donderdag oktober 21, 2021 09:52

Yoga therapie, zelf helen

Zelf ga ik niet zo vaak naar een fysiotherapeut, onlangs werd mij nog gezegd: “Wat jij mij adviseert dat zeg mijn fysiotherapeut ook tegen mij!” Ik ben geen fysiotherapeut, maar heb wel heel veel kennis van het menselijk lichaam en het zelfhelend vermogen.

Bij mij kun je afspraak maken voor Yogatherapie, zelf helen.

Over Yoga therapie

Yogatherapie is een hele fijne vorm om aan je ongemak te werken. Je gaat aan de slag met je eigen lichaam, gevoelens en gedachten. Yoga is een sanskriet woord dat betekent: een worden. Er zijn heel veel soorten van Yoga. In Yoga therapie gaan we kijken welke vorm bij jou past, welk lichaam uit balans is en hoe dit weer in evenwicht kan worden gebracht. 

In een kennismakingsgesprek wordt vastgelegd waar je aan wilt werken, wat er voor zorgt dat de energie niet stroomt. 

Ik luister en stel een plan voor. Wil je hier mee aan de slag, dan worden er afspraken gemaakt waarin je oefeningen gaat doen.

Zelf oefenen

Dit zijn oefeningen die zich richten op het zelfhelend vermogen van het lichaam. Het lichaam is een prachtig instrument dat je veel laat zien waar het evenwicht is verstoord en de energie niet stroomt.

Volgens de Yogaleer bestaat er naast het fysieke lichaam ook een energielichaam, mentaal lichaam en causaal lichaam, zijn deze vrij van verstoringen dan ervaren we harmonie. Zorgt een van de lichamen voor ongemak dan is het verstandig je hiervan te onthechten, anders blijft het ongemak zich aandienen.

Voor deze lichamen ga je oefeningen doen. Ook krijg je instructies hoe je deze mee kunt nemen naar huis zodat je daar verder kunt oefenen.

Afspraak maken

Yoga therapie wordt 1 op 1 gegeven, op afspraak. Je kunt een afspraak maken voor 30, 45 of 60 minuten. Deze zijn op locatie of online. Je kunt hiervoor het contactformulier gebruiken. Geef aan dat je een afspraak wilt maken voor Yoga therapie en ik neem contact met je op.

Kosten Yoga therapie: € 75,00 per uur.

Kijk er naar uit om je te ontmoeten op onze afspraak! 

Namaste,

Catharina Blijlevens

Laat je innerlijk stralen!

  • Category: Algemeen
  • Reacties uitgeschakeld voor Yoga therapie, zelf helen

dinsdag oktober 19, 2021 10:30

One day Yoga retreat

One day Yoga retreat met Catharina op zondag: 7 november 2021. Een heerlijke dag voor jezelf. Yoga doen, informatie over Yoga, voedsel en de achtergrond van Yoga in het centrum van Den-Haag.

Leuk als je meedoet met deze One day Yoga retreat. Catharina is al jaren te vinden in haar yoga ruimte waar ze wekelijkse Yogalessen, workshops en 1 op 1 training geeft.

Deze dag heeft ze samengesteld voor een ieder die het fijn vindt de aandacht af te keren van de buitenwereld (retreat) en meer over Yoga te leren.

Programma : one day Yoga retreat

9.30 Yoga oefeningen

10.45 Yoga talk, wat achtergrond informatie

12.00 lunch

13.00 ontspannen: buiten of binnen

14.30 relax, adem en mediteer

Als het weer het toestaat gaan we na de lunch naar buiten, neemt Catharina je mee naar een van de plekken die zij graag bezoekt om haar hoofd leeg te maken, of energie op te doen van moeder Natuur. Neem dus niet alleen je Yoga mat mee, maar ook een paar schoenen waarop je kunt wandelen.

Aanvang, kosten en inschrijven

Deze one day Yoga retreat is op zondag 7 november 2021, aanvang 9.30 uur. We starten met een Yoga les en eindigen de dag rond 15.30 in een ontspannen staat. Je kunt je aanmelden via het inschrijfformulier, kosten voor deze heerlijke Yoga dag in het hart van Den Haag zijn: € 99,00.

