Workshops

Bodyflex 100% Catharina geeft workshops op het gebied van Yoga, Pilates en spiritualiteit.  Een workshop duurt langer dan een reguliere les en is bedoeld om een onderwerp verder uit te diepen of kennis te maken met een van de facetten van Yoga.  De workshops worden gegeven door Catharina Blijlevens of gastdocenten.

De volgende workshops staan op de agenda:

Zaterdag 16 juni 2018 Maancirkel en het tweede chakra: Svadhistana

De maan heeft iets magisch, de maan draait om de aarde en de aarde draait om de zon. Hier door is de maan iedere keer op een andere manier zichtbaar. De maan die grote invloed uitoefent op de aarde en haar bewoners. De maan heeft invloed op de stand van het water en beïnvloedt de getijden eb en vloed, en de emoties. De maan speelt in op onze onderbewuste stukken en wordt gekoppeld aan het vrouwelijke principe, de verzorgende en creatieve kant in ons. Creatief zijn is uiting geven aan je tweede chakra.

Een chakra is een wiel van energie. De maan wordt gelinkt aan het waterchakra svadhisthana, svad is zoet, histana huis, het huis van begeerten. Begeerten hebben invloed op hoe we ons presenteren aan de buitenwereld. In deze workshop wordt ingegaan op de energie van de maan en Svadhistana chakra. Aanvang workshop: 14.00 uur (duur 2 uur) kosten € 30,00.

Zaterdag 23 juni 2018: Yin Yoga en de zomerwende

Yoga is meer dan het doen van een Yoga oefening, yoga is eenworden, leven in harmonie met de wetten van de natuur. De natuur kent drie werkende krachten: rajas, tamas en sattva. Rajas is actief, naar buiten bewegen (yang), tamas is passief, naar binnen bewegen (yin). Sattva is harmonie.

Ieder jaar is er een toppunt van yang (21 juni) en een toppunt van yin (21 december), goede momenten om bij stil te staan en letterlijk tot stilstand te komen. Yin Yoga is een vorm van Yoga waarin het lichaam voor een langere periode tot stilstand wordt gebracht om zo zicht te krijgen op zaken die energie blokkeren. Met het volle licht van het toppunt van de zomer kun je een helder zicht krijgen op dat wat de energie blokkeert of dat wat de energie doet stromen.

In deze workshop wordt uitleg gegeven aan de begrippen yin en yang, maak je kennis met de kenmerken van de zomer, en worden oefeningen gedaan (Yoga houdingen en ademhalingsoefeningen) die bijdragen tot meer harmonie en balans in de zomer. Aanvang workshop: 14.00 uur (duur 2 uur) kosten € 30,00.

Zaterdag 14 juli 2018 Ashtanga Vinyasa Yoga 99% is practice 1% is theorie

Ashtanga staat voor achtvoudig of de acht paden van Yoga, Vinyasa is plaatsen of de adem verbinden met de beweging, Yoga is een worden. Ashtanga Vinyasa Yoga is een dynamische vorm van Yoga die een helende werking heeft. Er zijn meerdere series, iedere serie begint met het klaar maken van het lichaam aan de hand van de zonnegroeten en de staande houdingen, gevolgd door een serie houdingen op de vloer en wordt afgerond met de afsluitende houdingen.

Een hele fijne vorm van Yoga die lichaam en geest in een gezonde staat brengen (houden). Tijdens deze workshop maak je kennis met de basis elementen van deze vorm van Yoga, de ademhaling, het richten van de blik en de bandhas. Bandhas zijn spiervergrendelingen die helpen de energie te sturen en die zorgen voor warmte, warmte die het lichaam flexibel maakt en helpt opgeslagen toxin los te laten. Aanvang workshop: 14.00 uur, verwacht einde 16.00 Kosten: € 30,00

Zaterdag 21 juli 2018 Yoga bij hooggevoeligheid

Iemand die hooggevoelig is beschikt over een zenuwstelsel dat gevoeliger is voor zintuigelijke prikkels. Hierdoor zijn ze in staat eerder en sneller waar te nemen dan iemand die dit niet heeft. Over het algemeen word je met deze eigenschap geboren, iets dat heel handig kan zijn in sommige situaties maar soms ook heel lastig. Zeker als je bent opgegroeid in een situatie waarin dit niet is (h)erkend. Tijdens deze workshop wordt ingegaan op het begrip Hoogsensitiviteit, de zintuigen en het zenuwstelsel en welke Yoga oefeningen helpen om het zenuwstelsel tot rust te brengen. Ook wordt ingegaan op hoe je met deze eigenschap omgaat. Aanvang workshop 14.00 uur (duur 2 uur). Kosten: €30,00

Voor deelname aan de workshops kun je een plaats reserveren via het  contactformulier of bellen naar 070-3656583. Gereserveerde plaatsen graag afmelden 1 dag voor aanvang van de workshop.

 


Lesrooster geldig vanaf 1 juni 2018

MAANDAG
9.30 Pilates (all)

10.45 Pregnant class

18.00 Yin Yoga 1
19.30 Pilates 2
DINSDAG
09.30 Ashtanga Vinyasa Yoga (2)

11.00 Personal Training
19.30 Ashtanga Vinyasa Yoga (2)
WOENSDAG
18.00 Bodyflex Chandra Yoga
19.30 Pilates (all)
DONDERDAG

9.30  Cursus

10.45 Ashtanga Vinyasa Yoga (1)

19.30 Yin Yoga 2
VRIJDAG

9.30 Pilates (all)

13.00 Yoga specials

ZATERDAG
9.30 Pilates (1)
10.45 Power Yoga
14.00 Workshops

Graag 5 minuten voor aanvang van een les aanwezig zijn.

Voor het deelname aan een les kun je een plaats reserveren via het contactformulier

BODYFLEX 100% Catharina

Frederikstraat 60 A
2514 LL Den Haag
[Google Maps]

T 070-3656583
T 06-51419790


E info@bodyflex.nl
Contact form