vrijdag april 21, 2017 14:41

Yoga nidra, Yoga slaap

Posted by Catharina

Yoga Nidra, ontspannen op meerdere niveaus

Het is alweer enige tijd geleden dat ik voor het eerst in aanraking ben gekomen met Yoga Nidra. Tijdens een Yoga teacher training die volgde had ik mijn eerste ervaring met deze Yoga oefening. De oefening gaf mij een heerlijke ontspanning en bleef mij bij tot de dag dat ik begin met het typen van de woorden, die jij nu leest, intrigeren. Zelfs zo, dat ik besloot in de winter van 2017 mij te verdiepen in deze prachtige Yoga oefening.

Het is een oefening die valt onder prathyahara, één van de paden van Yoga. Dit pad staat voor het naar binnen keren van de zintuigen. Vanaf dat we geboren worden zijn onze zintuigen actief overdag als we wakker zijn. De zintuigen trekken zich terug als we gaan slapen, het laatste zintuig dat zich terugtrekt voor we over gaan in de diepere slaap, is het gehoor. De ontdekker van Yoga Nidra kwam hierachter tijdens zijn verblijf in een klooster waar terwijl hij sliep, iedere nacht jonge studenten teksten reciteerden. Het viel hem op dat hij deze teksten feilloos kon herkennen als hij wakker was. Toen hij tot deze ontdekking kwam heeft hij dit verder uitgewerkt en zo ontstond deze oefening.

Yoga Nidra is Yoga slaap. Niet slapen zoals je s ’nachts doet, tijdens deze oefening blijft het gehoor actief. Door te luisteren naar de instructies  kom je tot ontspanning op fysiek, emotioneel en geestelijk niveau. Deze oefening wordt uitgevoerd in Savasana. Aan de hand van een vaste methode word je tot een diepe ontspanning gebracht. Je zult ervaren hoe het voelt als de zintuigen niet meer geprikkeld worden. Yoga Nidra geeft je een geweldig gevoel en heel veel helderheid. Het is de manier om afscheid te nemen van opgeslagen ballast

Een keertje zelf ervaren?

In maart geef ik op vrijdag 13.00 uur Yoga Nidra, ontspannen op meerdere niveaus. Voorafgaand aan de Yoga Nidra  worden  worden voorbereidende oefeningen gedaan om het lichaam voor een langere tijd in Savasana tot stil stand te brengen. Savasana is de liggende houding waarin Yoga Nidra wordt gedaan.

Kosten hele maand € 59,00 losse les €17,50

Voor deelname aan deze les kun je je aanmelden via het contactformulier

Agenda juni 2021

MAANDAG
09.30 Pilates (2)

18.00 Hatha Flow

19.30 Pilates (2)

DINSDAG
09.30 personal training

11.30 personal training

WOENSDAG

10.00 Hatha Flow

18.00 Chandra Yoga

19.30 Pilates (2)
DONDERDAG

18.00 Pilates fundamentals

19.30 Yin Yoga
VRIJDAG

09.30 Pilates (2)

11.00 Personal training

ZATERDAG

09.30 Personal training

10.45 Hatha flow

14.00 Workshops

 

BODYFLEX 100% Catharina

Frederikstraat 60 A
2514 LL Den Haag
[Google Maps]

T 070-3656583
T 06-51419790


E info@bodyflex.nl
Contact form