Graag meebrengen een Yoga mat, een paar wandelschoenen, een sjaal of deken die je kunt gebruiken bij de ontspanning of om op te zitten. Wil je aantekeningen maken, neem dan een schrift en pen mee.

Leuk als je meedoet, heb je nog vragen stel ze gerust via de mail.

Een hele fijne dag

Namaste,

Catharina Blijlevens

Laat je innerlijk stralen!

  • Category: Algemeen
  • Reacties uitgeschakeld voor One day Yoga retreat

dinsdag oktober 5, 2021 14:38

Q & A, A B C van Yoga

Q & A, questions & answers over het A B C van Yoga.

Het A B C van Yoga is een intensieve Yoga training waarin ik met je deel mijn kennis over Yoga, verschillende stijlen van Yoga, en hoe je een dagelijkse Yoga routine opbouwt.

Of je nu Yoga wilt gaan beoefenen, of les wilt gaan geven in Yoga, het is een heel goed idee om Yoga aan je leven toe te voegen.

Over Q & A

In deze Q & A, kun je mij alles vragen over deze intensieve Yoga training.

Het A B C van Yoga bestaat uit acht trainingsdagen. Je leert over Yoga, het voordeel van een dagelijkse Yoga routine. Ook leer je een op maat geschreven Yoga routine samen te stellen.

Iedereen die geinteresseerd is in deze training is welkom op vrijdag 15 oktober 2021. Aanvang Q & A: 14.00 uur. Je kunt naar de studio komen of online aanschuiven.

Leuk als je komt, je kunt via de email doorgeven dat je komt naar de studio of online!

Namaste,

Catharina Blijlevens

Laat je innerlijk stralen!

  • Category: Algemeen
  • Reacties uitgeschakeld voor Q & A, A B C van Yoga

woensdag september 1, 2021 17:40

Studio live, online of replay

Het is heerlijk dat het weer kan, in de studio (live) een les volgen. Maar het is natuurlijk super dat je gewoon thuis de lessen kunt blijven volgen (online), of op een later tijdstip (replay). Dat zijn dan weer de voordelen van de afgelopen periode, dat je niet perse naar de studio hoeft te komen om een les te volgen.

Maar ben je nieuw of mis je de sfeer van de studio dan is het natuurlijk heel fijn dat je naar de studio kan komen. Kom je naar de studio neem dan wel je eigen mat mee, of een grote handdoek/yoga towel die je over de studio mat kunt plaatsen. Heb je geen mat bij je en maak je gebruik van een studio mat, dan graag deze schoon achter laten. In de studio vind je spray en keukenpapier waarmee je de mat schoon kunt maken.

Replay, opname van een les

Het staat er al, replay is een opname van een les, deze kun je aanvragen als je een les niet kunt bijwonen, of als het een les is die je op een later tijdstip wenst te doen. Wil je gebruik maken van een replay, stuur een email verzoek, twee uur voordat een live les begint. Ook zijn er een aantal replay lessen beschikbaar in de bibliotheek van de studio, deze staan in het lesrooster aangeduid als replay.

Fundamentals, reeks van vier lessen

Fundamentals, Yoga of Pilates, een reeks van vier lessen waarin je de basis aangeleerd krijgt van de oefenreeksen die ik zelf regelmatig beoefen: Pilates en Ashtanga Yoga. Pilates doe ik meer dan vier keer per week, voordat ik begin met het geven van mijn lessen in de studio, het is een super fijne reeks om je lichaam sterk en gezond te houden. Ashtanga Yoga, ik kan je alleen maar uitnodigen, doe mee met deze reeks van vier lessen, leer de basis en wie weet word je net zo’n enthousiaste beoefenaar als ik.

Leuk als je weer naar de studio komt, of thuis aansluit via zoom (online), danwel een verzoek indient voor een replay.

