vrijdag december 20, 2019 14:04

Kerstboodschap(pen)

Posted by Catharina

Heb jij ze al gedaan, je kerstboodschappen. Ik nog niet, dat staat op de agenda voor dit weekend. Eerst nog even de laatste nieuwsbrief van het jaar 2019.

Het afgelopen jaar ben ik niet heel erg druk geweest met het verzenden van een nieuws brief. Het was een jaar van resetten, bijkomen van een blessure en wat ander leed. Maar dat is achter de rug. Met nog 11 dagen in het jaar 2019, kijk ik uit naar het jaar 2020. Het jaar met een mooi dubbel getal, 20 20, de twee die voor mij symbool staat voor de zwaan. De zwaan die weerspiegelt de dans van Yin en Yang, het paar dat altijd zal blijven rouwen als de een de ander verliest.

Yin en Yang ze kunnen niet zonder elkaar, iets dat zichtbaar is in het symbool dat deze twee energieën uitbeeld. De ene helft van de cirkel is zwart, de andere helft van de cirkel is wit, in beide helften een stip met de kleur van de ander. Door de cirkel loopt een lijn, niet een strakke lijn, maar een met een sierlijke bocht. Yin en Yang het symbool van donker en licht, twee krachten die heersen op aarde. De een vertegenwoordigt het proces van naar binnen keren, de ander vertegenwoordigd het proces van naar buiten bewegen. Een proces dat in harmonie gaat als je bereidt bent mee te bewegen van licht naar donker en van donker naar licht.

De Kerstboodschappen

Met de Kerst wordt gevierd dat de duisternis weer is overwonnen en dat het licht terugkeert. Daarom werd het gevierd door de oude natuurvolken, hun blijdschap voor het behalen van dit punt, het keerpunt waarin de natuur terug beweegt naar de dag met het langste licht.

Het afgelopen jaar was voor mij een prachtig jaar, zoals eerder gezegd een jaar van resetten iets dat hoort bij de overgang. In november werd ik 54, in december was het alweer 17 jaar geleden dat ik voor mijzelf begon. Iets dat ik eerst deed in mijn vrije uurtjes werd mijn bron van bestaan. In 2004 opende ik mijn studio, een van de eerste Yoga en Pilates studio’s in Den Haag. Inmiddels is Yoga en Pilates uitgegroeid tot een hele grote familie van studio’s en deelnemers. Fantastisch dat in het hier en nu zoveel mensen aan Yoga en Pilates doen.

In het nieuwe jaar zal ik Yoga en Pilates lessen blijven geven, met hier en daar een kleine reset. Reset is aanpassen, meebewegen met de energie waar ik mij nu in bevindt. Die heel anders is dan toen ik begon. Toen ik begon bewoog ik meer vanuit mijn Yang kracht, in het nu na 17 jaar ondernemerschap meer vanuit mijn Yin kracht. Iets dat zich manifesteert als je meebeweegt met de energie van de overgang die vraagt om een reset. Te onderzoeken of iets echt bij je past en weg te doen dat niet bij je past. Sommige veranderen van baan, andere besluiten eindelijk eens die reis te maken, een zielen reis.  Zo een reis maakte ik het afgelopen jaar, een reis waarin je vragen stelt en onderzoekt of iets bij je past.

Mijn reis

Mijn reis bestond uit het schonen van de chakra’s. Uiteraard heeft dit geleidt tot het schrijven van een boek: 91 a4tjes dat is de stand op dit moment. Dit proces bevindt zich in de fase van fine tunen, laten redigeren, foto’s maken en dan opmaken in boek vorm. Wat hier wel al uit is voortgekomen is een hele leuke les op maandag 18.00 uur: Yoga. Had er allerlei namen aan kunnen toevoegen, maar het is Yoga geworden.  De chakra’s zijn immers onderdeel van de leer van Yoga, iets waar ik meer over vertel in het A B C van Yoga. Een hele fijne training om jezelf te verdiepen. Ook een zielenreis maken? Ik heb een prachtige traject hiervoor, dat ik aanbied een op een: zie coaching

Wat ik verder kwijt wil in deze nieuwsbrief met de naam Kerstboodschappen, is dat vanaf 2020 er wijzigingen zijn in het lesrooster. Het nieuwe lesrooster staat vanaf 1 januari 2020 op de website. Wat ik alvast wil verklappen is dat de eerste week van januari 2020 er geen les is op donderdag 19.30 uur. Deze les gaat weer van start bij voldoende deelnemers. Voor deze les graag inschrijven via het contactformulier.

Uiteraard in 2020 weer Pilates en Yoga in verschillende vormen. Want zoals je weet beoefen ik zelf dagelijks Yoga en Pilates, en is het mijn passie dit door te geven in de vorm van lesgeven en schrijven!

Oh ja, nog een laatste kerstboodschap

De studio is gesloten op Kerstavond, eerste Kerstdag, tweede Kerstdag, Oudejaarsdag en Nieuwjaarsdag. Dat betekent dat je nog een paar keer in dit jaar kunt komen naar de studio voor een Yoga of Pilates les, personal training of gewoon gezellig voor een kopje thee!

Ik wens je hele fijne feestdagen en heel mooie jaarwisseling, zonder vreugdevuren maar hopelijk met ontzettend veel liefde en licht!

Namaste,

Catharina Blijlevens

 

Lesrooster april 2020

MAANDAG
09.30 Pilates (2)

18.00 Yin Yoga
19.30 Pilates (2) (online)
DINSDAG
09.30 Ashtanga Vinyasa Yoga (online)

11.00 Chakra therapie

WOENSDAG

18.00 Bodyflex Chandra Yoga (online)
DONDERDAG

19.30 Yin Yoga (online)
VRIJDAG

09.30 Pilates (2)

13.00 Yoga nidra (online)

ZATERDAG
10.45 Power Yoga (online)

14.00 workshops
Graag 5 minuten voor aanvang van een les aanwezig zijn. Prijzen voor deelname aan de lessen vind u hier

Voor deelname aan een les kun je een plaats reserveren via het contactformulier

 

BODYFLEX 100% Catharina

Frederikstraat 60 A
2514 LL Den Haag
[Google Maps]

T 070-3656583
T 06-51419790


E info@bodyflex.nl
Contact form