donderdag december 15, 2022 12:49

Goede voornemens

Posted by Catharina

Goede voornemens, wanneer maak je die in december of op 1 januari? Maak je ze wel of niet?

Mijn goede voornemen is om verder te gaan met wat ik deed in 2022. In 2022 heb ik veel gelezen over yoga, over het Zelf, zelfbewustzijn, mij verdiept in pranayama en ben ik meer gaan mediteren.

Mediteren is een prachtig pad van yoga om de geest tot rust te brengen, meer helderheid te krijgen. Een heel goed moment om te starten met mediteren is de winter. Het zou zo maar een goed voornemen kunnen zijn. Januari is bij uitstek een goede maand om de aandacht naar binnen te keren

In januari geef ik op vrijdag 14.00 uur een cursus: mediteren de aandacht naar binnen keren. In vier opeenvolgende lessen ontvang je informatie over zithoudingen, pranayama en meditatie. Pranayama is het vierde pad van yoga. Prana is energie en yama is verlengen, sturen, pranayama is energie verlengen, een heel fijn pad om voorafgaand te beoefenen aan de meditatie.

Wat ik ook blijf geven in 2023 zijn: Yoga en pilates lessen. Deze kun je wekelijks volgen of in een workshop/cursus.

In de workshop Pilates voor beginners leer je in vier opeenvolgende lessen de basis van Pilates. Je ontvangt informatie over het krachtcentrum, de adem en de setup voor een oefening. Pilates is een hele fijne oefenmethode, het maakt je lichaam soepel en krachtig en zorgt voor meer vitaliteit. Deze cursus Pilates voor beginners is in januari 2023 op zaterdag: 11.00 uur. Kosten voor deze cursus (4 lessen); € 65,00.

Van 2022 naar 2023

2022 was een mooi jaar. Het was pittig, zoeken naar balans, de scherven opruimen van de corona jaren waarin de studio meerdere perioden gesloten was voor publiek en je thuis online de lessen kon volgen. Wat in het nu nog steeds kan. Online lessen volgen blijft mogelijk, ook in 2023. Superhandig als je buiten Den Haag verblijft, thuis moet blijven, of het niet red op tijd in de studio te zijn dan kun je vragen om een replay van de les. Een replay is een opname van een live les die je later op een voor jou geschikte tijd zelfstandig kunt doen.

Al met al was 2022 zuiverend en transformerend.

Zuiveren en transformeren twee prachtige woorden die ik mee wil nemen naar 2023. Een jaar waarvoor mijn goede voornemen is verder te gaan met het geven van Yoga en pilates lessen, organiseren van workshops, trainingen en blijf schrijven.

In 2022 schreef ik een boek. Inspiratie voor het schrijven van dit boek waren vier woorden Yoga chitta vritti nirodhah,  samen vormen ze sutra 2 van de Yoga sutra’s van Patanjali. De sutra betekent: verbinden door het tot stilstand brengen van de wijzigingen van de geest. Het boek kun je hier bestellen.

Verbinden is een mooi woord waar ik mijn steentje aan wil bijdragen in 2023. Verbinden met het Zelf, met de liefdevolle energie die in een ieder van ons aanwezig is. Je hoeft alleen maar te besluiten; dat wil ik doorgeven en verspreiden, meer liefdevolle energie op deze aarde.

Ik wens je hele fijne kerstdagen toe en hoop dat je ook in 2023: lessen workshops, personal trainingen blijft volgen in mijn studio: Bodyflex 100% Catharina

Een hele fijne decembermaand!

Namaste,

Catharina Blijlevens

Laat je innerlijk stralen!

  • Category: Algemeen
  • Reacties uitgeschakeld voor Goede voornemens

Agenda november 2023

MAANDAG

09.30 Pilates prive

11.00 Personal training

19.30 Pilates (2) locatie RO

DINSDAG

09.15 Personal Yoga

10.30 Pilates prive

18.00 Pilates prive

WOENSDAG

18.00 Chandra Yoga (online)

20.00 Yoga (njoy fitness)

DONDERDAG

18.00 Pilates prive

19.30 Yin Yoga (locatie RO)
VRIJDAG

08.30 Pilates (locatie RO)

ZATERDAG

09.30 Hatha flow (online)

11.00  workshop

 

BODYFLEX 100% Catharina

Mauritskade 77
2514 HH Den Haag
[Google Maps]

T 070-3656583


E info@bodyflex.nl
Contact form