Ik wens je een hele fijne dag!

Namaste,

Catharina Blijlevens

Laat je innerlijk stralen!

  • Category: Algemeen
  • Reacties uitgeschakeld voor Studio live, online of replay

woensdag augustus 25, 2021 11:04

Start je dag met Yoga, een heerlijk begin van je dag

“Wat heb je gemist tijdens je verblijf bij ons?” De dagstart, het had mij zoveel onnodige stress bespaard als ik de dagstart had kunnen bijwonen. Maar helaas het was geen fysieke bijeenkomst, het was een pagina op intranet. Intranet is een persoonlijke webpagina voor medewerkers waar je snel relevante informatie kunt vinden om je beroep uit te oefenen.

“Oh, dat is niet de bedoeling je hoort een fysieke dagstart minimaal twee tot drie keer mee te maken!” Ja, dat had ik ook gedacht, maar helaas ik heb er slechts een gehad in de afgelopen periode (13 weken) dat ik bij jullie werkzaam ben geweest.

En ik was zo benieuwd hoe jullie dat zouden aanpakken: een team van mensen in de ochtend begroeten, een goed gevoel geven, informatie doorgeven hoe je elkaar kan steunen om in evenwicht te blijven tijdens de drukte van de dag.

Maar helaas het bleef bij een praatje op de opleiding, verder was het: zitten, telefoon aannemen en zorgen dat de wachtrij niet oploopt. Wat mij best goed af ging: zitten, luisteren daar ben ik goed in, stress daar kan ik tegen, en veel werk verzetten dat lukt mij ook, mij aan de gemaakte afspraak houden, en doorpakken.

Maar wat heb ik de dag start gemist. Heel even dacht ik dat dit bedrijf wist dat het van groot belang is dat je de dag begint met aandacht voor het vervoermiddel dat jou van a naar z brengt: je lichaam. Maar dat was niet zo, ook hier had geest de leiding en die wilde maar een ding: geen wachters, tevreden klanten en de ander in zijn harmonie houden.

Een ander in zijn harmonie houden is een prachtig voornemen, daarom keek ik uit naar de dagstart, ik was heel benieuwd. We zouden de dag doornemen, een positieve zin horen, er zou gevraagd worden hoe het met je ging, of je nog ergens tegen aanliep, maar het bleef bij een digitaal scherm waar ik op kon lezen: daglijsten, wie waar werkt, werkinstructies, en de stand van zaken op bepaalde afdelingen.

Mijn dagstart

Heel even dacht ik dat ze in dit bedrijf eerst een paar leuke oefeningen met elkaar deden en dan aan het werk gingen, maar helaas, er was geen dagstart en door mijn afspraak met hen, had ik geen tijd meer voor mijn eigen dagstart: Yoga oefeningen of een heerlijke Pilates mat sessie.

De afgelopen weken had ik er niet altijd tijd voor, eerst mij houden aan de afspraak, dan naar huis, was er nog ruimte en energie dan hup mijn mat op om alsnog mijn oefeningen te doen.

Maar mijn afspraak zit erop, en begin mijn dag weer op de mat! Heb jij daar ook zin in, je dag beginnen met rek en strekoefeningen, energie door je lichaam laten bewegen, lekker in je vel zitten, je lichaam geven wat het nodig heeft. Meld je dan aan voor de volgende cursus: Yoga fundamentals.

Doe je mee?

Start je dag met een Zonnegroet, gevolgd door een fijne reeks van oefeningen waar je lichaam bij gebaat is en jou een heerlijk begin van de dag geeft.

Leuk als je meedoet, Yoga fundamentals geef ik in september op dinsdag 9.30 uur!

dinsdag juni 1, 2021 10:24

Yin Yoga en de zomer

Yin Yoga en de zomer, een workshop om je te verdiepen in Yin Yoga en de zomer. Ieder seizoen kenmerkt zich door een element, in de zomer is dat vuur. De zon is krachtig, de gewassen groeien en de bloemen staan in bloei. Een perfect seizoen om de gewassen te laten rijpen en te werken aan de organen die aandacht nodig hebben. Yin Yoga beoefen je niet alleen om je beter in je vel te voelen, maar ook om je organen te voeden.

