingen die zich richt op het stimuleren van de hormonen. Deze serie is nuttig voor vrouwen:

 • die hinder ondervinden van de maandelijkse cyclus
 • vrouwen die in de overgang zijn of
 • na de overgang een fijne serie yogahoudingen wil doen.

Aan de hand van Yoga houdingen, ademhalingstechnieken, visualisaties en het sturen van energie, worden klieren gestimuleerd die verantwoordelijk zijn voor het produceren van de vrouwelijke hormonen. Ook is er veel aandacht voor ontspanning en voeding. Niets is meer hetzelfde, de overgang nodigt uit naar onze voedingspatronen te kijken.

Voor wie?

Hormoon yoga is geschikt voor een ieder die meer wil weten over de overgang. Op zoek is naar oefeningen en tips om door deze fase van het leven te bewegen.

Hormoon Yoga is een dynamische reeks van Yogahoudingen, die eindigt met een lange ontspanning om de geest tot rust te brengen en het lichaam te ontdoen van stress. Regelmatige beoefening van deze serie helpt om klachten gerelateerd aan de overgang en de menstruatie te verminderen of zelfs te doen verdwijnen.

Catharina geeft in april op woensdag 10.45 uur: Hormoon Yoga voor meer evenwicht, tijdens en na de overgang.

Drie opvolgende lessen. Aanvang lessen 10.45 uur  (duur 75 minuten) kosten lessen reeks € 55,00 Van de lessen worden opnamen gemaakt, lukt het niet om een les bij te wonen dan kun je deze inhalen via een replay. Je krijgt ook uitleg over voeding en nuttige oefeningen om beter te slapen!

Wil je deelnemen aan deze lessen? Graag aanmelden via het inschrijfformulier

 

 

woensdag februari 24, 2021 12:42

Focus op wat wel kan!

Gisteren was de persconferentie waar we allemaal naar uitkeken, de verlossende woorden: wat kan wel! Wat wel kan vanaf begin maart: het voortgezet onderwijs mag weer open, dat is geweldig! Jong volwassenen tot 27 jaar mogen weer samen buiten sporten, contactberoepen zijn weer toegestaan met uitzondering van de sekswerkers, want ja daar kan de 1,5 meter niet gewaarborgd worden en de winkels mogen weer op afspraak open.

Geweldig, heel fijn voor al die mensen die weer aan de slag mogen. Wat betekent het voor mijn bedrijf: dat de groepslessen voorlopig online gegeven worden, de winkel op afspraak open gaat en ik een op een aan het werk ga in de studio met de disciplines die hier onder vallen.

Heel fijn, dat bij de aanvang van de lente, dit weer mag. Het is allemaal nog wel wat voorzichtig want het virus is nog niet gaan liggen, maar net als de energie van de lente en het leven dat ontwaakt is er weer meer mogelijk!

 

Groepslessen online

online yogaDus voorlopig, en ik schat zo in voor de maand maart worden de groepslessen online gegeven. Het huidige lesrooster staat op de website. Je kunt een les live volgen, of je kunt een replay aanvragen. Een replay is een opname van een live les, deze kun je tot een uur voor aanvang van een les die doorgaat aanvragen.

Je kunt je aanmelden voor een groepsles via het contactformulier, voor zover mij bekend is dat je meedoet aan een les, ontvang je de gegevens voor een les in je email box.

 

Pilates is leuker dan gym!

“Pilates is leuker dan gym!’ Is een quote van mijn dochter, en dat is zo. Het is niet alleen leuker maar ook heilzamer. Je beweegt je lichaam op en neer tegen de zwaartekracht waardoor je hartslag omhoog gaat en je aan je uithoudingsvermogen werkt, je geeft lichte druk aan je gewrichten en houdt ze zo flexibel, strekt de spieren en beinvloedt de energiebanen die door het lichaam stromen, het is heel logisch dat je na een pilates sessie op de mat een heerlijk gevoel hebt!

In de studio kun je Pilates mat lessen volgen. Vanaf maart zal er een verschil komen in de maandagavond les die ik geef om 19.30 uur en de woensdagavond les die ik geef om 19.30 uur. De maandagavond blijf ik “live” geven via zoom, maar in maart wijzigt de Pilates op woensdag in een replay.

Wil je de fundamentals van Pilates onder de knie krijgen? Hier kun je een: een op een afspraak voor maken. Of weer meedoen met de groepslessen Pilates fundamentals in de studio als deze weer open mag voor publiek.

 

Focus op wat wel kan

Focus op wat wel kan is beter dan focussen op wat niet kan. Door te focussen op wat wel kan blijft de energie stromen, en blijf je positief.

Een jaar geleden had ik echt niet kunnen bedenken dat ik in het nu online zou werken, het liefst zag ik iedereen in de studio op de mat. Waar ook ik nog steeds goede hoop op heb, dat er een moment komt dat de Yoga en Pilates scholen weer open gaan voor publiek!

Tot die tijd focus ik op wat wel kan! Zo nam ik in februari een aantal Yoga nidra sessies op. Yoga nidra is yogaslaap. Een hele fijne Yogaoefening die je thuis kunt beoefenen voor het slapen gaan, overdag als je energie wilt bijtanken of als je voelt dat het tijd is om te gaan liggen op je rug, spanning los te laten en je aandacht naar binnen te keren.

