Workshops

Bodyflex 100% Catharina geeft workshops op het gebied van Yoga, Pilates en spiritualiteit.  Een workshop duurt langer dan een reguliere les en is bedoeld om een onderwerp verder uit te diepen of kennis te maken met een van de facetten van Yoga.  De workshops worden gegeven door Catharina Blijlevens of gastdocenten.

De volgende workshops staan op de agenda:

Zaterdag 25 november 2017 Yin Yoga en happy hips

Yin Yoga is een vorm van Yoga die op dit moment heel veel wordt beoefend. Yin is het tegenovergestelde van Yang, yang is actief zijn, yin is tot stilstand komen. Yin Yoga is vorm waarin het lichaam voor een langere periode in een bepaalde houding word gebracht met de spieren ontspannen. Doel van Yoga is geblokkeerde energie te bevrijden en het lichaam klaar te maken voor meditatie. Meditatie kun je op verschillende manieren beoefenen, de zittende houding wordt het meest gebruikt. De zithouding kan soms onaangenaam zijn door bv verkorting van heupspieren. Yin Yoga richt zich met name op het gebied van de heupen en is bij uitstek de manier om te onderzoeken of je heupen happy zijn. In deze workshop wordt ingegaan op de heupen, hoe je ze kunt stretchen en hoe je ze in een goede conditie brengt. Aanvang workshop 14.00 uur (duur 2 uur) Kosten €30,00. Deze workshop wordt gegeven door Catharina Blijlevens

Zaterdag 2 december 2017 Yoga Nidra, de zintuigen niet prikkelen maar naar binnen keren

Yoga Nidra is een vorm van prathyahara, prathyahara staat voor het naar binnen keren van de zintuigen. Deze Yoga oefening wordt liggend uitgevoerd in Savasana en volgt een vaste methode die leidt tot volledige ontspanning van lichaam en geest. Een heerlijke oefening die zorgt voor balans en harmonie. Voorafgaand aan de liggende houding Savasana worden Yoga houdingen gedaan die bijdragen aan de ontspanning en wordt ingegaan op het ontstaan van deze oefening. Aanvang workshop: 14.00 uur ( duur 2 uur) kosten € 30,00.

Zaterdag 16 december 2017 Maancirkel, over de ritmen van de maan

De maan heeft iets magisch, het is grote ronde bol hoog aan de hemel die een grote uitwerking heeft op de aarde en de mensen van de aarde. De maan hoort bij de aarde, er wordt zelfs gezegd dat de maan vroeger een was met de aarde. De maan is een grote bol die bestaat uit zand en steen, zelf geeft zij geen licht, alleen doordat de zon op haar schijnt wordt ze zichtbaar. Een keer per maand is zij volledig te zien, is het volle maan, een keer per maand is zij niet zichtbaar dan is het donkere maan gevolgd door een nieuwe maan. Elke fase van de maand heeft een andere uitwerking op de aarde en haar bewoners. Maancirkel is een workshop waarin Catharina uitleg geeft aan de verschillende maanfases, wat voor uitwerking die heeft en hoe je meer in harmonie kunt leven met het ritme van de maan. Aan de hand van Yoga houdingen, ademhalingsoefeningen en ontspanning laten we ons licht schijnen op ons innerlijk welzijn. Aanvang workshop 14.00 uur (duur 2 uur) Kosten: € 30,00 Deze workshop wordt gegeven door Catharina Blijlevens

Voor deelname aan de workshops kun je een plaats reserveren via het  contactformulier of bellen naar 070-3656583. Gereserveerde plaatsen graag afmelden 1 dag voor aanvang van de workshop.

 


Lesrooster geldig vanaf 1 oktober 2017

MAANDAG
9.30 Pilates (all)
18.00 Yin Yoga 1
19.30 Pilates 2
DINSDAG
09.30 Power Yoga
10.45 Bodyflex Pregnant class

19.30 Ashtanga Vinyasa Yoga
WOENSDAG
18.00 Bodyflex Chandra Yoga
19.30 Pilates 2
DONDERDAG
10.45 Cursus
19.30 Yin Yoga 2
VRIJDAG

9.30 Pilates 2

13.00 Ashtanga Vinyasa Yoga

ZATERDAG
9.30 Pilates 2
10.45 Power Yoga
14.00 Workshops

Graag 5 minuten voor aanvang van de les aanwezig zijn.

Voor het deelname aan een les kun je een plaats reserveren via het contactformulier

BODYFLEX 100% Catharina

Frederikstraat 60 A
2514 LL Den Haag
[Google Maps]

T 070-3656583
T 06-51419790


E info@bodyflex.nl
Contact form