donderdag maart 4, 2021 19:44

Hormoon Yoga voor de overgang

Posted by Catharina

Hormoon Yoga,  voor meer evenwicht tijdens, voor of na de overgang. Iedere maand schommelen de hormonen, tot aan de overgang dan is nog een keer een grote schommeling en dan stopt de menstruatie. De ene vrouw heeft  veel last van de overgang, een ander wat minder. De een praat erover, een ander houdt het voor zichzelf.

In ons ligt een prachtig systeem dat iedere dag weer voor ons aan de slag gaat. Een systeem dat van slag gaat door stress of hormoniale veranderingen. De overgang is een fase waarin we door een grote hormoniale verandering gaan. Dit brengt ons zenuwstelsel tijdelijk uit evenwicht.

In de workshop Hormoon Yoga richten we de aandacht op dit systeem, wordt uitleg gegeven over hormonen en het zenuwstelsel. Krijg je toelichting hoe we tijdens en voor de overgang uit evenwicht gaan.

Over Hormoon Yoga

Hormoon Yoga is een serie van yogahoudingen die zich richt op het stimuleren van de hormonen. Deze serie is nuttig voor vrouwen:

  • die hinder ondervinden van de maandelijkse cyclus
  • vrouwen die in de overgang zijn of
  • na de overgang een fijne serie yogahoudingen wil doen.

Aan de hand van Yoga houdingen, ademhalingstechnieken, visualisaties en het sturen van energie, worden klieren gestimuleerd die verantwoordelijk zijn voor het produceren van de vrouwelijke hormonen. Ook is er veel aandacht voor ontspanning en voeding. Niets is meer hetzelfde, de overgang nodigt uit naar onze voedingspatronen te kijken.

Voor wie?

Hormoon yoga is geschikt voor een ieder die meer wil weten over de overgang. Op zoek is naar oefeningen en tips om door deze fase van het leven te bewegen.

Hormoon Yoga is een dynamische reeks van Yogahoudingen, die eindigt met een lange ontspanning om de geest tot rust te brengen en het lichaam te ontdoen van stress. Regelmatige beoefening van deze serie helpt om klachten gerelateerd aan de overgang en de menstruatie te verminderen of zelfs te doen verdwijnen.

Catharina geeft in april op woensdag 10.45 uur: Hormoon Yoga voor meer evenwicht, tijdens en na de overgang.

Drie opvolgende lessen. Aanvang lessen 10.45 uur  (duur 75 minuten) kosten lessen reeks € 55,00 Van de lessen worden opnamen gemaakt, lukt het niet om een les bij te wonen dan kun je deze inhalen via een replay. Je krijgt ook uitleg over voeding en nuttige oefeningen om beter te slapen!

Wil je deelnemen aan deze lessen? Graag aanmelden via het inschrijfformulier

 

 

Agenda juli 2021

MAANDAG
09.30 Pilates (2)

18.00 Hatha Flow

19.30 Pilates (2)

DINSDAG
09.30 Hatha Flow

11.30 personal training

WOENSDAG

10.00 workshops

18.00 Chandra Yoga

19.30 Pilates (2)
DONDERDAG

18.00 Pilates fundamentals

19.30 Yin Yoga
VRIJDAG

09.30 Pilates (2)

11.00 Personal training

14.00 workshops

ZATERDAG

09.30 Ashtanga Vinyasa Yoga

10.45 zat 31 juli geen les

14.00 Workshops

 

BODYFLEX 100% Catharina

Frederikstraat 60 A
2514 LL Den Haag
[Google Maps]

T 070-3656583
T 06-51419790


E info@bodyflex.nl
Contact form