Je organen je bent er misschien niet altijd mee bezig, maar als je eenmaal door hebt wat je zelf kunt doen om ze gezond te houden dan geef je ze regelmatig aandacht. Mijn interesse voor de organen ontstond vanuit mijn cranio sacraal behandelingen. Een methode waar de behandelaar haar/zijn handen op bepaalde punten van het lichaam plaatst en zo iets in gang zet. Het voelt echt als magisch en het wordt door een ieder anders ontvangen, mij maakte het nieuwsgierig naar de organen en de bijzondere leer over de organen.

Een leer die hier bij past is de traditionele Chinese geneeskunde. Deze leer gaat uit van de organen, zolang deze gezond zijn en goed functioneren ervaar je harmonie. Zijn er verstoringen dan kun je ongemak ervaren zoals ziekte, lichamelijk ongemak of geestelijk onrust. Door het orgaan te behandelen met kruiden, rekking van de meridianen en de energie te versterken kun je de harmonie herstellen.

Workshop: Yin Yoga en zomer

In deze workshop wordt uitleg gegeven over Yin Yoga en de organen die horen bij de zomer. En worden Yoga oefeningen gedaan. Deze workshop is op zaterdag 19 juni 2021, aanvang 14.00 uur.

Zo net voor de zomerwende is natuurlijk een zeer geschikt moment om te verbinden met de energie van dit seizoen. Informatie te ontvangen wat je in evenwicht houdt tijdens deze fase van het jaar en wat niet. Kosten € 35,00.

Leuk als je meedoet, je kunt je inschrijven via het inschrijfformulier.

Namaste,

Catharina Blijlevens

Laat je innerlijk stralen!

  • Category: Yoga workshops
  • Reacties uitgeschakeld voor Yin Yoga en de zomer

woensdag mei 19, 2021 10:08

Yoga fundamentals

Yoga fundamentals, terug naar de basis. Het is alweer enige tijd geleden dat we elkaar hebben gezien in de studio, veel van jullie hebben de afgelopen tijd de Yoga lessen online gevolgd via zoom. Wat natuurlijk heel fijn was, maar hoe fijn is het om elkaar weer in de studio te zien en helemaal terug te bewegen naar de fundamenten van bijvoorbeeld: Ashtanga (Vinyasa) Yoga. 

Zelf ben ik deze vorm gaan beoefenen in 2009. Drie jaar nadat ik moeder was geworden meldde ik mij aan voor mijn tweede Yoga teacher training. Een van de opdrachten was thuis zelf oefenen: dat was in het begin niet gemakkelijk naast mijn moederschap een thuis practice op te bouwen, maar het is gelukt en ik heb er geen moment spijt van dat ik mij aan deze opdracht heb gehouden. In het nu beoefen ik nog steeds deze heerlijke oefenreeks: Ashtanga Vinyasa Yoga. Het houdt mij fit, gezond, in evenwicht en brengt mijn geest tot rust!

72 oefeningen bevat de eerste serie van Ashtanga (Vinyasa) Yoga, die je natuurlijk niet in een keer kunt leren. Gun jezelf de tijd en leer eerst de basis: de Zonnegroeten, a en b, de staande houdingen en de afsluitende houdingen, de tussenliggende houdingen worden een voor een toegevoegd. 

Ashtanga Vinyasa Yoga, fundamentals!

Vanaf volgende week geef ik deze cursus: Ashtanga (Vinyasa) Yoga, fundamentals die bestaat uit vier lessen. Aan het eind van de cursus beheers je de basis van deze vorm en kun je verder gaan met houdingen toevoegen die in een volgende cursus worden behandeld.

Wil je meedoen met deze reeks van vier lessen, meld je aan via het inschrijfformulier op de website. Deze cursus is in oktober op dinsdag, de lessen beginnen om 9.30 uur en eindigen om 10.45 uur. Kosten voor vier groeps lessen € 75,00. Slechts acht plaatsen beschikbaar. 

