Workshops

Iedere maand organiseert Bodyflex 100% Catharina inspirerende workshops.  Een workshop duurt langer dan een reguliere les en is bedoeld om een onderwerp verder uit te diepen of kennis te maken met een van de facetten van Yoga.  

De volgende workshops staan op de agenda:

Zaterdag 1 december 2018 Hormoon Yoga voor een gemakkelijke overgang 

De overgang een fase die een grote invloed kan hebben op hoe je je voelt en gedraagt. Allerlei dingen gaan veranderen, dit alles onder de invloed van hormonen. De hormonen je hoeft er niet over na te denken, we beschikken over een systeem dat dit voor ons regelt. Het endocriene stelsel. Dit stelsel kan soms wat van slag raken door stress, voeding of door hormonale schommelingen, menstruatie, voor en tijdens de overgang.

Hormoon Yoga is een reeks van oefeningen die helpt om dit systeem in balans te brengen of nader kennis te maken met dit stelsel.

Deze serie is geschikt voor een ieder die ongemakken ondervindt van de hormoon schommelingen tijdens de menstruatie, overgang of door stress. Stress en voeding hebben een grote invloed op de werking van de hormonen en het lichaam. Naast het doen van de serie Hormoon yoga, wordt ook ingegaan op stress en voeding en wat voor invloed deze hebben op de hormonen. Aanvang workshop: 14.00 uur (duur 2 uur) kosten € 30,00.

Zaterdag 15 december 2018 Yin Yoga en een reis langs de zeven chakra’s

Yin Yoga is een vorm van Yoga waarin het lichaam voor een langere periode in een bepaalde houding wordt gebracht met als doel opgeslagen ballast aan het licht te laten komen en vrij te maken. Deze vorm van Yoga richt zich op de dieper gelegen structuren en de gewrichten.

Een chakra is een punt gelegen langs de wervelkolom. Je kunt een chakra niet zien, maar wel voelen en ervaren. Langs de wervelkolom liggen vijf chakra’s zijn deze schoon, dan kunnen de hoger gelegen chakra’s goed functioneren en kun je toegang krijgen tot informatie die het leven gemakkelijker maakt. Ieder chakra staat voor een bepaald thema en bevat lessen.

In deze workshop wordt aan de hand van Yoga houdingen, mantra’s, en ademhalings oefeningen een reis gemaakt langs de zeven chakra’s.  Aanvang workshop: 14.00 uur (duur 2uur) kosten €30,00.

Vrijdag 21 december 2018 Maancirkel, en de langste nacht!

De maan heeft iets magisch, de maan draait om de aarde en de aarde draait om de zon. Hier door is de maan iedere keer op een andere manier zichtbaar. De maan die grote invloed uitoefent op de aarde en haar bewoners. De maan heeft invloed op de stand van het water en beïnvloedt de getijden eb en vloed, en de emoties. De maan speelt in op onze onderbewuste stukken en wordt gekoppeld aan het vrouwelijke principe, de verzorgende en intuïtieve kant, Yin. Yin staat voor donker het tegenovergestelde van licht. In december is het toppunt van Yin, dan is de langste nacht. Een moment waarin je het beste naar binnen kunt keren.

In deze workshop wordt ingegaan op de energie van de maan en worden Yin Yoga oefeningen gedaan. Aanvang workshop: 13.00 uur (duur 2 uur) kosten € 30,00

Voor deelname aan de workshops kun je een plaats reserveren via het  contactformulier of bellen naar 070-3656583. Gereserveerde plaatsen graag afmelden 1 dag voor aanvang van de workshop.

 


Lesrooster geldig vanaf 1 oktober 2018

MAANDAG
9.30 Pilates (all)

18.00 Yin Yoga 1
19.30 Pilates 2
DINSDAG
09.30 Ashtanga Vinyasa Yoga (75 min)

11.00 Personal training
19.30 Cursus
WOENSDAG
09.30 Bodyflex Chandra Yoga
19.30 Pilates (all)
DONDERDAG

09.30 Chakra Balance

19.30 Yin Yoga (75 min)
VRIJDAG

9.30 Pilates (all)

 

ZATERDAG
9.30 Pilates (1)
10.45 Power Yoga
14.00 Workshops

Graag 5 minuten voor aanvang van een les aanwezig zijn.

Voor het deelname aan een les kun je een plaats reserveren via het contactformulier

BODYFLEX 100% Catharina

Frederikstraat 60 A
2514 LL Den Haag
[Google Maps]

T 070-3656583
T 06-51419790


E info@bodyflex.nl
Contact form