Workshops

Bodyflex 100% Catharina geeft workshops op het gebied van Yoga, Pilates en spiritualiteit.  Een workshop duurt langer dan een reguliere les en is bedoeld om een onderwerp verder uit te diepen of kennis te maken met een van de facetten van Yoga.  De workshops worden gegeven door Catharina Blijlevens of gastdocenten.

De volgende workshops staan op de agenda:

Zaterdag 4 augustus 2018 Yoga bij hooggevoeligheid

Iemand die hooggevoelig is beschikt over een zenuwstelsel dat gevoeliger is voor zintuigelijke prikkels. Hierdoor zijn ze in staat eerder en sneller waar te nemen dan iemand die dit niet heeft. Over het algemeen word je met deze eigenschap geboren, iets dat heel handig kan zijn in sommige situaties maar soms ook heel lastig. Zeker als je bent opgegroeid in een situatie waarin dit niet is (h)erkend. Tijdens deze workshop wordt ingegaan op het begrip Hoogsensitiviteit, de zintuigen en het zenuwstelsel en welke Yoga oefeningen helpen om het zenuwstelsel tot rust te brengen. Ook wordt ingegaan op hoe je met deze eigenschap omgaat. Aanvang workshop 14.00 uur (duur 2 uur). Kosten: €30,00

Zaterdag 11 augustus 2018 Hormoon Yoga en de overgang

De overgang een fase die een grote invloed kan hebben op hoe je je voelt en gedraagt. Allerlei dingen gaan veranderen, dit alles onder de invloed van hormonen. De hormonen je hoeft er niet over na te denken, we beschikken over een systeem dat dit voor ons regelt. Het endocriene stelsel. Dit stelsel kan soms wat van slag raken door stress, voeding of door hormonale schommelingen, menstruatie, voor en tijdens de overgang.

Hormoon Yoga is een reeks van oefeningen die helpt om dit systeem in balans te brengen of nader kennis te maken met dit stelsel.

Deze serie is geschikt voor een ieder die ongemakken ondervindt van de hormoon schommelingen tijdens de menstruatie, overgang of door stress. Stress en voeding hebben een grote invloed op de werking van de hormonen en het lichaam. Naast het doen van de serie Hormoon yoga, wordt ook ingegaan op stress en voeding en wat voor invloed deze hebben op de hormonen. Aanvang workshop: 14.00 uur (duur 2 uur) kosten € 30,00.

Zaterdag 25 augustus 2018 Yoga Nidra en de zeven chakra’s

Yoga Nidra, betekent Yoga slaap en is een ontspanningsoefening. Het is een oefening die je brengt tussen waken en slapen waardoor je ontvankelijker wordt voor het ontvangen van informatie. De leraar of docent volgt hierbij een vaste methode. Het enige dat je hoeft te doen is de instructies van de leraar op te volgen. Yoga Nidra is een methode die jou kan helpen tot diepe ontspanning te komen en tot je diepere kern te komen. Het is een vorm van Prathyahara, dat staat voor het naar binnen keren van de zintuigen, één van de paden van Yoga die je leidt naar de eindstaat van Yoga, harmonie.

Een chakra is een wiel van energie. In het lichaam liggen meerdere energiebanen waarlangs energie stroomt. De twee belangrijkste zijn de ida en pingela, deze slingeren langs de wervelkolom tussen het staartbeen en de kruin. Daar waar ze elkaar passeren, liggen de chakras. Ieder chakra staat voor een bepaalde kwaliteit of kenmerk. Als de energie vrij kan stromen ervaren we harmonie, blokkeert de energie dan kan dit zich uiten in ongemakken. In deze workshop maak je kennis met de chakras, worden oefeningen gedaan om ze te ervaren en reizen we in de Yoga Nidra langs de chakras. Aanvang workshop 14.00 uur (duur 2 uur) kosten € 30,00

Voor deelname aan de workshops kun je een plaats reserveren via het  contactformulier of bellen naar 070-3656583. Gereserveerde plaatsen graag afmelden 1 dag voor aanvang van de workshop.

 


Lesrooster geldig vanaf 1 juni 2018

MAANDAG
9.30 Pilates (all)

18.00 Yin Yoga 1
19.30 Pilates 2
DINSDAG
09.30 Ashtanga Vinyasa Yoga (2)

11.00 Personal Training
19.30 Ashtanga Vinyasa Yoga (2)
WOENSDAG
18.00 Bodyflex Chandra Yoga
19.30 Pilates (all)
DONDERDAG

9.30  Yoga, the basics

19.30 Yin Yoga 2
VRIJDAG

9.30 Pilates (all)

13.00 Yoga specials

ZATERDAG
9.30 Pilates (1)
10.45 Power Yoga
14.00 Workshops

Graag 5 minuten voor aanvang van een les aanwezig zijn.

Voor het deelname aan een les kun je een plaats reserveren via het contactformulier

BODYFLEX 100% Catharina

Frederikstraat 60 A
2514 LL Den Haag
[Google Maps]

T 070-3656583
T 06-51419790


E info@bodyflex.nl
Contact form