Ook kun je deze training een op een volgen, kosten voor vier peronal trainingen zijn € 250,00.

Leuk als je meedoet!

Namaste,

Catharina Blijlevens

Laat je innerlijk stralen!

zaterdag mei 15, 2021 10:09

Pilates fundamentals

Pilates fundamentals, de basis van Pilates leren. Pilates is een hele fijne reeks van oefeningen om het lichaam in de juiste houding te plaatsen. Een goede houding heeft veel voordelen: het zorgt ervoor dat de spieren evenredig worden gebruikt, geen zware belasting op bepaalde structuren van het lichaam wordt gezet en dat de energie beter gaat stromen. En dat geeft een heel prettig gevoel, doordat je beter in je lichaam staat, heb je een betere energie en dat heeft ook nog eens een goede werking op je gemoedsrust. Kortom, een heerlijke routine om jezelf eigen te maken.

Vier lessen heb je nodig om de basis van Pilates te leren, en de voordelen van deze fantastische oefenreeks te ervaren.

Wat ga je leren in deze lessen?

In de lessen leer je de basis van deze oefenmethode, de fundamentals. Ook leer je een reeks oefeningen die je daarna zelfstandig thuis kunt beoefenen, of wellicht je uitnodigt je verder te verdiepen in deze methode en je aan te melden voor een volgende reeks oefeningen. Ook kun je een vaste deelnemer worden van de Pilates flow lessen die worden gegeven in de studio: Bodyflex 100% Catharina.

Maar laten we blijven bij de eerste vier lessen, die voor een grote verandering kunnen zorgen in je lichaamshouding en kijk op het leven.

Je leert dus een oefenreeks, die bestaat uit rek en strek oefeningen,en de basis van Pilates. Niet eindeloos een oefening herhalen of er steeds meer gewicht aan hangen, Pilates nodigt uit het lichaam optimaal te gebruiken, en het hele lichaam te trainen op kracht, souplesse, juiste verdeling van energie en de adem verbeteren. Je leert leert hoe de oefeningen wordt uitgevoerd met gebruik van het krachtcentrum: het Powerhouse. Een centrum dat je veel voordelen kan brengen. Deze methode zorgt niet alleen voor een betere lichaamshouding, maar geeft ook gezonde spieren, goede vorm in het lichaam, en het laat je ook stralen!

Wanneer zijn deze lessen?

Deze lessen zijn op donderdag 09.30 uur. Een les duurt 60 minuten, de eerste les is op donderdag 2 september 2021 in de studio. Wil je online meedoen met deze lessen dat kan ook! Dat betekent dat je ook vanaf je thuis-adres de lessen kunt volgen. Nodig voor deze lessen een goede dikke mat, minimaal 10 mm dikte wil ik je toch wel adviseren. 

Tot slot de kosten voor vier groepslessen zijn € 75,00. Laatste les is op donderdag 23 september 202. Wil je liever een op een deze training volgen dan zijn de kosten voor vier lessen € 250,00. 

Wil je meedoen met deze lessen, meld je aan via het inschrijfformulier.

Leuk als je meedoet!

Namaste,

Catharina Blijlevens

Laat je innerlijk stralen!

Kriya Yoga is geen nieuwe vorm van Yoga, Kri is handelen en Ya is ziel. De eerste keer dat ik over Kriya Yoga las was toen ik op aanraden van een vriend het boek kocht. In het boek, dat meer een werkboek is, staan allerlei routines en oefeningen opgeschreven die bijdragen aan een gezond leven.

In de cursus: Kriya Yoga gaan we oefeningen doen en kijken naar stappen die worden voorgesteld om harmonie te bereiken. Een eerste stap is oefeningen doen, stap twee is zelfonderzoek en drie: overgave aan het goddelijke.

