dinsdag februari 11, 2020 16:16

februari, Valentijnsdag en meer

Posted by Catharina

lotusFebruari is de kortste maand van het jaar en eens in de vier jaar heeft deze maand een dag extra. Ooit verzonnen door iemand die besliste dat het jaar anders geteld moest worden, om de tijd en getijden weer in evenwicht te brengen, en zo ontstond het schrikkeljaar. Dit jaar is een schrikkeljaar. Een mooi moment om terug te blikken op de afgelopen periode van vier jaar, wat is er een hoop gebeurd. Voor mij althans, een periode waarin mijn studio waterschade opliep door heftige regenval, mijn knie blokkeerde en genas.

Kortom het was heel leerzaam, om mijzelf te schouwen met het leed dat ik onderging. Ja, het deed een beetje zeer, de knie en de schade aan de studio. Een studio waarin ik met heel veel plezier en passie Yoga en Pilates les geef en zelf dagelijks de Yoga mat op zoek om mijn oefeningen te doen. Waarin mijn leeftijd ook wat jaren verder is gesprongen en als ik zo terug kijk mag concluderen dat de afgelopen periode mij heeft gebracht, evenwicht en harmonie

Twee kwaliteiten van Anahata, Anahata is de naam van een van de zeven chakra’s. Er zijn meer dan zeven chakra’s maar voor het evenwicht is het van belang om eerst de aandacht te richten op de zeven chakra’s die liggen langs de wervelkolom en in het hoofd. Een chakra is een wiel van energie dat verwijst naar een bepaalde kwaliteit, een kwaliteit die zich opbouwt gedurende een bepaalde fase van het leven of tijdperk. Anahata is de naam van het vierde chakra, de kwaliteit van het chakra is liefde, een liefde volle verbintenis aangaan. Februari is een mooi moment om aandacht te hebben voor deze kwaliteit, een maand waarin wordt gevierd Valentijnsdag.

Over Valentijnsdag

Gisteren, zei ik het nog tegen de deelnemers van de Pilates groep op maandag 19.30, “deze week is het Valentijnsdag.” “Zal mij benieuwen”, riep een van de dames achter in de zaal, “dat is toch een Amerikaans feest”. “Nee, zei ik, dat is niet een Amerikaans feest, ze maken alles wel groter, maar dit feest is toch echt in Europa ontstaan.” Ik heb de dames beloofd het even op te zoeken:

Sint Valentinus was een bisschop van Terni in Italië en stond bekend om zijn betrokkenheid bij de armen, ouderen en kwetsbaren in de maatschappij. Hij zocht hen geregeld op en nam altijd een bloemetje mee. Naar verluidt was de bisschop een toegewijd verzorger van de bloementuin in het klooster waar hij resideerde. Van heinde en verre stroomden bewonderaars toe om zijn tuin te bezichtigen. Aan jonge paartjes schonk de bisschop een fraaie bloem als symbool van trouw en genegenheid.

Rond 270 na Christus stierf Sint Valentinus de marteldood in Rome. Over het jaartal bestaat enige twijfel, maar over de sterfdag is iedereen het eens: 14 februari, de latere Valentijnsdag. Zijn graf werd druk bezocht, vooral door verloofden die zijn zegen over hun toekomstig huwelijk wilden afsmeken. St.-Valentinus wordt vaak afgebeeld met het zwaard waarmee hij onthoofd is. (bron Wikipedia)

Dat is natuurlijk heel iets anders dan het rondsturen van een liefdeskaart, wel of niet zelf gemaakt, aan iemand die je lief hebt en die je niet wil laten weten wie de afzender is. Het is in ieder geval een mooi moment om stil te staan bij het thema liefde. Het thema van de workshop Yin Yoga en Anahata chakra die ik geef op zaterdag 15 februari 2020.

Workshop: Yin Yoga en Anahata chakra

Anahata chakra is gelegen in het midden van het lichaam ter hoogte van het hart. Yin Yoga is een vorm waarbij het lichaam voor een langere tijd tot stilstand wordt gebracht. In deze workshop worden Yoga houdingen, ademhalings en ontspanning oefeningen gedaan met de aandacht op het midden. Leuk om jezelf op te trakteren of iemand eens iets anders te geven voor Valentijnsdag dan een bloemetje. Aanvang workshop 14.00 uur (duur 2 uur) kosten € 35,00. Voor deelname aan deze workshop graag aanmelden via het contact formulier op de website.

Ik wens je in ieder geval een hele mooie Valentijns dag toe en wie weet zie ik je op zaterdag 15 februari 2020 voor de workshop: Yin Yoga en Anahata chakra!

Namaste,

Catharina

Lesrooster januari 2021

MAANDAG
09.30 Pilates (2)

18.00 Hatha Flow

19.30 Pilates (2)

DINSDAG
09.30 Power Yoga

14.00 Cursus, een reis langs de chakra’s

WOENSDAG

11.oo Pilates clinic class

18.00 Chandra Yoga

19.30 Pilates
DONDERDAG

19.30 Yin Yoga
VRIJDAG

09.30 Pilates (2)

14.00 Yoga nidra

ZATERDAG

10.45 Power Yoga

14.00 workshops

Voor deelname aan een les kun je een plaats reserveren via het contactformulier

Wil je liever online dat kan ook, geef aan dat je online wil meedoen.

Graag 5 minuten voor aanvang van een les aanwezig zijn.

 

BODYFLEX 100% Catharina

Frederikstraat 60 A
2514 LL Den Haag
[Google Maps]

T 070-3656583
T 06-51419790


E info@bodyflex.nl
Contact form