maandag april 1, 2024 13:59

Lente energie

Posted by Catharina

Het is lente, heerlijk die lente energie. Ik heb er weer zin: les geven, workshops organiseren, afspraken maken voor een personal training of yoga coaching.

Een eerste workshop die op de agenda staat deze lente is: de vijf tibetanen een heerlijke start van de dag. Ze waren mij al eens eerder aangereikt. Van een vriendin kreeg ik een boek over de vijf tibetanen. Op dat moment nam ik het boek in ontvangst en heb het in mijn boekenkast gezet.

Maar afgelopen winter, haalde ik het boek uit de kast om het te lezen en de oefeningen te doen. Wat een ontzettend nuttige oefeningen zijn de vijf tibetanen.

De vijf tibetanen

De eerste tibetaan is ronddraaien van het lichaam, 21 keer met je lichaam rechts om draaien. Een oefening waar ik best tegen opzag, als ik erover nadacht om dit te moeten werd ik spontaan duizelig. Maar je hoeft niet direct 21 keer te draaien, je kunt starten met zeven keer en dat dan geleidelijk opvoeren naar 21.

Voor de tweede tibetaan mag je gaan liggen op je rug, armen langs je lichaam. Adem in lift je benen in een beweging van de grond tot een hoek van 90 graden en breng je kin naar je borst, adem uit breng je benen terug naar de grond en leg je hoofd weer op de mat. Herhaal ze net zo vaak als je hebt gedaan bij de eerste tibetaan, 21 keer en mocht je net als ik met zeven zijn gestart herhaal ze dan zeven keer.

Tibetaan drie vraagt je om plaats te nemen op je knieen, plaats je knieen heupbreedte uit elkaar. Zet je handen tegen de achter zijde van je heupen en rol je kin naar je borst. Adem in beweeg je heupen naar voor, lift je borst en rol je hoofd naar achter, adem uit en kom terug naar de startpositie. Ook deze tibetaan herhaal je 21 keer of het aantal herhalingen die je hebt gedaan bij tibetaan twee en een.

Dan mag je gaan zitten op de grond, het liefst op een yogamat. Houd je benen gestrekt en zet je handen met je vingers naar voor naast je heupen. Adem in lift in een beweging je heupen omhoog en rol je hoofd naar achter, je benen zijn gebogen, adem uit en breng je billen terug op de grond tussen je handen. Zelfde aantal herhalingen als je hebt gedaan bij de vorige tibetaan.

Draai je om en neem plaats op je handen en knieen voor de vijfde tibetaan: strek je benen een voor een naar achter, zet de tenen op de grond, adem in lift je borst naar voor en omhoog, adem uit breng je heupen omhoog en verlaag je hielen naar de grond, herhaal 21 keer of het aantal herhalingen van de vorige tibetaan.

Tijd voor ontspannen

Nu mag je gaan liggen op de grond en je hele lichaam ontspannen, je ogen sluiten en het lichaam de ruimte gunnen om de oefeningen te verwerken. Neem dus even de tijd, blijf vijf tot tien minuten rusten op de grond.

Deze oefeningen zorgen voor heerlijke energie, ze maken je lichaam sterk en zijn een heerlijke start van de dag.

Workshop de vijf tibetanen

Op zaterdag 20 april 2024 geef ik een workshop: de vijf tibetanen een heerlijke start van de dag. Naast het doen van de oefeningen ga ik verder in op de uitwerking van deze tibetanen en doen we nog andere oefeningen. Leuk als je erbij bent. De workshop begint om 14.00 uur, duurt twee uur en kost € 39,00. Je kunt je aanmelden via het inschrijfformulier.

Namaste,

Catharina Blijlevens

Agenda april 2024

MAANDAG

19.30 Pilates (2) locatie RO

DINSDAG

09.15 Personal Yoga

10.30 Pilates prive

WOENSDAG

09.00 Personal training

18.00 Chandra Yoga (online)

DONDERDAG

19.30 Yin Yoga (locatie RO)
VRIJDAG

09.00 Pilates (locatie RO)

10.30 personal training

ZATERDAG

09.30 Hatha flow (online)

11.00  Personal training

14.00 workshops

 

BODYFLEX 100% Catharina

Mauritskade 77
2514 HH Den Haag

T 070-3656583


E info@bodyflex.nl
Contact form