Oefeningen doen (tapah)

Oefeningen doen die bijdragen aan een gezond lichaam en pranayama’s uitvoeren is een eerste stap. Ons lichaam is het voertuig waar we over beschikken, dit in goede staat brengen en zorgen dat hier de juiste brandstof doorbeweegt is een eerste opgave. Prana is de brandstof die ons positieve energie geeft en zorgt dat het lichaam in goede conditie blijft. Ook de geest heeft hier baat bij. Pranayama en doen van oefeningen (asana) is onderdeel van Kriya Yoga.

Er zijn heel veel verschillende fysieke vormen van Yoga, de meest gebruikte is Hatha die je in veel vormen terug vindt. Deze oefeningen zorgen voor een goede doorstroming en het vinden van een goede zithouding. Een goede houding is nodig voor het middel dat wordt ingezet om de geest tot rust te brengen. Geest komt aan de orde in stap twee: zelfstudie.

Zelfstudie (svadhyaya)

De aandacht naar binnen brengen en onderzoeken wat je in beweging brengt komt hier aan de orde. Aan de hand van meditatie en stellen van vragen wordt onderzocht wat voor ongemak zorgt. Het boek: Yoga sutra’s is een van de boeken die voorbijkomt tijdens dit onderwerp. Een sutra is een draad of beknopte opzegging van woorden die aanwijzing geven aan de leerling of zoeker. Zelfonderzoek en langdurige meditatie helpt onhechten van materiaal dat voor ongemak zorgt.

Overgave aan het goddelijke (Ishvara pranidhana)

Ya is ziel, afsplitsing van het goddelijke, vertrouw op de weg die wordt gegeven en je zult de staat van harmonie bereiken. Doel van Yoga is harmonie bereiken, of in verblijven ongeacht wat zich afspeelt in je bewustzijnveld.

Dat zijn in het kort onderwerpen die voorbij komen in de cursus: Kriya Yoga, een andere manier om harmonie te bereiken. Je leert houdingen en meditaties die bijdragen aan een gezond lichaam. Deze cursus bestaat uit vier opvolgende lessen. De lessen zijn op woensdag 26 mei, 2 juni, 9 juni en 16 juni 2021 aanvang 10.00 uur. Een les duurt 90 minuten. Kosten voor deze cursus: € 99,00. Mis je een les, of kun je een les niet bijwonen, van de lessen worden opnamen gemaakt, deze kun je op een ander tijdstip doen.

Wil je meedoen, graag aanmelden via het inschrijfformulier. Er zijn slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, dus meld je snel aan! Uiteraard kun je ook online meedoen.

Leuk als je meedoet met deze cursus: Kriya Yoga, een andere manier om de harmonie te herstellen.

Namaste,

Catharina Blijlevens

Laat je innerlijk stralen!

 

 

 

 

 

dinsdag april 13, 2021 15:20

Overgang, aandacht voor jezelf

De overgang is een goed moment om de aandacht op jezelf te richten, de ogen af te wenden van de ander en oog te hebben voor wat jij nodig hebt. De overgang is het moment waarop de menstruatie stopt. De jaren die hier aan vooraf gaan kenmerken zich door: onregelmatigheden in de menstruatie, prikkelbaar zijn, emoties die alle kanten opbewegen, een lichaam dat anders gaat reageren, slecht slapen en de buik kan dikker worden.

Ja, het is even anders dan je gewend bent, kon je eerst nog geduld opbrengen in allerlei situaties, nu is er minder geduld. Ook je smaak voor voedsel kan zich wijzigen als je voorkeur voor je werk dat je doet en de mensen met wie je bent.

En dat allemaal omdat je hormonen wijzigen. Hormonen zijn stofjes die het lichaam aanmaakt om allerlei processen in het lichaam op gang te houden en te zorgen dat jij je goed voelt. Voor en na de overgang wijzigen de hormenen, de oestrogeen die normaal wordt aangemaakt om een ei te produceren dat bevrucht zou kunnen worden, daalt, soms hard, dat je lichaam signalen begint af te geven. Het wil graag dat je luistert, maar nog niet gewend aan een yin stand kan het zijn dat je yang doorbeweegt.