Via het bestelformulier kun je deze audio-opnamen bestellen. Wil je dat ik er een voor jou persoonlijk inspreek, maak dan een afspraak voor in de studio, want dat mag wel!

Focus op wat wel kan! Ik vind het een prachtige zin, hij is positief, helpt om verder te bewegen en geeft je positieve energie. Over energie gaat het in Chakra chikitsa, een boek waarin ik een reis maak langs de chakra’s. Wil je ook deze reis maken: Chakra chikitsa, evenwicht herstellen in de wielen van energie. Kijk bij workshops/webinars voor meer informatie hoe je deze reis kunt reserveren.

Ik wens je een hele mooie dag!

Namaste,

Catharina Blijlevens
Laat je innerlijk stralen!

woensdag februari 3, 2021 12:10

Tot 2 maart in lockdown

Ja, hij heeft gesproken, gisteren op dinsdag 2 februari 2021 is het bekend gemaakt, tot 2 maart 2021 blijven de niet essentiele winkels, contactberoepen, sportscholen en horeca gesloten. Dus blijf ik achter de schermen les geven en kun jij de Yoga en Pilates lessen thuis volgen.

Vervelend, ja en nee, het is altijd fijner om de mensen te mogen ontvangen in je ruimte die je daar voor hebt ingericht. Maar, helaas het kan nog niet, de cijfers zijn nog steeds niet goed. Of beter geschreven, er duiken allerlei varianten op. Deze zijn nog besmettelijker en daarom houden wij nog even pas op de plaats, de deuren gesloten en biedt mijn studio de lessen aan via zoom. Een prettig platvorm om mee te werken, ik kan je heel goed zien, terwijl jij je oefeningen doet, je krijgt nog steeds de persoonlijke instructies zoals ik deze normaal geef in de zaal.

Overheids steun kunnen bedrijven krijgen, maar ik kan je verklappen dat ziet er vanaf buiten mooier uit dan het in werkelijkheid is, en je moet je ook afvragen wie gaat deze steun dadelijk dragen. De regering, nee het volk en als de schuld te hoog wordt en deze generatie het niet voor elkaar krijgt om het terug te betalen, onze kinderen.

En dat wil je niet, dat onze kinderen verantwoordelijk worden gesteld voor deze enorme staatsschuld die zich nu ontwikkelt. Het is dus belangrijk zelf je geld te verdienen, evenwicht te vinden in het nu, terwijl je van buiten af zo ‘on hold’ wordt gezet.

Winkelafspraak en Youtube-kanaal

Dus blijf ik creatief en geef ik naast lessen, workshops en kun je in de winkel terecht voor een ophaalafspraak. In de winkel verkoop ik Yogablokken, meditatiekussens, er zijn nog wat yogamatten, yogariemen en natuurlijk mijn laatste boek: Chakra chikitsa.

Wil je iets uit de winkel bestellen en afhalen: stuur mij een email, geef door wat je wilt bestellen, ik zorg dat het klaar ligt, geef door wanneer je het kunt afhalen, je kunt het bedrag betalen per pin, tikkie of bankoverschrijving!

Nee, ik ga niet bij de pakken neerzetten, ‘on hold’ is niet goed voor de doorstroming van je energie! Energie wil stromen, staat het te lang stil, dan gaat het voor ongemak zorgen. Dus, blijf ik in beweging in de studio, online en binnenkort ook live op mijn Youtube kanaal.

Op dit kanaal ga ik delen: Yoga nidra, meditaties en oefeningen om in evenwicht te blijven in deze lockdown. Dit kanaal is gebaat bij abonnees, want dit kanaal kan inkomsten genereren voor mijn bedrijf. Je hoeft niet te betalen alleen maar abonnee te worden, ja en ik moet gaan uitzenden of een filmpje klaarzetten. Wat ik zeker zal gaan doen! Deze uitzendingen geef ik op basis van donaties, je hoeft niet te betalen, maar je mag een donatie doen! Donaties zorgen niet voor schuld voor onze kinderen. Donaties kun je overmaken naar: NL 67 ABNA 0980217431 t.n.v Bodyflex C.M Blijlevens.

Dus nog even volhouden, tot 2 maart 2021 ben ik zeker aanwezig en actief: online, op afspraak of live op mijn Youtube-kanaal!

Namaste,

Catharina Blijlevens

 

 

 

Agenda juli 2021

MAANDAG
09.30 Pilates (2)

18.00 Hatha Flow

19.30 Pilates (2)

DINSDAG
09.30 Hatha Flow

11.30 personal training

WOENSDAG

10.00 workshops

18.00 Chandra Yoga

19.30 Pilates (2)
DONDERDAG

18.00 Pilates fundamentals

19.30 Yin Yoga
VRIJDAG

09.30 Pilates (2)

11.00 Personal training

14.00 workshops

ZATERDAG

09.30 Ashtanga Vinyasa Yoga

10.45 zat 31 juli geen les

14.00 Workshops

 

BODYFLEX 100% Catharina

Frederikstraat 60 A
2514 LL Den Haag
[Google Maps]

T 070-3656583
T 06-51419790


E info@bodyflex.nl
Contact form