woensdag februari 8, 2017 10:51

nieuw boek: Ganesha en een reis langs de zeven chakra’s

Posted by Catharina

Ganesha en een reis langs de zeven chakra’s.

Binnenkort verschijnt een nieuwe titel van mijn hand: Ganesha en een reis langs de zeven chakra’s. Een duwtje tot het schrijven van dit Yoga avontuur voor kinderen vanaf 8 jaar, kreeg ik aan het einde van de zomervakantie 2016. De kinderen gingen bijna weer naar school. Of ik voor één van de kinderen van mijn leden een workshop kinderyoga wilde verzorgen. Het was voor de verjaardag van haar dochter, Livia. Ik kon rekenen op een groep van acht kinderen, leeftijd zeven en negen jaar.

Door deze vraag begon er van alles in mij te stromen. Houdt ze van iets met de regenboog? Was mijn eerste vraag. Ja, antwoordde de moeder, dat vindt ze prachtig. Ah, mooi dan kan ik een verhaal maken waarin de regenboog voor komt. Misschien kan ik iets doen met de chakra’s dacht ik.

En zo kwam van het een het ander, voor ik het wist, had ik enkele oefeningen opgeschreven. Ik was zo geïnspireerd dat ik besloot een boekje te maken. Uiteraard duurt het schrijven van een boekje langer dan enkelen weken. Tijdens de workshop beloofde ik Livia dat zij zeker een exemplaar zou krijgen als het boekje af was. En het is af, gisteren heb ik de bestanden akkoord bevonden.

Ganesha is een hindoeïstische God, die staat voor wijsheid en kennis. Hij is de god met het hoofd van een olifant, die helpt om obstakels te verwijderen en die staat voor een nieuw begin. Hij is een van mijn favoriete goden binnen de Yoga en zijn mantra is een van de mantra’s die ik graag gebruik om mijn gedachten tot stilstand te brengen. Met zijn mantra open ik het boek. ‘OM GAM GANAPATYE NAMAHA’,

De chakra’s zijn samenkompunten van energie. Je kunt deze punten niet zien, wel kun je je aandacht richten op deze punten door het doen van Yoga oefeningen, ademhalingsoefeningen en het herhalen van specifieke klanken. In het boekje schrijf ik over de chakra’s en staan Yoga oefeningen. Ieder chakra heeft een specifiek kenmerk en thema dat aansluit bij onderwerpen die we in ons dagelijks leven tegenkomen.

Op dit moment zou je kunnen zeggen dat we de wijsheid van Ganesha nodig hebben om de obstakels op te heffen die er op dit moment wereldwijd aan de gang zijn. Veiligheid, het is niet meer zo vanzelfsprekend, veiligheid behoort toe aan het eerste chakra. Het eerste chakra staat voor stabiliteit en veiligheid. Waar de andere chakra’s voor staan dat kun je lezen in het boek. Het boekje is vanaf 10 februari 2017 te koop bij Bodyflex 100% Catharina en bij Bol.com.

Kinderen ze brengen altijd een hoop plezier, dit was een tweede kinderyoga boekje dat ik schreef en het verhaal krijgt zeker een vervolg.

Ook een keer een workshop ervaren bij Bodyflex 100% Catharina; Op de website www.bodyflex.nl. vind je een overzicht van de geplande workshop en andere activiteiten.

Catharina Blijlevens

 

  • Category: Algemeen, Yoga
  • Reacties uitgeschakeld voor nieuw boek: Ganesha en een reis langs de zeven chakra’s

Agenda juli 2021

MAANDAG
09.30 Pilates (2)

18.00 Hatha Flow

19.30 Pilates (2)

DINSDAG
09.30 Hatha Flow

11.30 personal training

WOENSDAG

10.00 workshops

18.00 Chandra Yoga

19.30 Pilates (2)
DONDERDAG

18.00 Pilates fundamentals

19.30 Yin Yoga
VRIJDAG

09.30 Pilates (2)

11.00 Personal training

14.00 workshops

ZATERDAG

09.30 Ashtanga Vinyasa Yoga

10.45 zat 31 juli geen les

14.00 Workshops

 

BODYFLEX 100% Catharina

Frederikstraat 60 A
2514 LL Den Haag
[Google Maps]

T 070-3656583
T 06-51419790


E info@bodyflex.nl
Contact form