Over Yin en Yang

Yin en Yang zijn twee termen die je wellicht kent, en mocht dat niet zo zijn: yin is donker, de aandacht naar binnen bewegen, een situatie accepteren zoals deze is, ruimte maken om te herstellen en yang is licht, de aandacht naar buiten bewegen, doorbewegen ondanks de weerstand van het lichaam. Eigenlijk wordt er van je gevraagd, om het de jaren voor de overgang wat rustiger aan te gaan doen, te luisteren naar de signalen van het lichaam en begrijpen wat nodig is om het evenwicht te bewaren.

Het evenwicht wordt aangetast in de jaren voor de overgang, ten goede voor jezelf om maatregelen te treffen die helpen om terug te komen in evenwicht.

Zelf, ben ik er door heen bewogen. Een knieblessure en een retreat van mijn partner hebben mij geholpen het evenwicht te herstellen, ruimte te maken voor mijzelf, te kijken naar mijn voedsel dat ik eet, mijn werk dat ik doe en weer te mogen voelen dat het met mij doet.

Heel belangrijk is oog te hebben voor je gevoelens, je voedsel en minder yang te gaan bewegen. Het is maar van tijdelijke aard, ongeveer een jaar of twee kun je nodig hebben om orde op zaken te stellen, en soms kan dit langer zijn. In de jaren voor het moment dat mijn menstruatie stopte heb ik kennis gemaakt met Hormoon Yoga, een reeks van oefeningen samengesteld door Dinah Rodriquez. Een hele aangename oefenreeks die mij anders liet kijken naar de Yoga oefeningen die ik regelmatig beoefen: Ashtanga Vinyasa Yoga.

HormoonYoga voor de overgang

In de lessenreeks Yoga voor de overgang, geef ik in les 1 uitleg over de overgang, de begrippen yin (maanenergie) en yang (zonenergie), de basiselementen van deze reeks van Yoga: ademhaling Ujjayi en Bastrika, bandha’s (energiesloten) en het sturen van energie. Bastrika is een techniek waarbij we actief uitademen en passief inademen, in de les gebruik ik de Kapalabhathi om deze wijze van ademen aan te leren.

In les 2 leer je de oefenreeks: HormoonYoga. Deze reeks is zo opgebouwd dat eerst de klieren worden gestimuleerd die hormonen aanmaken, en dan worden geharmoniseerd.  Deze les eindigt met een lange ontspanning zodat het lichaam de informatie kan verwerken.

Les 3 tot slot, behandelt voeding, stress en slaap verbeteren. Een hele leuke cursus om aan mee te doen. Wil je meedoen reserveer een plaats via het inschrijfformulier. Er zijn slecht een paar plaatsen beschikbaar.

Wanneer is deze lessenreeks

Deze lessenreeks is op woensdag 2 juni, 9 juni en 16 juni 2021. Aanvang 10.00 uur, een les duurt 75 minuten. Tot slot de kosten voor deze reeks zijn € 59,00.

Wil je liever een op een informatie en training ontvangen tijdens de jaren van de overgang, dat kan ook! Je kunt een afspraak met mij maken via het contactformulier.

Ik wens je een hele fijne dag,

Namaste,

Catharina Blijlevens

Laat je innerlijk stralen!

 

Agenda oktober 2021

MAANDAG
09.30 Pilates (2)

18.00 Hatha Flow

19.30 Pilates (2)

DINSDAG
11.00 Personal training

18.00 Personal training

WOENSDAG

18.00 Chandra Yoga

19.30 Pilates (1)
DONDERDAG

09.30 Hatha flow

19.30 Yin Yoga
VRIJDAG

11.00 Personal training

13.30 Chakra chikitsa, een reis langs de chakra’s

ZATERDAG

09.30 Pilates en stretch

10.45 Power Yoga

14.00 Workshops

 

BODYFLEX 100% Catharina

Frederikstraat 60 A
2514 LL Den Haag
[Google Maps]

T 070-3656583


E info@bodyflex.nl
Contact form