dinsdag november 21, 2017 19:54

Hormoon Yoga, voor vrouwen in de overgang

Posted by Catharina

Hormoon Yoga, een natuurlijke balans voor vrouwen in de overgang

Hormonen je denkt er niet over na en dat hoeft ook niet want er is een systeem, het endocriene stelsel, dat voor ons deze hormonen aanmaakt op het moment dat deze nodig zijn. Zo maakt het lichaam voor vrouwen de ene helft van maand het hormoon oestrogenen aan en de andere helft maand het hormoon progesteron. Twee hormonen die een belangrijke rol spelen bij de maandcyclus van de vrouw. Het ene hormoon is verantwoordelijk voor de eisprong, het andere voor het innestelen van het wel of niet bevruchte eitje in de baarmoeder. Een proces dat zich wijzigt als de overgang zich aandient en dat ook kan wijzigen door te veel stress.  Zelf heb ik dit ervaren tussen mijn 35 en 40ste levensjaar, een periode waarin ik veel stress had door de omstandigheden waarin ik verkeerde. De laatste jaren heb ik minder stress. Dit komt onder andere door de wijze waarop ik mijn leven heb ingericht. De beste maatregel was regelmaat en een tweede maatregel was, rust.

Oestrogeen is een hormoon dat  over het algemeen zorgt voor een hoop goede energie, maar helaas neemt de productie van dit hormoon in de loop van ons leven af. Iets dat gebeurt vanaf de jaren dat we in de overgang komen.  Dit zorgt voor onrust en disbalans. Dit kunnen we in balans brengen door voeding en juiste beweging.

Over Hormoon Yoga

Hormoon Yoga bestaat uit Yoga houdingen die de klieren die verantwoordelijk zijn voor de aanmaak van hormonen stimuleren. Voorafgaand aan de Yoga houdingen worden een aantal opwarm oefeningen gedaan. Het zijn geen ingewikkelde houdingen alleen de omgekeerde houdingen kunnen als pittig worden ervaren. Maar laat je niet afschrikken want deze houdingen kunnen worden aangepast of stap voor stap worden aangeleerd. Daar is deze cursus ook voor bedoeld. Iedere week maak je kennis met een aantal houdingen die je thuis kunt gaan beoefenen. Ook  worden pranayamas  en ontspanningsoefeningen gedaan. Pranayama is het sturen of verlengen van de energie.

Naast het doen en uitleggen van de oefeningen krijg je informatie over de hormonen en wat voor invloed stress op je hormonen heeft.

Wanneer?

In januari 2020 is er een cursus Hormoon Yoga. Tijdens deze cursus leer je Yogahoudingen die helpen het hormoonsysteem tot rust te brengen, kijken we naar  je eetpatroon en krijg je nuttige tips om meer rust in je dagelijks leven aan te brengen.

De cursus wordt gegeven op donderdag:

Aanvang van de lessen: 09.30 uur (duur 75 minuten) Kosten cursus: € 69,00

Voor deelname aan deze cursus kun je je aanmelden via het contactformulier

 

 

  • Category: Algemeen
  • Reacties uitgeschakeld voor Hormoon Yoga, voor vrouwen in de overgang

Lesrooster januari 2020

MAANDAG
09.30 Pilates (2)

18.00 Yoga
19.30 Pilates (2)
DINSDAG
09.30 Ashtanga Vinyasa Yoga

16.00 Personal training

WOENSDAG

18.00 Bodyflex Chandra Yoga
19.30 Pilates en stretch

DONDERDAG

09.30 Ashtanga Vinyasa Yoga

19.30 Yin Yoga
VRIJDAG

09.30 Pilates (2)

13.00 Cursus

ZATERDAG
09.30 Pilates principles
10.45 Power Yoga

14.00 workshops
Graag 5 minuten voor aanvang van een les aanwezig zijn. Prijzen voor deelname aan de lessen vind u hier

Voor deelname aan een les kun je een plaats reserveren via het contactformulier

 

BODYFLEX 100% Catharina

Frederikstraat 60 A
2514 LL Den Haag
[Google Maps]

T 070-3656583
T 06-51419790


E info@bodyflex.nl
Contact form